• Chyba dobry RAPORT? już +4% Autor: ~KLOSS [89.64.61.*]
    j.w
  • Re: Chyba dobry RAPORT? już +4% Autor: ~spóźniony [94.254.132.*]
    nie chyba tylko dobry. wyraźnie określono moment debiutu BVT - wrzesień ponadto wynik finanasowy (bez udziału BVT) za IIQ w stosunku do IIQ 2014 wzrósł i to sporo....
  • Re: Chyba dobry RAPORT? już +4% Autor: ~KLOSS [89.64.61.*]
    tak więc noga na nogę i czekamy na wzrost cen naszych AKCJI.
    byle do batonika 1,80... dalej pomału w górę trzeba dokładnie przestudiować raport - w nim wiele jest napisane....
  • Re: Chyba dobry RAPORT? już +4% Autor: ~drobny [109.241.80.*]
    masz rację mega zysk prawie 10 ray wyższy niż w II kwartale 2014 r. Ma na niego wpływ równiwż dywidenda od BVT wysokości bodajże 240 tys. Tak czy inaczej zyski BVT w którym Kupiec ma udziały spawiają , że jego obecna wycena jest po prostu śmieszna. BVT wypłaciło Kupcowi dywidendę z zysku za II kwartał który wyniósł 600 tys. a narastająco od styczna już 1,18 mln zł.
    Z zapowiedzi wyniaka, że debiut BVt planują na wrzesień i tym razem już nic nie stanie na przeszkodzie, także spodziewam się że do tego czasu akcje Kupca będą już na zdecydowanie innych poziomach.

Także pozdr dla zapakowanych niedługo sporo zarobimy
    jak popatrzymy na te pnące się wykresy z obrotów i z obiecanych dywidend po przekroczeniu 500k zysku to się nam robi bardzo dobra średnioterminowa lub nawet długoterminowa spółka - nie wątpliwie alternatywa dla ZUS.
    ps
    Dostał ktoś już list z ZUS jakby co to ja już dostałem
  • Re: Chyba dobry RAPORT? już +4% Autor: ~marek [94.40.194.*]
    Ale dzisiaj mamy obroty. Ładne wymiany akcji!

cały czas coś sie kręci tylko nie wiadomo czy to juz czy jeszcze nie...
  • Re: Chyba dobry RAPORT? już +4% Autor: ~drobny [109.241.80.*]
    obroty ładne więc zaczynamy wspinaczkę. Jak ktoś myśli że tu będzie jak swego czasu na Binarach, że co sesja to widły to niestety żle trafił. Systematyczne wzrosty oto cel. A, że oprócz kupujących są i sprzedający wcale mnie to nie martwi. Jakbym był zapakowany pod korek, a miał na oku inną inwestycję, to też bym sprzedał. Nie każda spółka da zarobić w jeden tydzień. Są takie gdzie dłużej trzeba poczekać, za to mają solidne fundamenty. Kupiec da zarobić i to sowicie, ale czy jutro czy dopiero za miesiąc nikt nie wie.
    Ja wiem jedno wolałbym nie zostać bez akcji więc też dziś dobrałem po 1,71 i 1,72

• tak wspaniały :-) w sam raz na zjazd do 50 groszy :-) Autor: ~xxx [178.37.42.*]
    j.w.
  • Re: tak wspaniały :-) w sam raz na zjazd do 50 groszy :-) Autor: ~jaro [83.17.151.*]
    Dnia 2015-08-13 o godz. 18:31 ~xxx napisał(a):
    > j.w.

Pomyliłeś spółki ? czy słoneczko dogrzało ? a może wypiłeś cos po terminie ? :-)

mimo wszystko zdrowia życzę i pozdrawiam
  • Re: tak wspaniały :-) w sam raz na zjazd do 50 groszy :-) Autor: ~spóźniony [94.254.132.*]
    w istocie gość z innego forum sie zaplątał, ale cóż upały...
    do rzeczy faktycznie obrót bardzo dobry i to wcale nie bezpośrednio zasługa tak wyczekiwanego debiutu BVT. Naprawdę mają bardzo dobry, perspektywiczny raport. sądzę że pomału do wrześniowego? debiutu BVT codziennie te 2,5 do 5% powinno rosnąć. nie wykluczone korekty. uważam że przedstawiona w raporcie polityka rozwoju firmy ok. zapowiedź dywidend uzależnionych od zysku ponad 500k - bardzo realne. pytanie jedynie brzmi czy sprzedawać te akcje czy trzymać dalej. Nie wiele jest spólek na NC które płacą dywidendę. No początku niewielką ale poźniej... kto wie?
    Jeżeli ktos uwaznie przeanalizuje spóke to sm dojdzie do własnego wniosku co z nią robić dalej.
    Na razie trzymam pozdro....
  • Re: tak wspaniały :-) w sam raz na zjazd do 50 groszy :-) Autor: ~jaro [83.17.151.*]
    spóźniony piszesz że
    "codziennie te 2,5 do 5% powinno rosnąć"

a potem piszesz ,
    "pytanie jedynie brzmi czy sprzedawać te akcje czy trzymać dalej"

Myślę że do tego co napisałeś wyżej to pytanie bez sensu

pozdrawiam
  • Re: tak wspaniały :-) w sam raz na zjazd do 50 groszy :-) Autor: ~spóźniony [94.254.132.*]
    To pytanie dla tych którzy kupli tylko po to żeby zaraz sprzedać
[x]
KUPIEC 14,00% 1,14 2026-03-04 11:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.