• Mniej gotrówki w kasie o 2.449 CHF na koniec 2Q2015 ! Autor: ~jk [31.11.212.*]
    To daje ok. 9,5 mln zł - czyli to już jest grabież spółki przez Tuorów.
    Mam nadzieję że złodzieje trafią za kratki.
    Ciekawe co miał na myśli Łapiński pisząc w raporcie na koniec 2Q2015 "  Sprawy wokół Cormaya i Orphee zajmowały nam bardzo dużo czasu w ostatnich kwartałach. Wygląda na to, że udało nam się udaremnić/ograniczyć kradzież na wielką skalę."

Zatem chyba NIE wygląda na to....

• Re: Mniej gotrówki w kasie o 2.449 CHF na koniec 2Q2015 ! Autor: ~123 [78.8.241.*]
    skad mas zto info ?? audt trwa?
  • Re: Mniej gotrówki w kasie o 2.449 CHF na koniec 2Q2015 ! Autor: ~jk [31.11.212.*]
    cytat: link 

wyniki: porównałem 1Q2015 i 2Q2015 - ze strony link 

123 ~ sam tez zostałem na kilkudziesięciu k Orphee.....

nie wiem czy czytałeś dzisiejszy artykuł w Parkiecie, ja nie jestem na bieżąco, ale piszą że znów Sąd w Szwajcarii (tak sądzę) będzie rozstrzygał która RN jest prawomocna,...... czyli na razie żadnego przełomu w temacie..........

• Re: Mniej gotrówki w kasie o 2.449 CHF na koniec 2Q2015 ! Autor: ~jk [31.11.212.*]
    parkiet, sorry - piątkowy.
    Cyrk trwa nadal i końca nie widać......
  • Re: Mniej gotrówki w kasie o 2.449 CHF na koniec 2Q2015 ! Autor: ~123 [78.8.241.*]
    to wiem,ale audty ma sie zaczac!

skoro ttl zwiekszyl udzial to cos wiecej wie na biezaco,pytanie ile jest gotowki w kasie na dzis dzien?? kto ma dostep do kont bankowych?? wjaki sposb pienidze moga byc przez tt tranferowane jak zablokowac ten transfer?? przeciez to nie moze tak byc soebi ze jeden czlwoiek nie majacy udzialu majacy menisjzsciwy ma wiecje do mowienia niz dwoch dyrektorw spolki i wiekzosciwi dominujacy akcjonariusze!!

karwa gdzie sa inni akcojanrisuze teraz tt nie ma nic jzu akcji a akse wyprdza za?? wynragodznie co sams osbie podmiosl?? nosz kawra facet jest do solidnego ukarania zabranie pienidzy plsu mocne ma......o takie ze obudzilby sie ,odrazu chodzil jak w szajcarskimz egarku!!! TOTALNE BEZPRAWEI!!!!!!!!I TO W SZWAJCARII???? W PL TO WIADOMO!!!!

TZREBA POMOC TOTLALOWI I INNYM RAZEM UDERZYC EPLNA MOCA FACET MUSI ODDAC WSZYTSKO CO WZIAL ZE SPOLKI SWODMIE WYPDZAJC W MOEJOCENIE KASE PRZEZ PODWYZKE WYNGRODZNEIA PYTANEI KTO NA TO PZOWLIL JAK ON SMA NIC NIE MOGL!!!!!!
    przy okazji zobacz sobie w raportach strukturę zatrudnienia - daje do myślenia.....
    Podejrzewam że dostęp do banków dalej ma stara władza, tak jak dostęp do przekazywanych informacji - wystarczy wejść na stronę Orphee....
  • Re: Mniej gotrówki w kasie o 2.449 CHF na koniec 2Q2015 ! Autor: ~POL [83.238.234.*]
    total powinien wystapić z prosbą o pełnomocnictwa inwestorów i złozyc pozew zbiorowy przecie tuorom
  • Re: Mniej gotrówki w kasie o 2.449 CHF na koniec 2Q2015 ! Autor: ~Wit [31.183.85.*]
    Ale Wy naiwni jesteście. Przecież wiele elementów wskazuje ze dwie strony barykady grają miedzy sobą pod stołem. A konflikt jest gra na użytek medialny. Uzasadnia błędy w zarządzaniu i słabość strategii obu firm.
  • Re: Mniej gotrówki w kasie o 2.449 CHF na koniec 2Q2015 ! Autor: ~Pandora [159.205.178.*]
    Total to powinien zrobić wezwanie po 2 zł za akcje i zdjąć spółkę z giełdy, bo przez jego nieudolność działania notowania Orphee będą zawieszone ze dwa lata.

"Kończ waść, wstydu oszczędź" bo takiej żenady na skalę międzynarodową to chyba jeszcze nie było

patrzeć na to się nie da, Płocica podpisuje raport zrobiony przez Tuorę, śmiech na sali, ciekawe czy ten raport wykradli Dominques ze Skrzyńskim czy dał im sam Tomasz, bo może opublikowali bez praw autorskich, no i co na to teraz druga Rada Dyrektorów opublikuje swój raport?

• Re: Mniej gotrówki w kasie o 2.449 CHF na koniec 2Q2015 ! Autor: ~boomer [37.152.19.*]
    Poczytajcie cash flow: praktycznie każdy składnik operacyjnego cash flow korygujący zysk jest na minusie. Najbardziej rozliczenia międzyokresowe na 1,7 mln CHF. W tym worku może siedzieć wszystko! Poza tym niekorzystna zmiana należnosci, zobowiazań, rezerw, zapasów... Wydatki na działalność inwestycyjną 1,3 mln CHF!!
    Nie wiem jak ktokolwiek jeszcze może bronic klanu TT.

• Re: Mniej gotrówki w kasie o 2.449 CHF na koniec 2Q2015 ! Autor: ~księgowy [195.116.31.*]
    Dnia 2015-08-18 o godz. 08:20 ~boomer napisał(a):
    > Poczytajcie cash flow: praktycznie każdy składnik operacyjnego cash flow korygujący zysk jest na minusie. Najbardziej rozliczenia międzyokresowe na 1,7 mln CHF. W tym worku może siedzieć wszystko! Poza tym niekorzystna zmiana należnosci, zobowiazań, rezerw, zapasów... Wydatki na działalność inwestycyjną 1,3 mln CHF!!
    > Nie wiem jak ktokolwiek jeszcze może bronic klanu TT.
    >

kto broni klanu TT? zacytuj jakąś wypowiedź broniącą klanu TT

to że komuś nie podoba się działanie Płocicy czy Łapińskiego wcale nie oznacza, że broni klanu TT

działania obu stron tego konfliktu biją w drobnych akcjonariuszy

dlaczego Skrzyński i Dominques zostali ponownie powołani do Rady Dyrektorów, przecież to oni odpowiadają solidarnie z Tuorami za cash flow o którym piszesz i za zaniechanie, jako członkowie Rady Dyrektorów mieli obowiązek powstrzymać działania na szkodę spółki, nie zrobili nic, bo jedyne co ich interesowało to własna kasa co miesiąc

to jest raport przygotowany przez TT, wiec za chwile Płocica zrobi jego korektę

a ze wszystkich danych najbardziej zatrważający jest spadek sprzedaży, kto jest za to odpowiedzialny? Dominques?
  • Re: Mniej gotrówki w kasie o 2.449 CHF na koniec 2Q2015 ! Autor: ~boomer [37.152.18.*]
    Nie widzę specjalnie tych działań Płocicy i Totala bijących drobnych. WIdze raczej posunięta do granic możliwości ostrożność w podejmowanych decyzjach i działanie tylko i wyłącznie w granicach popartych opiniami prawnymi. Spółka i drobni na tym mogą stracić i na pewno jest mniej widowiskowe. Piszę że mogą stracić, choć teoretycznie nie powinni, bo w końcu działanie w granicach prawa powinno byc tym działaniem skuteczniejszym. Niestety nie zawsze jest. 
    Taka postawa jest częsta u wynajętych menagerów - uwiklanie spółki w procesy sądowe daje się wytłumaczyć radzie nadzorczej, podjęcie ryzyka działań na granicy prawa będzie wytłumaczalne tylko gdy przyniesie dobry efekt. Więc taki najęty prezes nie ma motywacji aby brac na siebie nadmierne ryzyko, bo może stracić pracę i opinię. To tyle odnośnie "jechania" na Łapińskim i Płocicy.
    Ponieważ spółka jest publiczna i pozyskała z rynku (nie tylko od Tuory) masę pieniędzy, takie myślenie prezesa i rady jestem w stanie zrozumieć i usprawiedliwić, przynajmniej do czasu ogarnięcia sytuacji po Tourach.
    TT natomiast traktował i nadal traktuje firmę jak należącą tylko do niego, idzie więc na całość wiedząc że zanim prokuratura lub KNF się do niego dobiorą to miną lata, a kasa w tym czasie zostanie bezpiecznie ulokowana na antypodach. W końcu są pozwy w sprawie wyprowadzenia przez Tuorę kasy z Cormaya w sądzie prawie od roku i nic się nie dzieje. KNF bierze kasę na nadzór nad rynkem - i nic nie widzi.
[x]
ORPHEE -3,55% 0,50 2020-06-04 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.