• No to czas na 5 . Autor: ~Maniek [46.113.101.*]
    to tylko kwestia czasu , a będzie też, i 7 itd
  • Re: No to czas na 5 . Autor: ~nowy [37.190.179.*]
    Którego podadzą wyniki,coś cicho się zrobiło.
  • Rozmawiałem wczoraj w Realu... Autor: ~miracul [83.5.208.*]
    Rozmawiałem wczoraj w "Realu" z kobietą , która jest odpowiedzialna za dział  kosmetyczny. Powiedziała mi ,że jeszcze są problemy z produktami Miraculum , jeśli chodzi o dostępność . Ale zaraz powiedziała ,że jakokolwiek ilość mydeł wyłoży "Pani Walewskiej" to w jednej chwili schodzą.... Inne produkty Miraculum także. To dobrze wróży, tylko abyśmy zwiekszyli produkcję ( wiem ,że wiąże się to z kasą ).

Pozdrawiam.
  • Re: Rozmawiałem wczoraj w Realu... Autor: ~Suka [178.36.165.*]
    zadam sobie troche trudu dlugie 17,3 mln zl krotkie 29,4 mln zl -------- w aktywach obrotowych 1 milionik do dyspozycji!!!!!

-662 -1 260 -374 429 452 -1 758 448 48 --- zysk netto od II kwartalu 2013 kazdy moze sobie dodac sam.....

cokowliek by ta spolka nie wydlubala na dzialnosci operacyjnej,wszystko pochlona dlugi tutaj trzeba diabła zeby wyprowadzic wszytsko na prostą albo inwestora z nieograniczona iloscia wolnej gotowki i czasu.7 zl mali proletariusze to sa marzenia,podbnie jak marzenia ijanego kierowcy o 200 km na h kierujac malym fiatem .
  • Re: No to czas na 5 . Autor: ~suka [178.36.165.*]
    ta bedzie tez 20 ale najpierw 1
    sranie w banie pani walewska mydelka.Widziales pianki meskie po 11 zl hehe pytam sie jaki frajer to kupi
  • Re: No to czas na 5 . Autor: ~miracul [89.78.127.*]
    Su.o zobaczysz :) i się tak nie denerwuj :) Niestety,ale taniej nie kupisz :)
  • Re: No to czas na 5 . Autor: ~Suka [178.36.165.*]
    hehe a po h to kupowac przy tej konkurencji na rynku i zadluzeniu czlowieku,jak oni wyjda z tego to bedzie cud
    tym ktorzy naganiaja na kupno wieszczac 7 zl zadam jedno pytanie,odpowiedzcie na nie tutaj.Ile spolka zarobila w ciagu ostatnich 5 lat.Nie mowie o zysku wlascicielskim bo pewnie nie wiecie co to znaczy mowie o zysku netto.Ile spolka w ciagu ostatnich 5 lat miala zysku netto a ile!!! ??? w ciagu ostatnich 5 lat wynosily jej zobowiazania i ile wynosza dzisiaj???!!! Porownajcie te dwie wielkosci
  • Re: No to czas na 5 . Autor: ~Adam [178.23.104.*]
    Nikt tobie nie każe trzymać tych akcji , sprzedaj i przestań pluć jadem bo taniej nie kupisz
    nigdy nie mialem miraculum, spolke obserwuje od momentu wejscia wojciechowskiej.Na gieldzie synu nie wazne sa slowa wazne sa pieniadze,jezeli ktos cie zwyzywa i dzieki temu zachowasz kase uklon sie mu.
  • Re: No to czas na 5 . Autor: ~prawda [89.78.127.*]
    Wojciechowskiej ??? Pomyliłeś spółki :))))
  • Re: No to czas na 5 . Autor: ~DOsuka [89.78.127.*]
    Oczywiście ,że spółka ma jeszcze problemy i nikt tego tutaj nie kwestionuje... Gdyby ich nie miała , chodziła by po 40 zł ,a nie po 3,00 zł. Wszystko jest na dobrej drodze ,aby za jakiś czas tych problemów nie miała...
    hehe nie tak to dziala kolego,nie tak.Kurs rósl ale pod co? sama psychologia pani prezes wrocila,kilka artykulow emisja.gdzie sa wyniki???Mieso lezy w sprawozdaniu finansowym.Kurs podpompowano po inf czyste inf.Mowiac "profesjonal" kurs zdyskontowal wszytskie dobre informacje jakie mogl i na fali optymizmu odpalil ale pod co? Ile pociagnie ci piec gdy nawrzucasz do niego papieru .Niedlugo.Tutaj kurs poszedl bardzo wysoko,niektorzy lata pracuja na taki zarobek.Spekulacja spuszcza juz te powietrze.
    ale zeby to widziec nie wsytarczy rok czy dwa na gieldzie.Tu potrzeba dekady.Mysle ze na miraculum bedzie jeszcze spora szarpanina,mamy hosse ale kurs musi dostac bardzo solidna"korekte'
  • doSuka Autor: ~kris [89.78.127.*]
    Chyba jesteś nowicjuszem :) na giełdzie . Naucz się jednego.. , giełda wyprzedza rzeczywistość . Kurs będzie rósł już teraz systematycznie, oczywiście ,że po drodze będą korekty drobne... Jeśli chcesz kupić, to już naprawdę taniej nie będzie :)

• Re: doSuka Autor: ~Suka [178.36.165.*]
    tak jestem nowicjuszem od 2002.Powodzenia
  • Re: doSuka Autor: ~Suka [178.36.165.*]
    dzisiaj spolka raport za polrocze podala z ciekawosci zajrzalem.
    Sugeruje popatrzec na przeplywy z dzialanosci finansowej bo sa bardzo interesujace.Smiem twierdzic gdyby miraculum nie uplasowalo tych obligacji za 2 mln byloby skonczone w ciągu 1 roku.
  • Re: doSuka Autor: ~akcjonariusz [188.146.11.*]
    Jak już ktoś powiedział....taniej nie kupisz :)
    Pozdrawiam akcjonariat
  • Re: doSuka Autor: ~suka [178.36.58.*]
    ahaa.....
  • Re: doSuka Autor: ~Adam [78.11.205.*]
    Suka sam jesteś skończony twoje posty to jakieś nieporozumienie , nie wprowadzaj ludzi w błąd jest coś takiego jak KNF.
    Idź na inną spółką i tam praw swoje mądrości lub ugotuj zupę uchodźcą
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [78.11.205.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: No to czas na 5 . Autor: ~Suka [178.36.58.*]
    hehe a mozna bylo posluchac i sprzedac a nie skowyczec z bolu i obrazac innych to wstyd,zwlaszcza kiedy inni widza pewne kwestie znacznie lepiej.Hehe knf dzieciaku
  • Re: No to czas na 5 . Autor: ~AS [212.109.132.*]
    Wg analitykow zaPOwiada się rekordowy zysk za III kwartał z wzwiązku z upałami tego lata i z ogromnym zapatrzebowaniem na kosmetyki m.in do opalania i POkrewnymi
  • Re: No to czas na 5 . Autor: ~Suka [178.36.58.*]
    moze kosmetyki pomylily im sie z napojami? to mozliwe.Fakt ze Mirac jest drogie jest niczym w porownaniu z faktem,że zaczyna robic drogie kosmetyki to drugie to gwozdz do trumny.
  • Re: No to czas na 5 . Autor: ~piotr [94.254.129.*]
    Start czy falstart ?
  • Re: No to czas na 5 . Autor: ~mario [5.134.79.*]
    Przyznam ,że nie byłem optimistą, ale powoli zmieniam zdanie. Byłem ostatnio w sklepach Mila i zobaczyłem sporo asortymentu Miraculum,sprzedawca mówił,że schodzą bardzo dobrze.Ja poczekam.
  • Re: No to czas na 5 . Autor: ~suka [178.36.58.*]
    wycena wycena wycena uczcie sie wyceny,potem ryzykujcie i medrkujcie co sie sprzedaje.zegnam wątek
  • nowa strona Virtual już wkrótce... Autor: ~kkk [83.10.136.*]
    link 

Ponadto już niebawem nowy asortyment męski ..nowe perfumy itp.....
  • Miraculum w silnych rękach. Autor: ~kosyl [83.30.11.*]
    http://www.carda.pl/index.php/pl/relacje-inwestorskie/aktualnosci/436-miraculum-wreszcie-w-jednych-silnych-rkach.html
  • Re: Miraculum w silnych rękach. Autor: ~joanna [188.33.140.*]
    Witam. Mam pytanie czy Kolastyna też należy do Miraculum?
  • A ja myślę ,że Miraculum to bankrut :( Dlaczego ?? Autor: ~prawda [83.10.42.*]
    Wielkie zadłużenie , rosnące z każdym dniem... Mimo wielkich zapowiedzi nadal nie ma nas na sklepowych półkach, kilka kremów WARS to nie to , niestety ( czym mamy robić zyski ????) . Jeśli pochodzicie trochę po drogeriach, sieciach większych i mniejszych dostrzeżecie, jak wielka jest teraz konkurencja dla Miraculum...połki uginają się od kremów, kremików..kolorówki itp. Na półki nikt nas niestety już nie wpuści, nawet gdybyśmy jakimś cudem chcieli coś tam umieścić.
    I mówienie ,że kiedyś Miraculum to było coś, nie przemawia do mnie . Kiedyś , to kiedyś...w tamtych czasach nie było nic innego na półkach , jak przysłowiowy "Brutal" , wiec cokolwiek by się wystawiło na półki schodziło jak "ciepłe bułeczki" ..dzisiaj nie te czasy...
    Zapowiedzi , "sponsorowane" artykuły , jak to w spółce dobrze itp...też , jak kulą w płot. Kto jest na Miraculum jakiś czas wie , jak już tutaj było w "gazetach" pięknie ...,a o "dziwo" kurs akcji zawsze na "czerwono" ( ubieranie leszcza ?? tak to się nazywa ?? )
    Ktoś powie ,że jest szansa , bo wróciła Pani Prezes...może wróciła tylko po dobry kontrakt menedzerski ,aby odebrać co swoje ????
    To ,że się ma w portfolio jakieś tam stare marki ...nie znaczy ,że z powodzeniem uda się je wskrzesić. Zachęcam do lektury tygodnika "Wprost" (21.09.2015) jest tam właśnie o starych markach i ich..kapitulacji... "Miraculum również nie udało się z Brutalem i Panią Walewską". ( cytat z tego artykułu ).

Pozdrawiam,ale nadziei już brak :(
    Jeśli oczywiście macie argumenty ,że jest jednak inaczej,że się mylę ( chciałbym bardzo ) , to piszcie...zachęcam do merytorycznej rozmowy.
  • Re: A ja myślę ,że Miraculum to bankrut :( Dlaczego ?? Autor: ~Piotr [83.30.151.*]
    Witam. Czyli jeśli bankrut to jutro wszyscy  będą wywalać...czytając poprzedni post  półki w sklepach sa pełne ale nie produktów Miraculum , więc  po co to pisać i analizować, wywalić i niech się Zarząd martwi z czego będzie miał na wypłaty...
  • Re: A ja myślę ,że Miraculum to bankrut :( Dlaczego ?? Autor: ~Rafał [89.78.127.*]
    Podpisuje się w 100 %.

Ps. Widzę ,że z kolegą (Prawda)  nikt nie chce się merytorycznie siłowac. Czyżby argumentów brak ?????
    Smutne...
  • Re: A ja myślę ,że Miraculum to bankrut :( Dlaczego ?? Autor: ~Piotr [83.22.238.*]
    Nie tylko argumntów brakuje, ale także i sprzedających, no oprócz tych co są ustawieni ze zleceniami ukrytymi.. by stabilizować kurs na niskim pułapie.
    Jak widać "prawda" nie wywołała obniżki kursu i lub nadmiernej podaży.
    Drobnica co mogła panikować już dawno sprzedała, a inni czekają na rozwój sytuacji w spółce i na nowe otwarcie.....
    Jak dla mnie to decydujący jest kapitał , który w spółce się pojawi po nowej emisji akcji. On zwiększy ofertę sprzedażową spółki.
    W biznesie nic nie jest dane na zawsze , ale zasadniczo najwięcej zależy od determinacji i jakości osób zarządzających ...
    Trzymam kciuki za obecny Zarząd...
  • Re: A ja myślę ,że Miraculum to bankrut :( Dlaczego ?? Autor: ~Piotr [83.22.238.*]
    bez wyrzutki posiadanych akcji trudno jest wywołać panikę ..
  • Re: A ja myślę ,że Miraculum to bankrut :( Dlaczego ?? Autor: ~xxx [87.207.104.*]
    położę na stole 10k zeta przeciwko twoim 10k zeta że firma nie zbankrutuje a wręcz przeciwnie weszła na ścieżkę wzrostu, argumenty ? skoro nie umiesz czytać komunikatów i wyciągać odpowiednich wniosków to ja tego za ciebie nie zrobię.. dla mnie podstawą jest wykres i widzę to co ty zobaczysz gdy już będzie za póżno na zakupy akcji a wydarzenia i sytuacja spółki dostosuje się do tego wykresu.. mam nawet założony przedział kiedy oddam akcje z sowitym zyskiem ..
  • Re: A ja myślę ,że Miraculum to bankrut :( Dlaczego ?? Autor: ~rafał [89.78.127.*]
    Moi drodzy nie zaklinajcie rzeczywistości, która jest jednym słowem beznadziejna... Tak , jak napisał "prawda"...ciężko dostrzec argumenty za. Ja ostatnio także się przyglądam się  półką w sklepach i też widzę ...,a raczej nie widzę Miraculum. Rozumiem, że zajmujemy się sprzedażą kosmetyków ????? Jeśli tak... , to skoro ich nie ma na sklepowych półkach, to z czego mają być zyski ??????
    W sumie , to może lepiej ,że ich nie ma..., bo co poniektóre śmierdzą "komuną "..jak Miraculum men black, Miraculum men red...nie wspominając o niebieskiej Pani Walewskiej. Tyle czasu, a oni nie wprowadzili nowej linii męskich zapachów..., to żenujące. Konkurencja nie śpi ,a my nadal z koumunistycznymi flakonami i jeszcze gorszymi zapachami...zatrzymanymi w tamtej epoce :(

Żeby nie było , nie pisze ,aby zaniżać kurs ( sam jestem posiadaczem tych akcji w dość duzym pakiecie ).Forum jest po to ,aby prowadzić merytoryczne dyskusje .To moja obiektywna ocena.
     Po prostu załadowałem się kiedyś tutaj z nadzieją ,ale widzę ,że chyba nic z tego...Ile razy ja już tutaj słyszałem..."poprawa będzie od następnego kwartału...."

Pozdrawiam
    Akcjonariusz od 2010 r.
  • Re: A ja myślę ,że Miraculum to bankrut :( Dlaczego ?? Autor: ~piotr [83.26.186.*]
    To kiedy wywala szczęśliwego swoje akcje bo juz czas nagle. ..
  • Re: A ja myślę ,że Miraculum to bankrut :( Dlaczego ?? Autor: ~ooo [83.10.2.*]
    j.w
  • Re: A ja myślę ,że Miraculum to bankrut :( Dlaczego ?? Autor: ~wizażystka [83.7.224.*]
    Widocznie czas półek minął. I trzeba inaczej sprzedawać produkty...
  • Re: kiedy będzie cena akcji, ze scalenia ??? Autor: ~Facho [46.113.22.*]
    To kpina z akcjonariuszy którzy zainwestowali tu kasę !
  • Re: kiedy będzie cena akcji, ze scalenia ??? Autor: ~piotr [217.99.242.*]
    czy w związku ze sprzedaż w dniu 6.10 akcji przez Rubicon ,
    Fundusz Rubicona czy też Rubicon będzie uczestnikiem Walnego Zgromadzenia??
  • Re: kiedy będzie cena akcji, ze scalenia ??? Autor: ~elfastar [5.226.119.*]
    o jakie scanie Wam chodzi, przecież nie ma takich projektów uchwał…??? go Wy piszecie za głupoty…
    no na NWZA to jeszcze Rubicon będzie głosował… a ta spółka co ma teraz akcje, to chyba Rubiconu więc z kieszeni do kieszeni..
  • Re: kiedy będzie cena akcji, ze scalenia ??? Autor: ~TeKm [91.145.188.*]
  • Re: kiedy będzie cena akcji, ze scalenia ??? Autor: ~suka [178.36.151.*]
    optymizm nie przebije doswiadczenia
  • Re: kiedy będzie cena akcji, ze scalenia ??? Autor: ~do-suka [87.207.104.*]
    suka, spółka zrobiła korektę 61,8 % myślisz że warto w nią wchodzić teraz ?
  • Kiedy drukowanie nowych akcji ??? i rozwodnienie kapitału.. Autor: ~prawda [83.5.211.*]
    Myślę ,że drukarki już się grzeją :((
  • Re: Kiedy drukowanie nowych akcji ??? i rozwodnienie kapitału.. Autor: ~xxx [5.174.107.*]
    kolega pewnie odnosi sie do ostatniego komunikatu ? a nie łaska było poczytać uchwały z ostatniego walnego ? tam wszystko jest napisane, ale myślenie chyba niektórym szkodzi ..
  • To co ? w przyszłym tygodniu 1.70-1.80 zł ???? Autor: ~prawda [188.146.134.*]
    Minimum....
[x]
MIRACULUM -4,14% 0,65 2026-04-13 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.