Dzisiaj mija 4 rocznica gigantycznej porażki związanej z debiutem firmy Luxima na giełdzie. Cały czas w kolumnie "Najnowsze informacje" znajduje się haniebny wpis "Kurs akcji Luxima spadł podczas debiutu na rynku NewConnect o 49 proc." 4 lata to długi czas na giełdzie. W tym czasie kurs został zmasakrowany niemal do zera, a firma doprowadzona na krawędź bankructwa. Nie pomogły ruchy kadrowe i zasiadanie kilku cwaniaków tu i ówdzie. Jeden z nich naganiał na zakup akcji Luximy w IPO po 1 zł. Czyli wiadomo po co tam był. I włos mu z głowy nie spadł, chociaż ludzie potracili naprawdę duże pieniądze.
Co będzie teraz? Nie wiem. Ale wiem, że trzeba być ostania ofermą, albo zwykłym przestępcą gospodarczym, aby z takiej firmy w takim czasie, nastawionym na OZE i wszystko co oszczędza energię, zrobić niemal bankruta.
Co zrobi nowy Prezes? Nie wiem. Dobrze, że został stary prezes w randze vice.
Napisałem do firmy kilka dni temu, o braku podpisów na oświadczeniach, odpowiedź do mnie natychmiastowa, a później korekta do raportu. Niby nic ale szybkość działania duża..................
Zarząd najwyraźniej nic nie robi, bo nic nie widać. Od niemal roku żadnych informacji. Wstyd i żenada. Wkrótce zapewne spółka skończy swe dotychczasowe istnienie.
Wiele osób jest poszkodowanych w tej spółce - niby miało być fajnie bo pomysł tak jak w dawnym e-energo i zrobili to samo . Osoba odpowiedzialna za naganianie to Jarek Rewucki z łomży- i jego powinno sie ścigać bo okradł wielu ludzi. On oczywiście będzie sie wybielał ale jak ludzie by zaczeli pisac pisma i powiadamiac odpowiednie wladze to minka by im skwaśniała. MOŻE TRZEBA TO ZROBIĆ. POZA TYM TRZEBA BY ROZLICZYĆ PREZESA I RADĘ NADZORCZĄI W LUXE I W E-ENERGO PODOBNE NAZWISKA I....... Kto chętny aby zacząć nagonkę może ktoś z okolic Łomzy bo tam trochę ludzie potracili