• Zgłoszenie do Prokuratury Autor: ~MagK [78.9.6.*]
    Nosiłam się z zamiarem zgłoszenia sprawy Agtesa do Prokuratury już tak pod koniec czerwca. Nie zrobiłam tego jednak bo spółka podała nowy termin publikacji raportu za 2014 rok. Chociaż podejrzewałam, że spółka nie zamierza opublikować tego raportu to postanowiłam poczekać ale teraz jednak wiem, że to była i nadal jest gra na zwłokę. Jaka by nie była sytuacja w spółce to co wynika z komunikatów spółki pokazuje, że jest źle, tak nie powinna funkcjonować spółka publiczna. Jeśli jest tak jak podejrzewam to następuje albo już nastąpiło wyprowadzenie majątku ze spółki. Jeśli jest tak jak myślą inni, że szykuje się jakieś przejęcie spółki to sposób tego przejęcia jest niedopuszczalny i też moim zdaniem również kwalifikuje się do zgłoszenia do Prokuratury.

Zamierzam napisać i jak najszybciej wysłać to zawiadomienie do Prokuratury. Jeśli macie jakieś spostrzeżenia i podejrzenia odnośnie tego co się w spółce dzieje, o których mogłabym napisać w tym zawiadomieniu to proszę napiszcie o nich. Ale może nie na forum tylko na maila.

Mój mail to: magk@onet.eu
  • Re: Zgłoszenie do Prokuratury Autor: ~xxx [83.10.79.*]
    Tonbo ma juz 33% co to oznacza?

• Re: Zgłoszenie do Prokuratury Autor: ~xXx [89.228.98.*]
    Ciekawe po jakiej cenie udziały nabywali i po jakiej cenie je odsprzedali, heh może moje wcześniejsze posty wzieli na serio i skorzystali z możliwości pomniejszenia podatku o stratę na Agtesie, a może jednak dostali wiecej niżeli początkowo zapłacili - kto to wie.

Co do zgłoszenia do prokuratury, proponuję zgłosić roszczenie do prezesa zarządu o zwrot kwoty grzywny KNF - 10tyś zł (gdzie nieznajomość prawa, bądź celowe zaniechanie obowiązków stało się przyczyną nałożenia kary na spółkę przez organ kontrolujący). Ewentualnie rozciągnąć tą odpowiedzialność także na członków rady nadzorczej, którzy nie dopełnili swoich obowiązków pełniąc w ostatnich miesiącach te funkcje.

Jeśli zaś ziszczą się najczarniejsze scenariusze z upadłością włącznie to zgłosić wszystkich członków ostatniego zarządu, o działanie na szkodę spółki przy podejmowaniu decyzji inwestycyjnych, a także w konsekwencji roszczenia wobec członków zarządu o zwrot utraconego kapitału, utraconych korzyści i kosztów postępowania upadłościowego.
  • Re: Zgłoszenie do Prokuratury Autor: ~er [84.203.14.*]
    Jeśli się nie myle, to przekroczenie progu 33% powinno skutkować ogłoszeniem wezwania do 66%.
    Może celowo robią, to aby podać wezwaniu niską cenę.
    Powinny być olbrzymie kary dla członków zarządu za nie dopełnienie warunków upublikowania raportów finansowych?
    My mniejszościowych kompletnie nie wiemy co się w spółce dzieje.
  • Re: Zgłoszenie do Prokuratury Autor: ~MagK [95.51.66.*]
    Dnia 2015-08-05 o godz. 19:18 ~er napisał(a):
    > Jeśli się nie myle, to przekroczenie progu 33% powinno skutkować ogłoszeniem wezwania do 66%.

Z tego co wiem to na NC nie ma instytucji wezwania.

• Re: Zgłoszenie do Prokuratury Autor: ~MagK [95.51.66.*]
    Dnia 2015-08-05 o godz. 18:03 ~xXx napisał(a):

> Co do zgłoszenia do prokuratury, proponuję zgłosić roszczenie do prezesa zarządu o zwrot kwoty grzywny KNF - 10tyś zł (gdzie nieznajomość prawa, bądź celowe zaniechanie obowiązków stało się przyczyną nałożenia kary na spółkę przez organ kontrolujący). Ewentualnie rozciągnąć tą odpowiedzialność także na członków rady nadzorczej, którzy nie dopełnili swoich obowiązków pełniąc w ostatnich miesiącach te funkcje.

Ok. O tym nie pomyślałam bo w kontekście tych 12 mln zapasów i 8 mln należności, które według raportu za 1Q 2015 r. były w spółce na dzień 31.03.2015 r. to nieznaczna kwota ale dopiszę to do mojego zawiadomienia.

> Jeśli zaś ziszczą się najczarniejsze scenariusze z upadłością włącznie to zgłosić wszystkich członków ostatniego zarządu, o działanie na szkodę spółki przy podejmowaniu decyzji inwestycyjnych, a także w konsekwencji roszczenia wobec członków zarządu o zwrot utraconego kapitału, utraconych korzyści i kosztów postępowania upadłościowego.

Moje zawiadomienie dotyczy wszystkich członków organów spółki - tych, którzy zrezygnowali z pełnienia funkcji też. Rezygnacja nie zwalnia ich z odpowiedzialności.

Dzięki xXx

• Re: Zgłoszenie do Prokuratury Autor: ~XXXX [82.132.219.*]
    Jesli skup od drobnych, to 2-4 zeta
  • Re: Zgłoszenie do Prokuratury Autor: ~Mikuś [84.10.52.*]
    Agtes dostał karę teraz czas na członków Zarządu. Zdziwią się byi i obecni jak KNF da im po 200tys kary. A szkoda Panów.
[x]
AGTES 0,00% 0,28 2015-07-01 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.