• da zarobić? Autor: ~andre [79.186.115.*]
    tak sie zastanawiamczy to już kupować czy dopiero 31 sierpnia?
  • Re: da zarobić? Autor: ~Kazik [82.160.255.*]
    31 sierpnia to taniej nie kupisz
  • Re: da zarobić? Autor: ~chacha [46.170.15.*]
    nie martwi cię że obrót wolumenowy od ostatniego odwieszenia notowań to ok.1600.000 szt. akcji, pytanie kto i w jakim celu wczoraj w jednej transakcji wywalił 100.000 szt. akcji, a dzisiaj też widać było wypychanie tych akcji i wyglądało na to, że ktoś cały dzień spędził na tym by sprzedać ok 40.000 szt. i wg mnie może to być jedna i ta sama osoba, a wcześniejsze sesje też wyglądały na moje oczy na wyrzucanie papieru, który łykają ostroźnie nowi nabywcy, chyba że się mylę i te transakcje są po to, by spółka nie wypadła z notowań ciągłych, wcześniej wyglądało to mi na realizację straty księgowej, ale obecnie to mam zagwozdkę
  • Re: da zarobić? Autor: ~Kazik [82.160.255.*]
    31 sierpnia to taniej nie kupisz
  • Re: da zarobić? Autor: ~andre [79.186.115.*]
    posiadam 49000 akcji i szukam chętnych do zwołania walnego zgromadzenia akcjonariuszy. wystarczy 5% akcji to jest około 680000 akcji.chętni niech podadzą swoją liczbę akcjii.sprawdzimy się czy frefloat jest rzeczywiście tak duży.i zorganizujemy się do obrony naszych pieniędzy.
  • Re: da zarobić? Autor: ~merol [46.113.182.*]
    Ja mam 23000 szt.
  • da zarobić? TAK SYNDYKOWI :-) Autor: ~xxx [178.37.42.*]
    może majątek BANKRUTA starczy na jego WYNAGRODZENIE ? :-)
  • Re: da zarobić? TAK SYNDYKOWI :-) Autor: ~andre [79.186.115.*]
    jak nie masz akcji to nie pisz o swych pomysłach bo ja na poważnie chcę zebrać ludzi do obrony swoich pieniedzy
  • Re: da zarobić? TAK SYNDYKOWI :-) Autor: ~ree [146.0.42.*]
    pozostało tylko rozliczenie pańczyka i staniszewskiego
    tu już wartość akcji przed scaleniem 0zł wywalanie wszystkiego tylko żęby zgarnąć jezcze resztki
    tylk sąd i prokuratura
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [178.37.42.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: da zarobić? TAK SYNDYKOWI :-) Autor: ~re [146.0.42.*]
    ponoć ktoś już go szuka najwidoczniej wydymał nie tych co trzeba
    ale co do odpowiedzialności karnej to też żeby się nie ździwił
    tylko sąd i prokuratura
  • Re: da zarobić? TAK SYNDYKOWI :-) Autor: ~mikrus [188.47.36.*]
  • Re: da zarobić? TAK SYNDYKOWI :-) Autor: ~ree [146.0.32.*]
    ale tu nie ma co rozważać co bedzie ... tu już się stało oszukano i nabito w butelkę mase ludzi i złożono wniosek o upadłość
  • Re: da zarobić? TAK SYNDYKOWI :-) Autor: ~mikrus [188.47.13.*]
    Wnioski złozyła tarantoga bo byc moze trzęsie portkami z strachu,jestes pewny ze to tarantoga nie zostanie nabita w butelke? nie badz taki pewny
  • Re: da zarobić? TAK SYNDYKOWI :-) Autor: ~mikrus [188.47.13.*]
    Poczytaj sobie co na temat tych wniosków ma do powiedzenia msx,jetes pewny ze te wnioski nie zostana przez sad odrzucone?

"W ocenie Spółki, Tarantoga Capital S.A. nie jest podmiotem upraw'nionym do złożenia wniosku o którym mowa powyżej, gdyż nie jest wierzycielem Emitenta. MSX Resources S.A. złożył skutecznie oświadczenie o uchyleniu się od skutków prawnych umów zawartych pomiędzy Stronami z uwagi na wprowadzenie jej w błąd m. in. przez Tarantoga Capital S.A., o czym Spółka informowała m.in. raportem bieżącym nr 7/2015 z dnia 6 marca 2015 r. W związku z powyższym Emitent nie posiada zobowiązań wobec Tarntoga Capital S.A."
  • Re: da zarobić? TAK SYNDYKOWI :-) Autor: ~as [95.49.250.*]
    kolego nie nazywaj tego spółą , to był zaplanowany przekręt jechali pod Rosję , Londyn i Mongolię , już się nie da pod nic ,utracona wiarygodność i brak naiwnych wymusił upadłość , jedno słowo do niedorobinego chyba po tym ostatnim wpisie nie podlega dyskusji , ze tu pracowałeś ,to było celowe , byłem ciekaw czy to wychwycisz , czasem pomyśle jakie ścierwa stąpają po tej ziemi , tej dumnej ziemi
  • Re: da zarobić? TAK SYNDYKOWI :-) Autor: ~niezrzeszony [91.192.165.*]
    Zostało udowodnione czym się parasz od lat na forum. Twoje wpisy nic nie mówią o mnie, a wszystko o Tobie. Czytając je każdy domyśli się jak zostałeś wychowany, na jakim etapie zakończyłes edukacje oraz w jakim środowisku się obracasz. Miałem dla Was za dużo wyrozumiałości ale dość obrażania akcjonariuszy.
  • Re: da zarobić? TAK SYNDYKOWI :-) Autor: ~mongolgold [178.42.21.*]
    kolego nie nazywaj tego spółą , to był zaplanowany przekręt jechali pod Rosję , Londyn i Mongolię , już się nie da pod nic ,utracona wiarygodność i brak naiwnych wymusił upadłość 

re niezrzeszony ……..a ty masz odmienne zdanie co do tej kwesti …..??????
  • Re: da zarobić? TAK SYNDYKOWI :-) Autor: ~niezrzeszony [91.192.165.*]
    http://mojeinwestycje.interia.pl/news?inf=2126739

Nie ma co bić piany w szklance wody bo decyzja należy do sądu, a nie wydaje mi się by ten kierował się wpisami na forum.
  • Re: da zarobić? TAK SYNDYKOWI :-) Autor: ~ree [146.0.32.*]
    pańczyk staniszewski tyle w temacie
  • Re: da zarobić? TAK SYNDYKOWI :-) Autor: ~re [146.0.32.*]
    a pierwszy wniosek złożyła sama spółka i to wnioskowałą o likwidację więc nei żadna tarantoga
    co dajekolejny powód do rozliczenia przekrętów i dochodzenia sprawiedliwości na wszelkie sposoby
  • do niektórych wciąż nie dociera:że WDMUSZKA to już BANKRUT :-) Autor: ~xxx [178.37.42.*]
    o ile znajdą się jakiekolwiek pieniądze na UPADŁOŚĆ :-)
  • Re: do niektórych wciąż nie dociera:że WDMUSZKA to już BANKRUT :-) Autor: ~bnnn [178.56.181.*]
    Co ty tu za głupoty piszesz ze pierwszy wniosek złozyła spólka,nie zapominaj ze prawo głosu w spólce ma nadal tarantoga i to pewnie na jej polecenie był wniosek.Dlaczego nastepnie spólka odwołuje sie od wniosków uwazajac je za bezpodstawne?.Widac wyraznie ze w msx sa dwie grupy,pierwsza to tarantoga na której polecenie pisany był wniosek i wnioski pisze ona sama,druga grupa uwaza wnoiski za bezpodstawne.Ciekawe kto stoi za druga grupą?moze Solorz?Solorzowi nikt nie podskoczy

'W ocenie Spółki, Tarantoga Capital S.A. nie jest podmiotem uprawnionym do złożenia wniosku o którym mowa powyżej, gdyż nie jest wierzycielem Emitenta. MSX Resources S.A. złożył skutecznie oświadczenie o uchyleniu się od skutków prawnych umów zawartych pomiędzy Stronami z uwagi na wprowadzenie jej w błąd m. in. przez Tarantoga Capital S.A., o czym Spółka informowała m.in. raportem bieżącym nr 7/2015 z dnia 6 marca 2015 r. W związku z powyższym Emitent nie posiada zobowiązań wobec Tarntoga Capital S.A.'
  • Re: do niektórych wciąż nie dociera:że WDMUSZKA to już BANKRUT :-) Autor: ~re [146.0.32.*]
    a kto nie dopilnował dealu i nie zabezpieczył interesu spółki za 500 mln ?
    dlaczego optymiści nie biorą dzisiaj możnaa było brać garściami bo ktoś wywala na potęgę
    zrobiono wałek oszukano ludzi i wydrelowano kase
  • Re: do niektórych wciąż nie dociera:że WDMUSZKA to już BANKRUT :-) Autor: ~chacha [46.170.15.*]
    nie ściemniaj o tajemniczych 2-óch grupach w MSX, jest jedna, ta która złożyła wniosek o upadłość likwidacyjną, 
    a Tarantoga nie gra w tym zespole i to, że złożyyła też wniosek o upadłość ma zabezpieczyć jej roszczenia wobec MSX wg jej mniemania i jak Sąd przymknie oczy, to może i na tym wygrają, ale to czas pokażę jak bęzieć, być możę jest to z jej strony gra na czas, by wyprowadzić ze swoich struktur kapitały, aby w razie czego MSX nie miał z czego dochodzić zwrotu ponad 100 milionów zł i wg mnie już w tej chwili nie ma z czego odzyskać tej kasy :))), a Solorza zostaw w spokój, bo już wróżyliście z talerzy Solorzowi i Kulczykowi, jak tak dalej będziecie bredzić to i Solorz przepłynie na druga stronę Styksu , to zwykłe myślenie życzeniowe, jak zresztą od ponad 2 lat, wasza psychika broni się przed nieuniknionym
  • Re: do niektórych wciąż nie dociera:że WDMUSZKA to już BANKRUT :-) Autor: ~re [146.0.32.*]
    nadzór też dobrze wiedziałco się święci bo przecież byli w stałym kontakcie zawieszająć notowania ( chociaż dobrze wiedzieli że raportu i tak nie bedzie ) nie dali ludziom szansy na wyjście z przekrętu skazująć ich na stratę całej kasy i tam też powinni się tyłumaczyć
    w pierwszej kolejności staniszewski pańczyk wydymali nie tych co trzeba
  • Re: do niektórych wciąż nie dociera:że WDMUSZKA to już BANKRUT :-) Autor: ~bnnnn [31.63.94.*]
    A kogo obchodzi jakas mongolia nie było i nie ma ,nie ma problemu.Ateraz tarantoga ma nóz na gardle i pisze jakies wnioski zeby wymigac sie od odpowiedzialnosci.Tarantoga ma wykupic od msx swoje obligacje na ok. 40 mln. a termin wykupu minał,wiec kto tu jest cos komu winny?to msx ma sie czego domagac od tarantogi.Aco niby stracił msx? wielkie nic.Przez to głupie wnioski tarantogi
    chłopie ty szykuj pozwy albo ekipe bo cie wydymali bez mydła
    kurs 0,26 wartość akcji przed scaleniem 0 zł co ty chcesz ściągać od tarantogi jak ona sama nic nie ma to firma krzak pewnie w tym celu założona
    szansą dla firmy miała być mongolia jednak okazało się to wszystko oszustwem i przekrętem na którym ludzie potracili pieniądze tu tylko pozostało dochodzić sowich pieniędzy i paw
    a jeżeli nadal uważasz że jest super to jutro będziesz miał znowu okazje brać worami bo ktoś powystawiał jużsetki tyś akcji i pewnie nie dlatego żę jest super
  • Re: do niektórych wciąż nie dociera:że WDMUSZKA to już BANKRUT :-) Autor: ~kirkol [94.254.133.*]
    Co ty sie tak sadzisz re.Sad nie podał zadnego info
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [188.47.63.*]
  • Re: da zarobić? Autor: ~andre [83.21.77.*]
    a jednak nie macie akcji.razem mamy tyle co ja.szkoda bo można by było zwołać walne zarządzic produkcje akcji bez prawa poboru tylko dla nas i odbilibyśmy sobie straty!
  • Re: da zarobić? Autor: ~ree [146.0.32.*]
    tu już zrobiono przekręt i okradziono ludzi na oczach knf któremu należy zadaćpytanie czy dopełniło swoich obowiązków
    wartoscakcji przed scaleniem 0 zł i chyba nikt nie wierzy że jakby miały one jakąś wartość chodziły by po tej cenie
    pozostało tylko rozliczyćtych złodzieii i oszustó którzy się podpisali pod tym wałkiem i to brutalnie bez żadnej taryfy ulgowej
    tylko sąd i prokuratura
  • Re: da zarobić? Autor: ~re [146.0.32.*]
    zapamiętać staniszewski pańćzyk knf
    czy staniszewski już wie o co chodzi ?
  • Re: da zarobić? Autor: ~ander [83.21.77.*]
    pilnie potrzebne fotki
  • Re: da zarobić? Autor: ~chacha [46.170.15.*]
    to kupiłeś za dychę teraz, czy kupiłeś wcześniej i uwaliłeś ze 150 tys. pln ???, kolego tu nie będzie wg mnie rozwiązań pośrednich i albo akcjonariusze nie zobaczą nawet 1 grosza za akcję, albo jest to wyższa szkoła jazdy i czas na kupno akcji za grosze, tak czy inaczej zasponsorowaliśmy własnymi, a w moim przypadku krwawicą tą zabawę w Mongolię i nie będę tu nikogo publicznie straszył, nie zazdroszczę władzom MSX, nie za takie pieniądze ludzie nieciekawie kończyli. Skonfrontuj informacje prasowe, internetowe,
    które władze MSX podawały publicznie, z tym, co wypływało realnie jakiś czas później, niech za przykład posłuży ile czasu nie podawali do publicznej wiadomości faktu o  urwania kontaktu z Tarantogą a właściwie dwoma Polakami, którzy być może nie grzeją "...." jak niektórzy się tu domyślali, ale leżą na plaży np. w Sopocie z pełnymi kontami, które wystarcza im na najbliższe 20-ścia lat..
    .nie. Włafzom MSX nie przeszkadzało to jednak w zapowiadaniu podania informacji w najbliższym czasie o planach związanych z Londynem (odnośnie pozyskania kapitałów potrzebnych na przeprowadzenie inwestycji w Mongolii), wg mnie do końca szli w zaparte, a wniosek o upadłość złożyli, bo musieli, żeby nie pójść siedzieć za jego nie złożenie. Przez tyle miesięcy badali stan prawny złóż w Mongolii :)))), przecież to kpina. Umowy były dawno podpisane, a wcześniej wynegocjowane, to co oni prze tyle miesięcy szukali w tych papierach ??? :))) i ten upływający czas dokonał reszty. Ostatnia nadziej to, że musiało tak się stać, by ktoś mógł nabyć MSX (to, co z niego zostało) za przysłowiowa czapkę śliwek, ale przy warunku, że spółka nie zostanie wycofana z gpw, albo Tarantoga nie wygra na tej sprawie, bo kto wie, co za umowy ma podpisane z MSX, skoro jak same władze mówiły współp0acowali w oparciu o zaufaniu cha cha :)). Do zweryfikowania zostało, kto obecnie jest właścicielem Tarantogi, wcześniej jeden ze wspólników sam podziękował dwóm innym, bo mu się nie podobał sposób prowadzenia interesów przez jego nazwijmy umownie kompanów, a to chyba najlepsza ocena tego z kim robili w naszym imieniu i za nasze pieniądze interesy. Aż dziw bierze, że tu jeszcze prokurator nie zabrał się do pracy i to jest mocno podejrzane.
  • Re: da zarobić? Autor: ~re [146.0.32.*]
    ludzie chcą z nimi pogadać i ja się im nie dziwie
    za dużo i nie tych co trzeba okradli
    jak dla mnie to wszystko byo ustawione włąśnie pod to aby wydoić kasę co widać po kursie a za takie coś ponosi się konsekwencje
    teraz też wg mnie wywalają ile się da aby jeszcze coś zarobić i wciskają ludziom smiecia

• Re: da zarobić? Autor: ~tojakmacie [79.184.160.*]
    zdjecia tych panów?
  • Re: da zarobić? Autor: ~voyager [164.126.73.*]
    MOŻNA ZARYZYKOWAĆ BO ZWROT MOŻE BYĆ INTERESUJĄCY! Można wydać MAX do tysiaka i kupić 4k akcji. OSTATECZNIE NA INNYCH AKCJACH TEŻ RYZYKUJEMY.
  • Re: da zarobić? Autor: ~andre [83.11.79.*]
    a jednak da zarobic
  • Re: da zarobić? Autor: ~niezrzeszony [91.192.165.*]
    Ładna sesja.
  • Re: da zarobić? Autor: ~andre [79.184.14.*]
    szkoda że nie chcemy zorganizowac się do obrony swoich akcji.nikt nie odpowiedział na mój apel o podanie liczby akcji .z tego wynika że akcjonariusze mniejszościowi mają śladowe ilości akcji.i tylko patrzeć jak ktoś ogłosi skup akcji Po kilkadziesiąt groszy? bo średnia półroczna się obniża
[x]
MSXRESOUR 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.