• Czyli nic nie zrobimy? Autor: ~amber72 [193.24.244.*]
    Wszystkie dotychczasowe wpisy zamieszczone po zawieszeniu notowań świadczą tylko o tym, że nikt nie zamierza nic z tym zrobić. Prawda? Jęczenie, wypominanie, złośliwe komentarze, to wszystko na co Was stać? Przejdziecie nad tym do porządku dziennego? Tak, po prostu? Nie przeszkadza Wam to, że prezes wyprowadził ze spółki majątek akcjonariuszy i zamyka naszą firmę? Bo przecież to nasza firma nie jego!!! To my wyłożyliśmy pieniądze. Dziwi mnie takie podejście. 
  • Re: Czyli nic nie zrobimy? Autor: ~ok [164.127.91.*]
    a zoba kpiny se robia
  • Re: Czyli nic nie zrobimy? Autor: ~amber72 [193.24.244.*]
    Humory dopisują, więc jak rozumiem wszyscy zadowoleni z obecnej sytuacji?
  • Re: Czyli nic nie zrobimy? Autor: ~vbol [89.66.237.*]
    Możesz napisać do GPW w sprawie braku komunikatów ale co to da. KNF się tym nie zajmuje.

• Re: Czyli nic nie zrobimy? Autor: ~xxx [89.212.49.*]
    Dlaczego giełda nie daje kar finansowych na co oni czekają. Walną jakieś upomnienie a ten to leje. Przywalić po 10tys od infa .
  • Re: Czyli nic nie zrobimy? Autor: ~kumi [91.193.208.*]
    Dnia 2015-09-06 o godz. 15:45 ~amber72 napisał(a):
    > Wszystkie dotychczasowe wpisy zamieszczone po zawieszeniu notowań świadczą tylko o tym, że nikt nie zamierza nic z tym zrobić. Prawda? Jęczenie, wypominanie, złośliwe komentarze, to wszystko na co Was stać? Przejdziecie nad tym do porządku dziennego? Tak, po prostu? Nie przeszkadza Wam to, że prezes wyprowadził ze spółki majątek akcjonariuszy i zamyka naszą firmę? Bo przecież to nasza firma nie jego!!! To my wyłożyliśmy pieniądze. Dziwi mnie takie podejście. 

A masz jakiś pomysł? Zgadzam się kapitał akcyjny jest nasz tylko nie wiem co z tym zrobić. Od KNF dostałem list wyjaśniający, że to jest newconnect i oni się tym nie zajmują. Czyli, krótko mówiąc to jesteśmy w dupie. Chyba, że ktoś jeszcze wie co zrobić?
  • Re: Czyli nic nie zrobimy? Autor: ~o_o [95.49.42.*]
    Ciekawe co sądzi o tym Pan Leszek Bartmański, radca prawny i były insider?
  • Re: Czyli nic nie zrobimy? Autor: ~artur [190.116.1.*]
    Jak tyle już nie ruszyło to nie ruszy wcale. Chyba nikt nie wierzy że to jeszcze będzie notowane. Miesiąc dwa i ściągną to z giełdy tak uważam. Piszecie o karach finansowych po co, wywalą to i po problemie i tak już notowań nie będzie bo cały ten prezes ma to gdzieś, czuje się bezkarny co widać gołym okiem. gpw może mu naskakać, nawet będzie zadowolony jak go szybko wywalą, problem się skończy.
  • Re: Czyli nic nie zrobimy? NIE ŚPIJMY ! Autor: ~pcng [178.43.166.*]
    NewConnect. Rynek akcji, oparty na alternatywnym systemie obrotu prowadzony przez Giełdę Papierów Wartościowych w Warszawie S.A. . Przeznaczony jest dla młodych i innowacyjnych spółek, zapewnia finansowanie przedsiębiorstwom. Obowiązki informacyjne ciążące na emitentach są również mniejsze: raporty kwartalne są nieobowiązkowe i nie ma wymogu audytowania raportów półrocznych. Spółki mogą wybrać standardy rachunkowości.

link 
    fajnie się wypowiada prezes zarządu GPW "...Zdając sobie sprawę, że najważniejsze dla rozwoju rynku NewConnect jest zaufanie, coraz większą wagę przykładamy do jakości notowanych spółek. Giełda zapoczątkowała reformę rynku NewConnect, a ostatnie lata były okresem
    zdecydowanych działań w odniesieniu do spółek, które w rażący sposób nie przestrzegają obowiązków informacyjnych ."
    Jak to się ma do niektórych rażących przypadków które nawet średnio inteligentni inwestorzy /bez wykształcenia w tym kierunku/ potrafią rozpoznać jako pachnące 'szwindlem'....  
    Tak, GPW tylko organizuje runek i biorą haracz z jego funkcjonowania, reszta najwyraźniej mało ich obchodzi...

Jeśli jest nas wystarczająca ilość i chętnych na zrobienie czegoś by próbować odzyskać choć część tego co nasze lub utrzeć kulfona cwaniakowi, może dobrze byłoby spróbować się jakoś zorganizować.
    Na innych spółkach były jakieś akcje z SII  skutkujące nawet zgłoszeniami do prokuratury, Jaki efekt końcowy nie wiadomo ale nic się samo nie stanie. Machniemy ręką to damy GRATISA  tmng.

Czy 'toczące się postępowanie upadłościowe' blokuje nasze ruchy ?
    Jest tu ktoś, kto się rozeznaje w zawiłościach prawa spółek, statusach GPW czy NC?
    Może mógłby skoordynować, ukiernkować jakąś akcję.
  • Re: Czyli nic nie zrobimy? Autor: ~pcng [178.43.166.*]
    j jeszcze jeden fragment z raportu który pokazuje że raczej KNF coś powinna też robić.
    "KNF sprawuje nadzór nad GPW w zakresie, w jakim ciążą na niej obowiązki związane z uczestnictwem
    w rynku kapitałowym, w tym także w obszarze organizacji alternatywnego systemu obrotu . Oprócz
    nadzorowania sposobu wykonywania przez GPW obowiązków związanych z prowadzeniem ASO, KNF
    sprawuje bezpośredni nadzór nad emitentami ASO i ich akcjonariuszami, w zakresie sposobu wypełniania
    przez nich obowiązków wynikających z przepisów ustawy o ofercie publicznej ( . . .) oraz ustawy o obrocie
    instrumentami finansowymi . Szerokie uprawnienia Komisji pozwalają także na podejmowanie przez
    nią działań służących ustaleniu czy istnieją podstawy do złożenia zawiadomienia o podejrzeniu popełnienia
    przestępstwa w obrocie dokonanym na NewConnect, takiego jak manipulacja czy ujawnienie, bądź
    wykorzystanie informacji poufnej (insider trading) . W przypadku stwierdzenia istnienia takich podstaw,
    KNF kieruje do właściwych organów zawiadomienie o podejrzeniu popełnienia przestępstwa,"
    Już takie posty były o SSI, chętnych brak dlatego prezes czuje się bezkarny i nie dba o obowiązki informacyjne a GPW nic z tym nie robi.
    Dodam jeszcze że ie wiadomo czy sąd rozpatrzył wniosek czy prezes nie poinformował o tym jak o reszcie
  • Re: Czyli nic nie zrobimy? Autor: ~pcng [83.26.24.*]
    no właśnie, dziwne, wniosek z 8 czerwca, info o TNS z 9 lipca, mamy prawie październik a na link  nadal nie widać by było prowadzone,  czyli wniosek jeszcze nie rozpatrzony... a chyba upłynęła już odpowiednia chwila ustawowa,  albo niezłożony lub wycofany ?   Czy podano gdzieś kto pełni tę funkcję TNS bo coś niemogę tego znaleźć, , czy TM ma jeszcze taki obowiązek, a może GPW w myśl tego SUPER zapisu w ich regulaminie   "...dla dobra akcjonariuszy..." 
    Cicho tu, wszyscy już się pogodzili czy czekają na..  no właśnie na co?  Zostało niewiele ponad miesiąc potem możemy zapomnieć o swoich 'wkładach akcyjnych'.  Jest ktoś co próbował jakieś kroki,  tylko darujcie sobie debilne rady od których bankier pęka.
  • Re: Czyli nic nie zrobimy? Autor: ~maklercompany [109.243.217.*]
    tak jak mowilem albo sie zgadacie i zlozycie 30 mln albo po waszej kasie wysylajcie mi ile macie akcji i kiedy mozecie przyjechac zlozycie podpisy i swoje akcje i mozna zrobic wza jeden sie zglosil ma 800.000 al e sie wkurzyl za bardzo nie wiem o co ale tez bym byl drazliwy 1 osoba musi byc wiarygodna wysylajie i na poczte ile akcji ale predko bo niedlugo moze byc po waszej kasie a wogole kazdy kto ma powyzej 1mln moze zlozyc wniosek o wza i zgadac sie z innymi na wza trzeba by przeglosowac prezesa i jakos ratowac spolke ale to ja moge uratowac to lepiej sie sprezezajcie
  • Re: Czyli nic nie zrobimy? Autor: ~obserwujący [83.6.54.*]
    Jaką gotówkę trzeba zainwestować po przejęciu żeby to ruszyło myślę że 200 tyś $ wystarczy i oczywiście dotrzeć do starych
    kontaktów itd itp - czasu mało.

Z mojego punktu widzenia nikt się nie zgłosi, nie będzie wza, prezes będzie zadowolny że nik tmu nie naskoczy z akcjonariuszya tym bardziej gpw które za niego go usunie z giełdy bez zbędnych formalności. Zwyczajnie korzysta z dobrodziejstw giełdy a nie kar jak to się afiszują.
    Informacja o usunięciu z giełdy dla spółki bankrutującej to bardzo dobra wiadomość a nie kara dlatego nie dają raportów. Giełdzie wydaje się ze każe spółke a tak naprawdę każe akcjonariuszy a spółce ratuje d....
    Prezes może czuć się zadowolony , nie ma czasu na raporty ważniejsze są śmieszne wpisy na FB.
  • Re: Czyli nic nie zrobimy? Autor: ~xyz [89.72.246.*]
    Dodam tylko do tego, że spółka w tym momencie nie ma kasy ani na biegłego rewidenta ani na autoryzowanego doradcę. Dodzwonienie się do prezesa na jakikolwiek z wcześniejszych jego numerów telefonu jest niemożliwe, pozostaje chyba jedynie osobista wizyta tych mocniej zainteresowanych swoją kasą plus zrzutka na powyższe. No chyba, że jesteście na tyle bogaci by przełknąć stratę włożonych pieniędzy.

A zegar tyka, do wywalenia z giełdy z każdym dniem pozostaje coraz mniej czasu.
  • Re: Czyli nic nie zrobimy? Autor: jacekszp13 [79.185.32.*]
    Dnia 2015-09-30 o godz. 22:10 ~maklercompany napisał(a):
    > tak jak mowilem albo sie zgadacie i zlozycie 30 mln albo po waszej kasie wysylajcie mi ile macie akcji i kiedy mozecie przyjechac zlozycie podpisy i swoje akcje i mozna zrobic wza jeden sie zglosil ma 800.000 al e sie wkurzyl za bardzo nie wiem o co ale tez bym byl drazliwy 1 osoba musi byc wiarygodna wysylajie i na poczte ile akcji ale predko bo niedlugo moze byc po waszej kasie a wogole kazdy kto ma powyzej 1mln moze zlozyc wniosek o wza i zgadac sie z innymi na wza trzeba by przeglosowac prezesa i jakos ratowac spolke ale to ja moge uratowac to lepiej sie sprezezajcie

mam ponad 1mln, jaka procedura? gdzie i co ? za mało konkretów. kasę uznałem już za straconą, ale trzeba walczyć do końca, szczególnie z oszustami, pozdrawiam
  • Re: Czyli nic nie zrobimy? Autor: ~pcng [83.4.60.*]
    czyżby coś drgnęło, kontakt jakiś, zasady ?  ja również mogę dołożyć mln,
  • Re: Czyli nic nie zrobimy? Autor: ataman1973 [46.112.131.*]
    Ja mam ponad dwa miliony.
  • Re: Czyli nic nie zrobimy? Autor: ~pcng [83.10.149.*]
    słabo idzie to kompletowanie, zebranie chętnych musi być w odpowiednim czasie, prezes zapewne będzie odwlekał by np.GPW 'pomogła akcjonariuszom' i wywaliła NGS z parkietu a wtedy będzie jeszcze trudniej nam zadziałać.
    SPIESZMY się, do 30mln jeszcze sporo brakuje. 
    Tak dla przypomnienia  "akcjonariusz lub grupa akcjonariuszy reprezentujący co najmniej jedną dziesiątą kapitału zakładowego spółki, ma prawo żądania zwołania nadzwyczajnego WZA. Żądanie należy złożyć zarządowi spółki najpóźniej na miesiąc przed proponowanym terminem walnego zgromadzenia. Jeżeli w terminie 2 tygodni od zgłoszenia żądania zarząd nie zwoła nadzwyczajnego zgromadzenia, na żądanie wnioskodawców sąd rejestrowy może, po wcześniejszym wezwaniu zarządu do złożenia stosownego oświadczenia, upoważnić akcjonariusza bądź grupę akcjonariuszy reprezentujących co najmniej 10% kapitału zakładowego do zwołania nadzwyczajnego WZA"
  • Re: Czyli nic nie zrobimy? Autor: ~vb [89.66.237.*]
    maklercompany chce coś zorganizować ale kontaktu nie raczy podać i odpisać ludziom na posty.

W ten sposób nic z tego nie będzie, szkoda ze prezes wygrał z gpw i resztą, tak po chamsku od razu przestał publikować raporty
  • Re: Czyli nic nie zrobimy? Autor: mayamak [195.150.66.*]
    dorzucam 887 tysięcy akcji.
  • Re: Czyli nic nie zrobimy? Autor: ~84Felek [89.65.226.*]
    340 tys
    póki co deklaracje wyglądają tak, chyba nikogo nie przeoczyłem:

jacekszp13 - ponad 1mln
    ataman1973 - ponad 2mln
    pcng - 1mln
    mayamak - 887k
    84Felek - 340k
    ----------------
    Łącznie ponad 5mln 227k akcji. Ciągle mało.
  • Re: Czyli nic nie zrobimy? Autor: ~4250000 [172.56.13.*]
    4,250 000
  • Re: Czyli nic nie zrobimy? Autor: ~btw [172.56.13.*]
    Tak jak ktos wspomnial nie dal zadnego namiaru po prostu spr ile tego ludzie po co? Moze im brakuje ?
  • Re: Czyli nic nie zrobimy? Autor: ~RRRRRRR [89.69.84.*]
    105k
  • Re: Czyli nic nie zrobimy? Autor: ~aa [87.207.165.*]
    Prawie 500 k dorzucam. Może grupę na gmailu utworzymy?
  • Re: Czyli nic nie zrobimy? Autor: ~grek [87.205.74.*]
    200 k
  • Re: Czyli nic nie zrobimy? Autor: ~zyx [92.16.234.*]
    260 k
  • Re: Czyli nic nie zrobimy? Autor: ~xxx [94.246.137.*]
    Co wy chcecie ratowac jeśli można się zapytać ? ;) Tu przecież nic nie ma tylko komornika na kontach.
    Było robić jak radzili, teraz to juz po ptokach.
    Czy maklercompany może podać ilu ma ludzi zdecydowanych na WZA, czy majka wygra czy będzie wza, preferuję WZA :)
  • Re: Czyli nic nie zrobimy? Autor: ~pcng [178.43.151.*]
    mayamak doliczył się  5mln 227k akcji potem pojawiły się jeszcze wpisy na ok 1mln plus 4,250
    co dawałoby aktualnie 10-11mln czyli ok.40% tego co trzeba 'jednogłośnie' zabrać by żądać walnego :(
    Jak zauważył btw, maklercompany chyba tylko jakiś sondaż próbował zrobić w celu niekoniecznie nam niesłużącym bo jakoś cisza z jego strony. Może więc jak ktoś tu zaproponował dalej zliczamy na gmail..?     Na forum raczej trudno będzie o konkret, może jest ktoś z okolic Krakowa?
    Ja jestem w Krakowa. Napisałem w sprawie pomocy oraz zorganizowania WZA do działu interwencji SII (mam wykupione członkostwo), może coś pomogą w formalnych sprawach, lub przynajmniej nakierują co zrobić w tej sytuacji.
  • Re: Czyli nic nie zrobimy? Autor: ~pcng [178.43.165.*]
    ja zrobiłem podobny ruch, może jak będą mieli kilka sygnałów to coś podpowiedzą. Jakby co to może jakiś browarek i spróbujemy jakoś to bujnąć  2015pcngmałpagmailcom
  • Re: Czyli nic nie zrobimy? Autor: ~Mały [77.252.180.*]
    Też mam akcje. Moje GG 421056
  • Re: Czyli nic nie zrobimy? Autor: ~kpt_Wrona [83.28.72.*]
    Leszek B. jest z Krakowa, to może dorzuci swój pakiecik.

• Re: Czyli nic nie zrobimy? Autor: mari1972 [83.13.71.*]
    500.000 mari26małpaop.pl
[x]
NICOGAMES 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.