kapitalizacja przy cenie 1gr to prawie 3,8mln zl, kapital wlasny -500tys zl (tak, tak minus), strata z lat ubieglych to 12 mln zl, ilosc akcji ponad 370mln. Tu dlugie miesiace a moze nawet lata mina zanim (przy tych zyskach a nawet tych optymistycznych zalozeniach) kapitalizacja choc troche bedzie zblizona do rzeczywistosci. Na razie to mega balooooooon.
Tak z ciekawosci zapytam: czym kieruja sie inwestorzy kupujacy po 2gr? (wyceniajacy spolke na ponad 7mln zl)
Nie rozśmieszaj mnie. Ta firma ma bardzo ciekawe perspektywy a z tym profilem działalności może szybko zamienić się w samodzielny bank. To samo było paręnaście lat temmu z getinem :)
Dnia 2015-08-06 o godz. 15:27 ~vista napisał(a): > Nie rozśmieszaj mnie. Ta firma ma bardzo ciekawe perspektywy a z tym profilem działalności może szybko zamienić się w samodzielny bank. To samo było paręnaście lat temmu z getinem :)
w samodzielny bank hahahaha chlopie ogarnij sie w tej nagonce bo juz sam siebie przechodzisz
ktos was polechtal 300k szt po 2gr zebyscie sie ustawili na k na 1gr w pare/nascie mln i wtedy was jak zwykle skarmi tym "samodzielnym bankiem" z kapitalem wlasnym -500tys zl i strata 12 mln.hahaha
chcesz poczytac moje wpisy ostrzegajace swiezakow przed utrata kapitalu? poczytaj sobie wpisy ze stycznia na watku demolen pod nickiem kiler_jurek. Tam tez kupe ubranych "cwaniakow" probowalo wcisnac smiecia swiezakom,. Przy okazji sprawdz dzisiejsza sytuacje w spolce demolen. pzdr.
Po głębszej analizie profilu działalności tej spółki, po bezskutecznych próbach skorzystania ze sklepu online oraz po przeglądzie raportów finansowych oraz wyglądzie w asortyment który "sprzedają" na allegro (o ile można mówić o sprzedaży przy dwudziestu kilku sztuk drobiazgów które ktoś kupił za kilka złotych) stwierdzam ze 22 grosze to i tak mega cena za takie coś.
Zdecydowanie atrakcyjniejszy wydaje sie zakup Jupitera czy KCI gdzie poziomy cenowe są jeszcze bardziej atrakcyjne (P/BV JUP) a spółki maja zdrowe fundamenty i solidne wyniki z podstawowej działalności.
Co do demolen to sami sobie odpowiedzcie na pytanie: co tak naprawdę kupujemy...?
na co Wam ten link. Jego wiarygodność nic tu nie zmienia. Lepiej więcej ludzi którzy ostrzegają niż głupich nagonek na spólke, która ciężko sprzedać za 2 gr. Płynność to prawie żadna. Można wrzucić 500 zł i w ten sposób sie bawić ale większa kasa odpada. To że są tu perspektywy to prawda ale rynek potrzebuje dowodów do wzrostów. Spekulacyjnie też można coś zasiorbać ale ryzyko jest tu spore. Ale jak ktoś lubi wisieć na haku to nie kupujta :) przeca to ma być samodzielny bank :) PS. Vista łykaj po 2 gr ile wlezie. weź kredyt 20 k i łyknij 1 mln akcyjek. Jak już D24 bedzie tym bankiem opylisz po złotówce za sztuke :)
Faktycznie ostrzegalem przed tym Demolen i to wiele razy. Analizowalem wiele czynników i to dobry moment by porównać do Doradców24. Jeśli ktoś kupuje po 25-30 groszy spółkę która kompletnie nic nie robi do D24 w której zarząd mozolnie pracował kilka lat nad stworzeniem rentowej w efekcie sieci a D24 kosztuje 1-2 grosze to powiedzcie sami - co lepiej kupować? Oszustwa za 25 groszy czy przyszłość za 3 grosze? ;)
w sumie fakt. To jest argument. Może kupię jak baton po 2 zmaleje. Szaraczek ze mnie więc nie za wiele nakupuję :)
ps. Mam nadzieję vista że faktycznie masz nosa. Obserwuję Cię od dłuższego czasu i masz niezłe strzały (na Gremii dzięki Tobie zarobiłem prawie 70% w 3 dni). szacun!