• DAX Autor: ~green_go [77.254.47.*]
    Otarta krótka pozycja.

• Re: DAX Autor: ~green_go [77.254.47.*]
    otarta - heheh :)

pomimo lapsusu słownego - inwestuję na spadki.
  • Re: DAX Autor: ~demol [88.156.54.*]
    ja też od rana
  • Re: DAX Autor: ~gość [83.168.87.*]
    inwestuję a forex... hmmm, ciekawe
    i co green, dowiozłeś Skę do teraz? w 2 dni prawie 5% to niezłe kokosy... 11.100 mogą zatrzymać ale pewniej 11.000....
    generalnie powód nie jest prozaiczny z tymi chinami więc to może być znów ładnych kilka dziennych świeczek w jednym kierunku więc ostrożnie z L... niech się wypsztykają. Nie chcę mówić co będzie jak walną jakiegoś newsa z Grecją w stylu, nowe wybory... wyciszyli temat ostatnio ale pewnie wróci
  • Re: DAX Autor: ~green_go [94.254.129.*]
    Właśnie zamknąłem krótką pozycję na DAX oraz SMI, jestem poza rynkiem.

gratki
    ja ustawiam powoli Lki na krótko... 11.015 / 11.005 / 10.985... na dłużej jak piszesz... najlepiej BP aż się coś wyjaśni
    i weszły trzy w jednej akcji.... ta z 15 od razu skrócona na 25 z 10p zysku i zostają 2 ze średnią 995
    hmmm... dopóki M5 nie pokazuje wyhamowania to nie ma spokoju.. ustawiam następne oczek L na 965 / 915 i 885... gdyby coś
    już wygląda lepiej, drugie zejście na m5 wyżej więc powinno być bezpiecznie już...
    jednak nie wyszli trwale nad f23.. może jeszcze zejdą w dół i USA odwróci mocniej... nie ma co zakładać
    drugie podejście na 070 (f23).. zobaczymy
    taaa... z bankami centralnymi nie ma co walczyć... chinole w nocy powtórzyli dewaluację co tylko pchnęło daxa w dół bo technicznie się czaił.... a ponoć to dopiero początek, w nocy jakieś konferencje etc

mi weszły oczek 965 / 915... wcześniej jedną skracałem na podbitkach więc średnia net dzisiejsza jakoś na 945.... ślizgam się więc wciąż na stracie licząc na odreagowanie
  • Re: DAX Autor: ~werty [77.253.92.*]
    W zakresie 10 900 - 10 750 widzę strefę wsparcia. Tu jest sporo dołków za ostatnie pół roku widoczne na dziennym. Jeżeli nie będzie wybicia z tej strefy, oczywiście wybicia są tylko do góry :-)), to czeka nas bujanie wokół 10 850. Tu by chyba można robić DT +- 20 pkt ?
    dołożyłem na 895 (oczek 885 skasowałem) ... czyli są 4 porcje wrrr, zapas tdo zakłądanych 5 porcji mały... ale młócka
    jedna zamkn na 930 i już lepiej.. znów 3, średnia 932...
    @werty...

po wczoraj i dziś to wyczekałem dłuuuugo z braniem Lek.. problem taki, że jak są wydarzenia dużego kalibru typu grecja czy banki centralne (tym razem chiny) to normalne dzienna zmienność na kontrę wzrasta z 1-2% do 3-5% nawet... więc tu bez nadziei np. na zniesienie całych dzisiejszych spadków a jedynie by średnio wyjść na 20-50p...

teraz wydaje się, że już wyczerpali sie na dziś, powycinali co trzeba ale jak sentyment słaby to mogą nie oddać prawie nic w górę.. wtedy cóż... dla grających DT zostaje mały zysk, BE lub minimalizacja straty. Jutro będzie kolejny dzień

Ja ustawiem teraz TP na 947 / 987 / 997 i 045. nawet nie patrzę dokąłdnie na zasięg z AT, tylko pod kątem swojego wyniku + ew psycholi.. jakby to weszło to super bajka... jak nie to szukam BE
    kurde... dobrałem do czterech, nawet nie zauważyłem.... ach to uśrednianie. Nic czekamy
    wchodzą powoli... jedna zamkn na TP 47... i znów 3 ufff... ale już na plusie
    dalej słabość, widać po podejściach, nie dochodzą nawet do najbliższych krótkoterminowych oporów.... a dopóki edek wali w kosmos (a może tak jeszcze przez te chiny spokojnie) to dax raczej kiepsko z wzrostami
    dobra, nikt nic nie pisze to ja wychodzę... TP zostają jak ustawione oczek 2 Lki jeszcze ustawiam na 865 i 845 i taki ryzyk... podgląd na komórce. Do wieczora
  • Re: DAX Autor: ~Archo [168.224.160.*]
    Ja cię czytam Gościu, powinno odbić ze 100-150 pip ale nic nie dają a NY tylko jeszcze 100pip w dół dowalił. Może w nocy coś oddech złapią.

pozdro.
    hej, noc mnie nie interesuje... dla świętego spokoju BP
    tymczasem zamkn kolejna Lka czekająca na TP 87... zostały dwie... jak nie zamkną się same na TP to z ręki... jakoś się wykaraskałem ale jak szli w dół to masakra... dobrze że tak długo czekałem bo próbując szybciej byłaby nerwówka, bez podejść praktycznie było

nie ma baxa ostatnio, coś się chyba stało bo nawet na urlopie wchodził czasem. Z drugiej strony tak koszą ostatnio, że sam coraz żadziej piszę bo zdałem sobie sprawę, że to ktoś czyta i może się sugerować... szczególnie nowi gracza, a wiadomo fx do rzeźnia i 5% nie tonie więc jak jest czas na decyzje to lepiej nie wchodzić w to.
  • Re: DAX Autor: ~Archo [168.224.160.*]
    i słusznie, bez pozycji na noc, to spokojny sen.

Zakładam, że spróbują jeszcze raz dna i będą up.

Duże ABC zrobili, więc teraz czas na 3.

pozdro.
    hej, ja dopiero wstałem... wczoraj pozamykało mi wszystko na TP... jak się okazało opłacało się brać Lki zdołu mocniej a ja skracałem za szybko, ale takia była strategia - bezpieczeństwo przede wszystkim...

teraz BP. mam trochę tera spraw ale widzę, ze 14. 30 sporo danych więc jakoś koło 14ej wracam na platformę..