Witam mam prośbę.Proszę mi wytłumaczyć jak działa sprzedaż po PKC z limitem aktywacji. Od dwóch dni miałem ustawioną sprzedaż po PKC akcji Bytomia z limitem aktywacji 3,15 myślałem ,że się zabezpieczę przed spadkami,a tu nic nie sprzedałem .Czy chodzi o to ,że powstała luka cenowa .Na Aliorze zrobiłem PKC z limitem aktywacji po 82 i też nie sprzedałem.O co chodzi?
OK z Bytomiem tak jak myślałem , powstała luka cenowa,ale panowie powiedzcie mi dlaczego nie zostały sprzedane moje akcje Aliora,które miałem ustawione po PKC z limitem aktywacji 82zł , cena spadła do 78,40 ,a kurs otwarcia to 83,40 czyli luki cenowej nie było,więc jak to wytłumaczyć?
Wydaje mi się że król ma rację. Wczoraj był na wszystkich spółkach ogromny spadek, a bardzo mały obrót na początku, bo wzyscy chcieli sprzedawać a nikt nie chciał kupić. Dzisiaj odbicie, Panie i Panowie. Chyba!
Tzn gwoli doprecyzowania: przed tobą w kolejce było takich więcej, którzy chcieli po cenie takiej jak wystawiłeś, sprzedać. Części byc może sie udało , a gdy zmienila się cena, twoja oferta juz nie zdążyla się załapać. I byc może ktoś na arkuszu zleceń przed tobą, też juz nie zdążył.
Wielkie dzięki panowie za odpowiedź,ale jeszcze jedno pytanko:) to jakie zlecenie trzeba ustawiać, by zabezpieczyć się najlepiej przed spadkami,myślałem że jak ustawie PKC z jakimś limitem aktywacji to sprzedam na pewno, nawet dużo poniżej mojego limitu aktywacji?.