jak się kończy i oddaje do użytku inwestycje to należy zaprosić kapłana żeby ja poświęcił i wypędził z danego miejsca demony i inne złe duchy, komuna już się skończyła ale pogańska mentalność została w umysłach ukształtowanych przez Gierka , Jaruzela i innych nastajaszczych gierojów Sowieckiego Swiaza.My w Polsce jesteśmy katolikami a nie heretykami albo poganami , nasza wiara wymaga aby się stosować do zaleceń Kościoła, zamiast zapraszać Buzka trzeba było zaprosić biskupa któremu podlega ten teren ale co się stało to się może łatwo odstać tylko trzeba wystosować odpowiednią prosbę do parafii , ja to pisze poważnie a nie dla jaj jakby kto myślał, nie wiadomo ile tam demonów i czartów jeszcze siedzi w tej Kuzni,j ak nie było święcenia a chyba nie było to całe tabuny i one przeszkadzają w osiąganiu wyników, PROSZĘ NIEZWŁOCZNIE POŚWIĘCIĆ HALĘ I CAŁĄ FABRYKĘ !
nieodpłatnie to mozna mieć reklame na cała Polske i swiat, tylko na święcenia trzeba zaprosić TRWAM, niech przyjadą, skamerują i pokazą w wiadomościach tylko że reżim genderowych platfusów z Warszawy który zastrzelił niedawno naszego chłopaka w Knurowie na meczu by sie wściekł więc prezes tego nie zrobi, ale po wyborach wszystko sie zmieni, wtedy wyświęcimy, wykropimy i wykadzimy wszystkie diabły i szatany z kazdego kąta Kużni, jak to nie pomoze to juz nic temu trupowi nie pomoże. a ta milicyjną dziwkę - morderce pod sąd i na dożywocie, żeby niewinnego człowieka z zimną krwią zabić, bandyci w mundurach, gorsi niż ZOMO Jaruzela.
wszędzie trzeba pisać, każde forum jest dobre bo reżim ukrywa swoje zbrodnie i zamierza się utrzymać przez następne cztery lata żeby kraść, kłamać i zabijać, masz problem to zgłoś moderowi i on usunie niewłaściwy komentarz, a polityka i gospodarka to organizmy od siebie zależne, ile kosztował Rafamet za rządów PIS ? 50 złotych a ile teraz kosztuje ? trzy razy mniej, kto trwa w poparciu PO jest jak ten co do końca popierał PZPR, ostatnio usłyszeliśmy jak ten kryształowy prezes NIK szmacił siebie i swój urząd w rozmowie z burakiem z PSL, to o czym tu dalej gadać ? gdyby PIS rządziło to opcje walutowe z mocy prawa byłyby uznane za nieważne i fabryka miałaby 12 milionów zysku a tak to kasa wyparowała do przestępców w białych kołnierzykach, jeśli nie zmienimy rządu to nigdy nie będzie zysku bo ta banda zawsze coś wymyśli żeby go ukraść, to są nienażarte ryje i przyjmą w kieszeń każdą kwotę żeby mieć na dziwki i żarcie w Sowie
mi sanatorium niepotrzebne jest tylko pieniądze mi potrzebne są a z tym zarządem nigdy ich nie będzie, nie rozumiesz tego że oni nie chcą mieć dużego zysku ani nie chcą znależć inwestora,nie chce im się robić i wypruwać z siebie flaków, oni chcą żeby było tak jak jest, żeby pół Kużni żyło z naszych pieniędzy i pieniędzy ARP a prezes chodził w glorii zbawcy niczym sam Jezus, nawet jakby mieli możliwość coś więcej zarobić dla inwestorów to tak to porobią albo poksięgują żeby znowu mieć tylko groszowe wyniki i nic nie płacić w formie dywidendy, prezes zawsze proponuje przekazanie zysku na kapitał zapasowy i trzeba mu z gardła wyrywać każdego grosza jak psu szmatę z pyska , jak według ciebie będzie wyglądał wynik z tego roku, jesli po półroczu notują milion straty ? to może złoty pociąg odkopią i drugie półrocze zakończą na plusie w wysokości 10 milionów ? jest to nonsens, wiadomo że wynik będzie do chrzanu i wynik następnego roku będzie też do chrzanu bo niby z czego by miał się poprawić ? ten zarząd jest bezpłodny i trzeba go wymienić.
a jak się nagle okaże ze prezes rozpoczyna budowę lądowiska dla helikopterów i zakup odrzutowca nie wiadomo po co i na co, tak jak zrobili z tą nowa halą to co poradzimy ? choroba psychiczna w formie manii wielkości ma to do siebie ze się rozwija, Bill Gates pracował w garażu zanim się rozwinął a ci muszą się popisywać obrazkami jacy to niby są super-nowocześni ale wyniku jak nie było tak nie ma, trzeba tam zatrudnić nadzorcę z pejczem który zapędzi to towarzycho do roboty a komu nie pasuje to wynocha, jakby Krzyżacy płacili za budowanie Malborka to on by nigdy nie powstał, ale jego zbudowali poganie i heretycy za miskę strawy, pod nadzorem pobożnych braci z krzyżem na płaszczach, tylko architekci dostawali wynagrodzenie bo do myślenia nie można nikogo zmusić ale do układania kamieni i cegieł myślenie nie jest wymagane a nawet jest przeszkoda i tu tak samo trzeba zrobić tylko że żaden miejscowy, uwikłany w dobrosąsiędzkie stosunki tego nie zrobi, musi przyjść ktoś z zewnątrz który będzie bezlitosny dla leserstwa, oni muszą zaiwaniać aż padną na twarz a taki prezes to powinien być albo w fabryce pilnować roboli albo w delegacji za kontraktami a ty sam pisałeś ze on ma czas swoja prywatna rezydencję budować już za samo to powinien być usunięty a RN powinna mu powiedzieć ''kochany. albo pracujesz albo budujesz'' bo dwóch srok za ogon trzymać się nie da.
ja słyszałem na nagraniach z Sowy jak jeden platfus mówił o mnie jako o Polaku ze mam w sobie ''murzyńskość'' i może miał rację ale teraz to ja już mam w sobie bardziej ;;krzyżackość'' nie zamierzam dłużej słuchać bredni a tym bardziej jechać na Walne żeby dowartościowywać prezesa, pojadę jak będzie nowy żeby go poznać i powiedzieć co uważam że powinien robić , chociaż właściwie to trudne do przewidzenia nie jest bo generalnie wiadomo czego się oczekuje od zarządu, wypracowywania zysku , jak ktoś tego nie umie to niech złoży dymisje bo fabryka to nie sekta pacyfistów żeby się wszyscy wzajemnie miłowali i spijali z dzióbków niczym zakochane gołąbki, poreszta wymiana i tak będzie bo PIS ma dwukrotna przewagę więc chodzi tylko o to aby nowy prezes wiedział co ma robić a czego nie robic a najlepiej żeby odkurzył te oferty na zakup które platfusy schowały osiem lat temu do szafy i udaja że ich nie ma, nie wierze w to ze nie ma chętnych na przejecie, to tylko miejscowa sitwa robi wszystko żeby trwac w spokoju bo im tak dobrze
Tak to czytam ten wątek czasami i nie wierzę - kto chce kupić RF ? , po co kupować trupa z 2 związkami zawodowymi, cała masą ludzi , którzy nic nie robią - no przepraszam = biorą wypłatę. Zakład o przychodach 10-20 MLN eur zatrudnia w tej branży 150 ludzi to maks. Szkoda się pastwić - idźcie na piwo. Zerknijcie na przykład PORĘBY, DEFUM, Chocianowa, całej masy Ponarów - tam wszędzie brały się za zarządzanie związki zawodowe. Takich przykładów można podać całą listę. Nie ma znaczenia czy będzie prv inwestor czy ARP - ten zakład musi upaść i dopiero na zgliszczach zbudować trzeba od 0 nowy. W zakresie marki to nie jest problem są w kraju przemysłowe zakłady które rosły od 20 ludzi - dzisiaj mają po 400 i robią urządzenia za 400 MLN PLN, są prywatne, ludzie dobrze zarabiają. Fajny zakład widziałem w Radomiu - Panie Prezesie - produkują maszyny sterowane - znaczy nie mają kryzysu w branży - przychody j.w. A konkurencja powoli rośnie, w Raciborzu produkują już 14 maszyn kolejowych rocznie - może się zapisać do pracy jako pomocnik ślusarza i zerknąć jak się produkuje maszyny - polecam.
Niestety, nie ma takiej możliwości. Wg mnie bez względu na niski cashflow akcji i tak czeka nas los posiadaczy akcji śmieciowych - znaczy w okolicy 1gr. Aktualna sytuacja w naszej firmie jest bardzo słaba i nic nie zapowiada zmian na lepsze. Zapowiada zmiany, ale czy uda się nowemu wyprowadzić zakład z obecnego miejsca ??? Drugi raz numer z emisją się nie uda, więc nie ma skąd brać kapitału. Ale może jakiś nowy geniusz coś wymyśli .... oby
Propozycje reform : np, wstrzymanie jakichkolwiek wydatków na lokalne imprezy itd itp do momentu osiągnięcia rentowności netto 10 % czyli pewnie nigdy.