• Kto tu kogo i w co nabija? Autor: ~Romano74 [77.45.88.*]
    4 września 2015 roku MAGELLAN informuje, że został poinformowany przez osobę zobowiązaną o transakcji UWAGA!!!

z 24 kwietnia 2015 roku !!!

Żądam ujawnienia imienia i nazwiska tego osobnika, który jako "zobowiązany" ma mnie i moje pieniądze w d...

Co jeszcze jegomość ujawni za kolejnych 5 miesięcy?

Jeśli tak ZOBOWIĄZANY podchodzi do swojego obowiązku to ja się pytam jaką pełni funkcję w tej spółce, bo może nie powinien z nią mieć czegokolwiek do czynienia?!
  • Re: Kto tu kogo i w co nabija? Autor: ~Byczek [62.244.156.*]
    Dnia 2015-09-09 o godz. 16:28 ~Romano74 napisał(a):
    > 4 września 2015 roku MAGELLAN informuje, że został poinformowany przez osobę zobowiązaną o transakcji UWAGA!!!
    >
    > z 24 kwietnia 2015 roku !!!
    >
    > Żądam ujawnienia imienia i nazwiska tego osobnika, który jako "zobowiązany" ma mnie i moje pieniądze w d...
    >
    > Co jeszcze jegomość ujawni za kolejnych 5 miesięcy?
    >
    > Jeśli tak ZOBOWIĄZANY podchodzi do swojego obowiązku to ja się pytam jaką pełni funkcję w tej spółce, bo może nie powinien z nią mieć czegokolwiek do czynienia?!

Transakcje miały miejsce w dniach:
    - 24 kwietnia 2015 roku – sprzedaż 200 akcji po cenie 64,10 PLN za jedną akcję,
    - 31 sierpnia 2015 roku – sprzedaż 100 akcji po cenie 50,00 PLN za jedną akcję,
    - 3 września 2015 roku – sprzedaż 400 akcji po cenie 48,50 PLN za jedną akcję.

Tę informację masz na myśli?

Te zawrotne transakcje zdolne zachwiać rynkiem? Spółka codzień skupuje po 300-500 akcji własnych a Ty się czepiasz że ktoś sobie sprzedał po cenie rynkowej?
  • Czepiam się? Autor: ~Romano74 [77.45.88.*]
    Egzekwowanie zachowań zgodnych z prawem nazywasz czepianiem się?

Kolego, to jest spółka publiczna i zarówno ustawa jak i rozporządzenie regulują kto, co i w jakim terminie powinien wykonać. To nie jest obowiązek społeczny, to jest OBOWIĄZEK PRAWNY!

Twierdzisz, że to tylko kilkaset akcji?

A ja twierdzę, że mam prawo wiedzieć z kim jako akcjonariusz mam do czynienia! 

Wiesz dlaczego? Bo jak zapewne widzisz, nie ma póki co fundamentów na spadek cen akcji, a owa cena leciiiiii.

Znasz może przyczynę?
  • Re: Czepiam się? Autor: ~Czepiasz [77.114.3.*]
    Zamiast się pluć może zajrzałbyś do przepisów. Dowiesz się, że wszystko jest zgodne z przepisami.
    Nie ma to jak dyletanci, którzy drą mordy
  • No chętnie przyjmę... Autor: ~Romano74 [82.145.221.*]
    No to chętnie przyjmę wiedzę dotyczącą terminów publikowania informacji przez osoby zobowiązane.

Być może mamy inne źródła prawa, jednak chętnie się dokształcę (jeślim w niewiedzy dotychczas pozostawał).

Poproszę o wykazanie aktów prawnych, a w nich zapisów wskazujących terminy. Tyko bez wybiegów słownych, poproszę o konkretne zapisy konkretnych aktów.
  • Re: Czepiam się? Autor: ~Byczek [62.244.156.*]
    Znam.

Poszukaj ogłoszeń o przyznaniu akcji w ramach premii dla pracowników i prześledź kurs od tego czasu.

Do tego, ględzisz o fundamentach a nie wiesz że duża część zyskuMmagellana to zysk z naliczenia odsetek ustawowych, które zmalały z 13% rocznie do 8% rocznie - rynek to dyskontuje już teraz.

Tymczasem, proponuję Ci napisać skargę że Ci pełnego imienia, nazwiska, i adresu delikwenta nie podali. Jak wiadomo, to bardzo potrzebne.
[x]
MAGELLAN 0,03% 67,50 2016-06-23 16:03:01
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.