• Vindexus what's up ??? Autor: ~wruq [195.8.97.*]
    brak logicznej odpowiedzi spadku az na 3,80 . Wypłacenie dywidendy przeczy teorii opuszczenia parkietu. Więc co, zapytuje ????
  • Re: Vindexus what's up ??? Autor: roman17 [78.8.71.*]
    spekulanci w akcji?
  • Re: Vindexus what's up ??? Autor: ~wruq [195.8.97.*]
    Może rzeczywiście spadki na malutkich obrotach . 2-3 tyg. zbierania i .....................????. dzisiaj dokupiłem . Brałem po 4,30 to po 3,65 ( śr ) dokupiłem ile dali
  • Re: Vindexus what's up ??? Autor: ~BAS [83.25.124.*]
    Oddasz po 2,5
  • Re: Vindexus what's up ??? Autor: ~mysz [195.8.97.*]
    Myslę , że dzisiaj paczka po 3,80 będzie odebrana
  • Re: Vindexus what's up ??? Autor: ~duduś [213.192.100.*]
    nie widzę żadnego uzasadnienia spadków , na teraz , dokupuję do 3,70 na razie , chyba nie stracę , moja średnia 4,28
  • Re: Vindexus what's up ??? Autor: ~mysz [195.8.97.*]
    3,80 już na kupi
  • Re: Vindexus what's up ??? Autor: ~Franky [83.26.36.*]
    Pozbyliśmy się niecierpliwych teraz zmierzamy na północ. :)))
  • Re: Vindexus what's up ??? Autor: ~wruq [83.16.123.*]
    BAS czeka na 2,50 ha,ha,ha.........................prędzej doczeka się emerytury . Ponad 2.5 tysiaka ze śr. 3,73 przytuliłem. Swoją drogą to spółka powinna chodzić 3 zł wyżej. Ale jaka giełda takie wyceny. Historycznie to Vinedxus z 8 szybko zleciał na 2,5 zł , potem powoli wspinał się do 7 zł . Oprócz Vindka zbieram też o niedoceniony Fasing ( spora dywidenda ) . Pozdrawiam
  • Re: Vindexus what's up ??? Autor: ~artat [81.190.230.*]
    niedawna rekomendacja BOS DM na 7,5 zł. a tu mamy połowę tej ceny hihi
  • Re: Vindexus what's up ??? Autor: ~Max [94.66.241.*]
    Przy małej płynności po prostu ktoś wyrzucił kilkadziesiąt tysięcy akcji i tyle.
    Żadnego głębszego dna tutaj nie ma.
    Niestety przegapiłem te spadki i nic nie kupiłem.
    Może dzisiaj jeszcze się to powtórzy;)
  • Re: Vindexus what's up ??? Autor: ~wruq [83.16.123.*]
    Co ty pleciesz , zastanów się ? Może jeszcze wróci ?..................................na 7 zł .
  • Re: Vindexus what's up ??? Autor: ~artat [81.190.233.*]
    zgodnie z rekomendacją BOS sprzed miesiaca wróci na 7,5 !
  • Re: Vindexus what's up ??? Autor: ~Max [212.180.203.*]
    Mam na myśli tylko to ze nie ma żadnej poważnej przyczyny ostatnich spadków wewnątrz spółki. Zapewne jakiś pojedynczy inwestor postanowił się pozbyć kilku dziesięciu tysięcy akcji i tyle. Na jakich poziomach znajdzie się kurs w najbliższym czasie? Nikt tego nie wie. Może i będzie to 7,50 zł a może i 3,5 zł, a może i 10 zł.
    Każdy z nas uważa że obecny jest za niski i zakłada wzrosty.

• Re: Vindexus what's up ??? Autor: ~artat [81.190.234.*]
    PACHNIE PRZEJĘCIEM NA KILOMETR:
    – W wywiadzie opublikowanym w Credit Today we wrześniu 2014 r. prezes PRA Group potwierdził, że po nabyciu przez nią Aktiv Kapital spółka jest zainteresowana kolejnymi akwizycjami, zarówno jeśli chodzi o zwiększenie swojej obecności na rynkach, na których jest już obecna, jak i o wejście na nowe – zauważa Łukasz Jańczak, analityk BESI.
    – Duże zagraniczne podmioty mogą być zainteresowane przejęciem polskich graczy w celu szybkiego pozyskania udziału w rynku i lokalnego know-how – twierdzi z kolei Kocięda. Największe prawdopodobieństwo realizacji tych planów dają jednak tylko firmy o ugruntowanej pozycji, z dużymi portfelami obsługiwanych wierzytelności. Ci, którzy nie spełniają tych kryteriów, mogą mieć duży problem.
    – Mniejsze spółki zostaną przejęte lub wycofają się z rynku, będąc pod presją narastającej konkurencji – mówi Kocięda. W poglądzie tym nie jest osamotniona.
    – Wejście zagranicznych firm windykacyjnych na polski rynek z pewnością istotnie zmieni jego strukturę oraz przyspieszy procesy konsolidacyjne w branży. Przewagą zagranicznych spółek jest przede wszystkim dostęp do tańszego finansowania i znacznie większe możliwości inwestycyjne niż spółek lokalnych. Pomimo relatywnie dużej konkurencji polski rynek nadal jest atrakcyjny i myślę, że w najbliższym czasie pojawią się na nim kolejni globalni gracze, którzy będą szukać możliwości akwizycyjnych lub też nawiążą współpracę z krajowymi serwiserami o silnej pozycji rynkowej. To z kolei może spowodować marginalizację mniejszych lokalnych podmiotów – uważa z kolei Michał Fidelus, analityk Vestor DM.
  • Re: Vindexus what's up ??? Autor: ~artat [81.190.231.*]
    duże zagraniczne podmioty akurat w tej branży muszą się liczyć ze specyfiką lokalnego rynku stąd będa chciały rozszerzać działalność przez akwizycje. vindexus z doświadczeniem na rynku i aktualnym portfelem oraz kapitalizacją jest do idealny do przejęcia. może pod to kurs jest trzymany. pewnie cena przejęcia nie będzie na poziomie 4 zł ale wokolicach rekomendacji BOS czyli 7,5.

• Re: Vindexus what's up ??? Autor: ~papa [178.235.139.*]
    wyniki rewelacja 7mln zysku netto
[x]
VINDEXUS 0,84% 11,95 2025-10-14 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.