Witam CIe z dołu mamy 3.79800 z gory okolice 4.07 jest dno i szczyt i jezeli 4.077 to 1 to dwojke masz wykres z dłuzszej http://stooq.pl/q/a/?s=chfpln&i=240&u=14987842
TUTAJ ŁADNY ORGR SIE NAM RYSUJE I MOWIE POKI DNO NIE RUSZONE TO JESZCZE POD CZERWIEN MOGA ZEJS DOKLADNIE POD GRUGIE R I WYBICIE JAK NAJBARDZIEJ MOZLWIE OZDRAWIAM http://stooq.pl/q/a/?s=chfpln&i=60&u=14987842
jak bedziesz mial jakies pytanko pisz:) ale jeszcze dodam jakby poszly wzrosty wyjscie na ostatni szczyt robi nam sporo miejsca w gore i w cale sie nie zdziwie jak 4.2 zrobia ale to jeszcze kawalek dorbi jest do tego
Cóż, jesli o mnie chodzi to podobnie jak Ty czaje sie na CHF bo wrzesien za pasem. Ja nie kresle, za swiezy w tym jestem zeby Ci pomoc ale kolega wyzej podał wszystko jak na tacy i fachowo. Moze byc tak ze i przy 3,90 warto odkupic. Czekanie na 3,85 moze byc plonne a okazja przepadnie... Dla mnie 3.88 to juz poziom do odkupu... Zalezy w jaka kwote sie pakujesz i jakie ryzyko... CHF mnie jak do tej pory nie zawiódł :D
Fajnie że odpowiedziałeś, ja tez świeży, staram się kreślić i pogłębiać wiedzę może na starość się przyda, co do CHF to dziś 2 razy schodził ale nie na tyle aby kupić. Tobie ostatnio się udało po ~3,85 rozumiem że już sprzedane z zyskiem :-), ja obstawiam 3,885 choć zostawię sobie furtkę na "niżej"
Wyglada na powolny trend spadkowy. Jutro mozna sie spodziewac ponoc lekkiego 1gr wzmocnienia zlotowkii dodatkowo ale na razie bym sie nie napalał. Ja czekam... Dla mnie poziom odkupu to min 3,88 .....
W euro nie wchodze, nie czuje bluesa poza tym jednostkowo drogo wychodzi a mam ograniczony fundusz. A z kolei zeby kupic w dobrej cenie trza wziac min. 50 tyś. Interesuje mnie wyłącznie CHF oraz w doskoku dolar, choc z tym drugim to jestem bardzo ostrożny i sceptyczny im bliżej wrześniowej [zwały?]........ zobacz wykres roczny CHF, na przemian wzrosty i spadki, prawie sinusoida, zadnej szarpaniny, mniejsza kasa ale wieksza przewidywalnosc i chyba bezpieczenstwo [?]... Z dolarem moze byc różnie i podłużnie, jak ktos chce niech ryzykuje.... ja tam sie bawie amatorsko w doskoku, ekwilibrystyka dolarowa nie dla mnie :D
Kto chce niech ryzkuje ale dopóki dwie jedynki duża i mała są WYRAŹNIE ruszone na krótkiej i na dłużej to stoi się z boku. Wiadomo GSy mogą zrobić jakiegos przekłamańca bo na nich nie ma mocy ale gdy do zgarnięcia jest jak chociażby jak u mnie było 12gr. na 3ciej falce to nie ma co główkować co dalej bo po co?? 2-3gr. to zabawa na dziennym i tylko krótka piłka na niskim spreadzie lub FX inaczej można zmoczyć gacie i tyle gdybania. Wg zasady stoisz z boku rynek Cię nie wyleszczy.
zawsze bedzie jakis moment gdzie bedzie/bylo mozna zarobic, w totka tez wczoraj mozna bylo wygrac pare baniek ta droga rozumujac :) nie ma co zalowac, tak juz jest...
miało być "świerzak" a co do krótkiej to muszę się douczyć bo nie wszystko mogę znaleźć w necie :-) Pozdrawiam pomocne kreski. Bax korzystam ale brak jeszcze tego "czegoś" a że przegapiłem CHF i EUR to o tym nie wspomnę a ciut brakowało.