• kierunek 20 złotych Autor: ~berni [213.158.219.*]
    bardzo dobre perspektywy - bardzo niska wycena - wzrost obrotów - warto !!!
  • Re: kierunek 20 złotych Autor: ~prezes [37.152.18.*]
    Zgadzam się z tobą że do 20 zł zmierzamy w perspektywie średnioterminowej, firma ma fantastyczne fundamenty, mamy technicznie mocne wybicie w górę na dużych obrotach , realny program motywacyjny z potrojeniem zysku netto w 3 lata, jest to prawdziwa torpeda.Jutro po sesji przedstawię analizę firmy pod kątem wzrostu kursu w najbliższych 4 latach, warto przeczytać. Dzisiaj przydałoby się uspokojenie bo wskaźniki zaczynają wariować :-)
  • Re: kierunek 20 złotych Autor: ~komar71 [193.200.20.*]
    czy dziś jeszcze ktoś pociągnie
  • Re: kierunek 20 złotych Autor: janusz_adam_1958 [185.22.136.*]
    Do " Prezesa" - widzę, że trafnie typujesz i analizy robisz ciekawe, dlatego prośba, co myślisz o spółce Midven? Pozdrawiam i życzę sukcesów w inwestowaniu.
    janusz_adam - odpowiem na forum Danks (wieczorem), tam w wątku propozycje inwestycji omawiamy różne spółki, generalnie analizuję tylko firmy mające dobre fundamenty, rozwijające się zarówno na poziomie przychodów czy zysków, firmy mające straty czy mające zyski niewiadomego pochodzenia (przeszacowania, aktualizacje) omijam, omawiam firmy w które się inwestuje a nie spekuluję (spekulacyjne nie omawiam).
  • Re: kierunek 20 złotych Autor: inwestor_dlugoterm [188.146.49.*]
    Jest pewna stara zasada giełdowa: "ogół nie ma racji" Większość inwestorów wycenia tę spółkę na około 15-20zł więc poniżej tych poziomów nie można liczyć na większą podaż. Stosując tę zasadę  do ceny docelowej EUROCENT możecie być w dużym błędzie. Może być znacznie wyżej (lub też niżej) niż wycena o której piszecie czyli te 15-20zł. Ja poziom 15zł nazwałbym ceną w jakiej powinny być notowane akcje na dzień dzisiejszy, a nie za 4 lata i wskaźniki na dziś przy 15zł wcale nie byłyby przewartościowane. A potencjał nadal duży. Spójrzcie na wykres chociażby tego MIDVEN: link
    Wykres wyglądał dość podobnie jak u nas czyli marazm poniżej 3zł i kto by się spodziewał, że będzie chwilę później blisko 200zł? NIKT! I czy MIDVEN jest przewartościowany? Wg wskaźników nie koniecznie! Oczywiście nikogo nie namawiam na MiDVENA po obecnym kursie, bo lepiej kupić spółkę przed gigantycznymi wzrostami niż po nich. Tak samo tutaj-wróżenie kursu na 15zł-20zł równie dobrze może być chybione w perspektywie kilku lat nawet 10 krotnie:) NEW CONNECT RULES
    Ja nie pisałem że nie może być więcej, przedstawiłem analizę ostrożnościową, wypośrodkowaną, w oparcie o 4 letni program motywacyjny ustalony dla pracowników firmy a nie prognozę finansową dla akcjonariuszy (często nierealne np nanotel). Dodatkowym bodźcem do dynamicznych wzrostów może być wejście najpierw do newconnect lead (kapitalizacja ponad 20 mln), przejście na gpw czy przejęcie przez większą firmę (jest to realne w perspektywie kilku lat). Jednak takich sytuacji nie jestem w stanie przewidzieć dlatego nie uwzględniam w prognozie.
  • Niech to zatem będzie druga taka rakieta jak Midven :-) Autor: ~Pataszon [91.238.216.*]
    jw.
  • Re: kierunek 20 złotych Autor: janusz_adam_1958 [185.22.136.*]
    Do " Prezesa" , czytałem już, co napisałeś na temat spółki Midven i dzękuje.Pozdrawiam.
    Wygląda na to że wreszcie uspokojenie, raczej do wyników spokój, jak będą rekordowe jak przewiduję to znowu bomba w górę, cel 10zł, później jak będą realizować wzrosty zgodne z programem motywacyjnym to wzrost po 4-5 złoty co roku.
  • Re: kierunek 20 złotych Autor: inwestor_dlugoterm [95.49.75.*]
    czas na korektę
  • Re: kierunek 20 złotych Autor: inwestor_dlugoterm [95.49.68.*]
    koniec korekty
[x]
EUROCENT 0,00% 0,01 2018-05-29 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.