• No i nie ma RN w Agtesie... Autor: ~MagK [95.51.66.*]
    Raport EBI numer 17/2015
    data dodania 2015-07-27 23:16:54
    spółka AGTES Spółka Akcyjna

Rezygnacja z pełnienia funkcji Członka Rady Nadzorczej
    Zarząd AGTES S.A. (Emitent) informuje, iż w dniu dzisiejszym otrzymał informację o rezygnacji Pana Bogusława Majka z pełnienia funkcji Członka Rady Nadzorczej Emitenta.

Podstawa prawna: § 3 ust. 2 pkt 11 Załącznika Nr 3 do Regulaminu Alternatywnego Systemu Obrotu "Informacje Bieżące i Okresowe przekazywane w Alternatywnym Systemie Obrotu na rynku NewConnect"

Osoby reprezentujące spółkę:
    Tadeusz Jędras - Prezes Zarządu
  • Re: No i nie ma RN w Agtesie... Autor: ~mm [185.22.136.*]
    bedzie nowa
  • Re: No i nie ma RN w Agtesie... Autor: ~MagK [95.51.66.*]
    I kolejny świetny news...

Raport EBI numer 18/2015
    data dodania 2015-07-29 07:45:14
    spółka AGTES Spółka Akcyjna

Zmaina terminu publikacji raportu okresowego za rok 2014.
    Zarząd AGTES Spółka Akcyjna („Emitent”) podaje do publicznej wiadomości informację o zmianie terminu publikacji raportu okresowego za 2014 rok. Nowy termin publikacji raportu okresowego za 2014 rok ustala się na dzień 31 sierpnia 2015 roku.

Podstawa prawna: § 6 ust. 14.2 Załącznika Nr 3 do Regulaminu Alternatywnego Systemu Obrotu.

Osoby reprezentujące spółkę:
    Tadeusz Jędras - Prezes Zarządu
  • Re: No i nie ma RN w Agtesie... Autor: ~xXx [89.228.98.*]
    ...i tak do zaje.ania

albo do czasu gdy KNF tą spółkę usunie.

Żenada - Prezes!!!
  • Re: No i nie ma RN w Agtesie... Autor: ~MagK [78.9.6.*]
    Moim zdaniem to przesuwanie terminu raportu to jest jakaś gra na zwłokę. Stawiam na to, że spółka wcale nie zamierza opublikować tego raportu za 2014 r.
  • Re: No i nie ma RN w Agtesie... Autor: ~jacek [88.105.115.*]
    tak, to jest przykre, ale chyba wygląda na to, ze chcą mieć więcej czasu na ewakuacje po kradzieży. Niestety, ale tak to wygląda. Jeśli, byłoby inaczej, to co za różnica w takich okolicznościach  podać raport nawet bardzo zły. Za 2013 mogli oszukać audyta, a za 2014 kwartalne były wielkim picem. Może nawet firma przestała funkcjonować długo wcześniej przed 2015. Tylko po co ten cypryjski dziad-aferzysta to kupuje? Fundami  zarządzają ludzie, którzy wielokrotnie poprzez celowe skorumpowane działania doprowadzają je do bankructwa. Chciałbym się mylic.

Dnia 2015-07-30 o godz. 14:55 ~jacek napisał(a):
    > Tylko po co ten cypryjski dziad-aferzysta to kupuje?

Może za tym cypryjskim dziadem kryje się ktoś komu byłoby bardzo nie na rękę gdyby np. Impera zawiadomiła Prokuraturę i wolał odkupić od Impery te akcje żeby wyciszyć sprawę... ?

• Re: No i nie ma RN w Agtesie... Autor: ~jacek [88.105.115.*]
    jak najbardziej, mogli zapłacić za to, żeby papiery zostały odkupione. No nic, nauczka na przyszłość. Miałem jeszcze jakieś nadzieje do momentu informacji o przesunięciu terminu publikacji raportu.
    GPW działa...

http://www.newconnect.pl/index.php?page=informacje&ph_main_content_start=show&cmn_id=13020

Nie dotyczy to póki co Agtesu ale i Agtes może to spotkać w najbliższym czasie (i może im o to właśnie chodzi?).

No bo karę już Agtes dostał (jeśli ktoś nie zauważył):

http://www.newconnect.pl/index.php?page=archiwum&ph_main_content_start=show&ph_main_content_cmn_id=12992
    http://www.newconnect.pl/pub/dokumenty_do_pobrania/uchwaly/Uch_742.pdf
  • Re: No i nie ma RN w Agtesie... Autor: ~jacek [88.105.107.*]
    Kiedyś używałem sformułowań typu pokłócili się, zostali poproszeni o rezygnację itp., a teraz sobie myślę, ze może ktoś naprawdę ma większa władze od generałów, ktoś kto trzyma lapę na kontraktach w ministerstwie i ten ktoś ma duży udział w przejęciu agtesa... Firma nagle traci potencjał... i to może być zaplanowane po to, by innym puściły nerwy i sprzedali jak np. Impera, nie licząc leszczy wcześniej i w przyszłości.
    Dnia 2015-07-30 o godz. 20:32 ~jacek napisał(a):
    > Kiedyś używałem sformułowań typu pokłócili się, zostali poproszeni o rezygnację itp., a teraz sobie myślę, ze może ktoś naprawdę ma większa władze od generałów, ktoś kto trzyma lapę na kontraktach w ministerstwie i ten ktoś ma duży udział w przejęciu agtesa... Firma nagle traci potencjał... i to może być zaplanowane po to, by innym puściły nerwy i sprzedali jak np. Impera, nie licząc leszczy wcześniej i w przyszłości.

Widzę, że nadzieja umiera ostatnia...
    Ja niestety straciłam już nadzieję. Tu mi nic nie wygląda na przejęcie...

Dnia 2015-07-30 o godz. 21:27 ~MagK napisał(a):
    > Dnia 2015-07-30 o godz. 20:32 ~jacek napisał(a):
    > > Kiedyś używałem sformułowań typu pokłócili się, zostali poproszeni o rezygnację itp., a teraz sobie myślę, ze może ktoś naprawdę ma większa władze od generałów, ktoś kto trzyma lapę na kontraktach w ministerstwie i ten ktoś ma duży udział w przejęciu agtesa... Firma nagle traci potencjał... i to może być zaplanowane po to, by innym puściły nerwy i sprzedali jak np. Impera, nie licząc leszczy wcześniej i w przyszłości.
    >
    > Widzę, że nadzieja umiera ostatnia...
    > Ja niestety straciłam już nadzieję. Tu mi nic nie wygląda na przejęcie...

No bo niby kto przejmuje Agtesa? Tonbo Investments? Nie wiem czy zauważyłeś ale w raporcie za 1Q 2015 podają, że Tonbo ma 1.075.000 akcji a w infe o zakupie akcji od Impery napisano, że przed transakcją Tonbo miało 953.631 akcji. Skoro chcą skupować akcje od innych to dlaczego wcześniej sprzedali ok 120 tys akcji?

Mi się wydaje, ze teraz to oni chcą, żeby ich wykluczyli z giełdy... I potem szukaj wiatru w polu... :(

Te 120 tys, to wartość pomijalna. Pytasz- skoro przejmują, to dlaczego sprzedawali. Odpowiem- skoro sprzedawali, to dlaczego kupują...itd. Nie ma sensu ta dywagacja. Piszesz- chcą, żeby ich wyrzucili. To już lepsza byłaby kradzież i zwiniecie interesu. Nie wiem, ale zastanawia mnie dlaczego ludzie związani kapitałowo i zawodowo rezygnują z kontroli nad firma. Albo jest to koniec firmy albo nie maja oni tam już nic do powiedzenia. Tak czasami bywa. 
    Dnia 2015-07-30 o godz. 22:23 ~jacek napisał(a):
    > Odpowiem- skoro sprzedawali, to dlaczego kupują...itd.

Już pisałam wcześniej dlaczego.

> Piszesz- chcą, żeby ich wyrzucili. To już lepsza byłaby kradzież i zwiniecie interesu.

Ale jedno przecież nie wyklucza drugiego. Mogą kraść i zwijać interes a wywalenie z giełdy bo nie dają raportu to świetny pomysł bo po wykluczeniu z giełdy mają z głowy GPW i KNF.

Niemniej jednak mam odrobinkę nadziei. Nie mogę w to po prostu uwierzyć, ze się tak połakomili. jak kraść to gruba kasę. Na tyle trzody to trochę śmieszna kasa. No chyba, ze dwóch lub trzech z nich to zrobili, ale wtedy pozostali złożyliby zawiadomienie do prokuratury. Amen.
    Dnia 2015-07-31 o godz. 16:58 ~jacek napisał(a):
    > Niemniej jednak mam odrobinkę nadziei. Nie mogę w to po prostu uwierzyć, ze się tak połakomili. jak kraść to gruba kasę. Na tyle trzody to trochę śmieszna kasa. No chyba, ze dwóch lub trzech z nich to zrobili, ale wtedy pozostali złożyliby zawiadomienie do prokuratury. Amen.

Do takiej sytuacji mogło się również przyczynić to, że nie dostali nowych kontraktów, na które liczyli (informowali o tym w komunikacie o odwołaniu prognoz finansowych na 2015 rok) i teraz odzyskują co się jeszcze da dla siebie... Oczywiście to tylko domysły ale taka wersja mi niestety najbardziej pasuje do tego co się teraz dzieje. Czas działa na naszą niekorzyść. Jeśli nie opublikują w miarę szybko raportu za 2014 rok to spółka zostanie wywalona z giełdy... No i co oni za terminy wyznaczają? Przesunęli o miesiąc??? A co robili przez cały czerwiec i lipiec w sprawie tego raportu? Sądzę, że nic. A gdzie jeszcze jakieś WZA żeby wybrać nową RN? Mijają już 2 miesiące od czasu rezygnacji starego zarządu. Jaki niby mają problem z raportem za 2014 r. skoro jest wszystko ok? I dlaczego nie zwołują WZA żeby wybrać RN?

Ps. Zazdroszczę Ci, że masz jeszcze nadzieję...
  • Re: No i nie ma RN w Agtesie... Autor: ~gapcio [188.146.167.*]
    Oglądałeś ich strone w nacie.Ja akcji nie mam ale miałem kiedyś kupić ale wyglądało mi że spółka jest tylko na papierze.
    Dnia 2015-07-31 o godz. 19:06 ~gapcio napisał(a):
    > Oglądałeś ich strone w nacie.Ja akcji nie mam ale miałem kiedyś kupić ale wyglądało mi że spółka jest tylko na papierze.

Ich strona to porażka. Zrobili ją na potrzeby debiutu na NC i nie aktualizowali. Ale Spółka kiedyś działała normalnie, nie tylko na papierze. A teraz to sama nie wiem - może faktycznie od jakiegoś czasu działa tylko na papierze...
[x]
AGTES -1,20% 0,26 2015-10-29 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.