Dzisiaj chyba powyżej 0,7 PLN nie wróci. Absolutny brak kupujacych powyżej. Papier rozegrany. Już wszystko wiadomo i kto chciał to juz kupił. Pomogła w tym troche dziecinna kampania na forach. Wprawdzie daleko nie spadnie bo powinny przytrzymać fundamenty, ale w mojej opinii na wielkie wzrosty na razie nie ma co liczyć. Może za jakis czas, jak bardziej zdecydowanie ruszy rozwój sieci. Pozdrawiam.
Teraz będzie tak zwany czas "wyleszczania" Akcje kupione nikt nie chce dalej ciągnąć w górę tylko będą czekać aż tacy jak np wczoraj będą sprzedawać niżej do koszyka
Fundamenty są ogólnie spółka mogła by sama jakoś mocniej skomentować wyniki
Tego papieru nie da się odleszczyć. Tu są same leszcze. Dzisiejszy przebieg notowań tylko mnie w tym utwierdził. Nikt z grubszą gotówką się tu nie zjawi bo i prawdę mówiąc nie miałby co z nią tutaj robić. Sam papier fundametalnie wydaje się być bardzo dobry, ale wszystko zostało tu już pokazane i dużych zaskoczeń do końca roku chyba już nie będzie. Z istniejacej sieci można uzyskać maksymalnie ok. 500 tys PLN, co daje 10 groszy na akcję, P/E ok 6,5 i ewentualna dywidendę w wysokości 5 groszy. Szlus i koniec. Jak kogoś to interesuje to śmiało może wchodizć. Mimo wszystko uważam, że biznesem Maxipizzy powinno być otwieranie nowych lokali, a nie pieczenie placków, bo to każdy potrafi zrobić sam w domu. Gotówki jest w firmie wystarczająco na kilka kolejnych lokali. Na dzisiaj przydałby się jakiś komentarz ze strony zarządu odnośnie kierunku w jakim spółka będzie się rozwijać w kolejnych 5 latach. Warto postawić sobie jakieś ambitniejsze cele, a później próbować je realizować. W mojej opinii 1 nowy lokal rocznie to stanowczo za mało, a na spółkę dywidendową Maxipizza zarabia za mało.
Nie koniecznie w mojej ocenie zajrzą i duzi tutaj wiadomo, że nie chodzi by władował 1 mln zł
z tego co napisałeś jakby zarobili 500 tyś zł to jak nic wycena 100% powyżej dzisiejszego kursu i to bez mrugnięcia okiem
Akcji tutaj jest mało ktoś to jednak kupował sprzedawali CI co zarobili 100lub więcej procent i to jest zrozumiałe bo mało kto nawet jak widzi że powinno iść 400% to przy 100% już trzęsie się z radości i mimo że widzi potencjał to sprzedaje
W mojej ocenie ktoś blokuje a nie trzeba tutaj stawić dużych zleceń bo ulica się boi jak stoi zlecenie 5 czy 10 tyś sztuk
widziałeś to są jakieś sygnały 715 758 782 to są jakieś kody czytaj znaki dla kogoś jestem na giełdzie od 13 lat i dużo widziałem tutaj trzeba wyczekać bo jeśli zarobią 400-500 tyś zł to 1,2 zł się należy i nie wiem jak słabe nerwy i psychike trzeba będzie mieć by sprzedawać i zaniżyć kurs np do 40-50 gr czytaj 1,8mln - 2,5 mln zł gdzie P/E byłoby poniżej 5 a sama gotówka w obecnej chwili wynosi 1,15 mln zł
Odwagi trochę Inwestorzy pisałem do KMI jest na wakacjach wraca niestety dopiero pod koniec sierpnia ale ma stworzyć analizę po raporcie
Jeszcze trzeba dodać, że na szerokim rynku jest mocna korekta od kilku dni więc nie ma co się oszukiwać ale to też nie sprzyja ktoś ma zamiar skupować to niech skupuje powoli nikomu się nie spieszy ja wole mieć ulokowane pieniądze tutaj niż latać po spółach i może sie uda fundamentalnie tutaj w tych cenach jest mega okazja