po prostu skandal , skandalem też jest nakręcanie przez zarząd na super wyniki prognozami a potem gniot w postaci wyników które nawet nie sprostają zeszłorocznym zupełny zawód ten papier
nie wiem czego oczekiwałeś, ale wyniki są takie jak zarząd podał w prognozie, a to, że wyrównali zeszłoroczne to bardzo dobrze, bo rok temu mieli bardzo duży udział w wyniku zdarzeń jednorazowych, tu ich tyle nie było, spirala oczekiwań może się trochę u kolegi za bardzo naciągnęła?
to zobacz gdzie kurs był w zeszłym roku i gdzie jest teraz i analogicznie gdzie wyniki pownny być teraz żeby sprostać wycenie, przecież to nie rośnie pod nic musi być poprawa a nie "wyrównanie" po prostu na tą spółkę szła pozytywna nagonka analogicznie do pgnig a te popraway to żenada, na prawdę żenada ja się spodziewałem w okollicach 10 mln a jest jakiś słów mi brakuje
ty jesteś klasycznym forumowiczem piszącym nie na temat, ja część swoich akcji sprzedałem wczoraj jak tylko zobaczyłem że coś jest nie tak, drugą część na otwarciu i zrealizowałem sowity zysk, a ty sobie marz o 5 zł pod słabe wyniki
jest mój post bo jestem zawiedziony i rozczarowany i nie lubie być robiiony w konia i nakręcany przez zarzą i analityków, nie nie chcę odkupić, w mojej opini pi pierwsze nie ma pod co , a po drugie otoczenie rynkowe jesienią będzie podłe więc na pewno odkupienie jest ostatnią rzeczą o której teraz myślę,
to po co tracisz swój czas na posty na forum tej spółki?
kto Cię oszukał? czy wyniki po 2 kwartałach uniemożliwiają osiągnięcie (realnie) prognozowanego zysku za cały rok? poza tym nie widziałem naganiania ze strony zarządu na zakup akcji:).. każdy podejmuje własne decyzje
również ostatnia rekomendacja z ceną >4zł zakładała zysk roczny ok 25mil, więc póki co wszystko zgodnie z planem.
piszę bo od tego jest forum i długo trzymałem akcje, więc mocno wkurzyły mnie wyniki bo naraziły mój kapitał na ryzyko mimo wcześniejszych zapewnień o świetlanej przyszłosci, nie wiem czy jesteś od wczoraj dopiero na giełdzie? żeby wycena rosła murzą być pozytywne zaskoczenia , przy wyśrubiowanych oczekiwaniach nawet wyniki zgodny powoduje korektę, a tutaj te wyniki to jakaś żenada, pod co to urosło 100%? pod wyniki takie jak w zeszłym roku , jest stagnacja i kurs musi to skorygować
nie, nie od wczoraj, na tyle długo żeby widzieć wielokrotnie na różnych papierach przesadzoną reakcję zarówno pozytywną jak i negatywną.
raczej Ty sprawiasz wrażenie że jesteś od wczoraj, tak jakbyś kupił pod wyniki po pozytywnych rekomendacjach i poczuł się oszukany przez wszystkich dookoła.
Ale nie odbiegajmy od tematu - zysk jak wspomniałeś bez pozytywnej niespodzianki, natomiast moim zdaniem zgodny z planem, po 2 kwartałach około 50% prognozowanego zysku za cały rok.
NIe liczyłem że wyniki będą super ale ten spadek chyba jest zbyt duży zostałem z papierem po 3,80 zł i chyba strata zaboli .Sądzicie że wróci na 3,80zł ?
Może i będzie po 3 złote. Ale to głównie przez wywalanie SL i paniki. Wycena 14/15 jest super. Spółka za ten rok będzie miała dużo większy zysk. Pod te wyniki zagrać się nie udało ale pod następne, czemu nie? Też kupiłem po 3.80 i wróci. Kwestia czasu. Widać spółka się rozwija i pozyskuje stale klientów. Ci co kupują to wiedzą co robią.
Luka na 3,75 jeszcze w przyszłym tygodniu będzie zamknięta bez obawy. Ta dzisiejsza panika jest kompletnie niczym nieuzasadniona. Pgn np. spokojnie sobie rośnie choć otoczenie rynkowe podobne a wyniki mieli owszem dobre ale bez szału..