4 września 2015 roku MAGELLAN informuje, że został poinformowany przez osobę zobowiązaną o transakcji UWAGA!!!
z 24 kwietnia 2015 roku !!!
Żądam ujawnienia imienia i nazwiska tego osobnika, który jako "zobowiązany" ma mnie i moje pieniądze w d...
Co jeszcze jegomość ujawni za kolejnych 5 miesięcy?
Jeśli tak ZOBOWIĄZANY podchodzi do swojego obowiązku to ja się pytam jaką pełni funkcję w tej spółce, bo może nie powinien z nią mieć czegokolwiek do czynienia?!
Dnia 2015-09-09 o godz. 16:28 ~Romano74 napisał(a): > 4 września 2015 roku MAGELLAN informuje, że został poinformowany przez osobę zobowiązaną o transakcji UWAGA!!! > > z 24 kwietnia 2015 roku !!! > > Żądam ujawnienia imienia i nazwiska tego osobnika, który jako "zobowiązany" ma mnie i moje pieniądze w d... > > Co jeszcze jegomość ujawni za kolejnych 5 miesięcy? > > Jeśli tak ZOBOWIĄZANY podchodzi do swojego obowiązku to ja się pytam jaką pełni funkcję w tej spółce, bo może nie powinien z nią mieć czegokolwiek do czynienia?!
Transakcje miały miejsce w dniach: - 24 kwietnia 2015 roku – sprzedaż 200 akcji po cenie 64,10 PLN za jedną akcję, - 31 sierpnia 2015 roku – sprzedaż 100 akcji po cenie 50,00 PLN za jedną akcję, - 3 września 2015 roku – sprzedaż 400 akcji po cenie 48,50 PLN za jedną akcję.
Tę informację masz na myśli?
Te zawrotne transakcje zdolne zachwiać rynkiem? Spółka codzień skupuje po 300-500 akcji własnych a Ty się czepiasz że ktoś sobie sprzedał po cenie rynkowej?
Egzekwowanie zachowań zgodnych z prawem nazywasz czepianiem się?
Kolego, to jest spółka publiczna i zarówno ustawa jak i rozporządzenie regulują kto, co i w jakim terminie powinien wykonać. To nie jest obowiązek społeczny, to jest OBOWIĄZEK PRAWNY!
Twierdzisz, że to tylko kilkaset akcji?
A ja twierdzę, że mam prawo wiedzieć z kim jako akcjonariusz mam do czynienia!
Wiesz dlaczego? Bo jak zapewne widzisz, nie ma póki co fundamentów na spadek cen akcji, a owa cena leciiiiii.
Poszukaj ogłoszeń o przyznaniu akcji w ramach premii dla pracowników i prześledź kurs od tego czasu.
Do tego, ględzisz o fundamentach a nie wiesz że duża część zyskuMmagellana to zysk z naliczenia odsetek ustawowych, które zmalały z 13% rocznie do 8% rocznie - rynek to dyskontuje już teraz.
Tymczasem, proponuję Ci napisać skargę że Ci pełnego imienia, nazwiska, i adresu delikwenta nie podali. Jak wiadomo, to bardzo potrzebne.