przepisalem watek bo ciasno https://www.bankier.pl/forum/temat_krzchu,17900823.html by bylo latwiej wykres krotki dax http://stooq.pl/q/a/?s=fdx.f&i=10&u=14538390 rzecz istotna dax na dziennym11056 dax fut teraz 11125 plus 0.6 proc mysle ze teraz wszystko jasne o 9rano zobaczymy jak jasne
wg mnie mówienie po takich spadkach o Skach to samobójstwo tak jak mówienie o Lkach jeszcze kilka dni temu na górze... po takiej dynamice muszą spuścić, jeśli nie znieść całość... taki już dax ja swoją L trzymam
JA MAM JESZCZE 3 TRZY BO MAM ZAMIAR ODBIC TE DWA DNI GORACZKI mialem wczoraj na zamkniecie 8 tego dawno nie bylo czyscilem 3 na 100 lekka strata jeszcze , i juz zysk ok jedna na 130 i jedna na 160 mam 3 Lki z nizej 11050 przesunalem sl i tez czekam na bonus :)
skoro macie Lki na Dax, to chyba nie pomylilam sie tzrymajac swoja Ske na edku, tylko jakos nie chce spadac :( na 15M ladnie widac co tzryma edka przed spadkiem dzis musze zamknac pozycje bo wieczorem sie pakuje i jutro wyjezdzam na wakacje :) troche mnie na forum nie bedzie
swoją drogą to ten dax to niezła spekuła, niby taka duża giełda, akcje, duża niemiecka gospodarka więc powinno być stabilnie a to kontrakty rządzą tym rynkiem jak ogon psem... szli w dół niemiłosiernie, strach w oczach Lkowiczów, zniechęcenie nowych Lkowczów... i pewnie druga część ruchu to samo wycinanie detalu. Czyli wchodzić jak krew się leje... tylk nigdy na początku nie wiadomo, czy to konsola czy kilkudniowe pociągnięcie więc korci łapanie za wczesne... było minęło... przed nami FOMC w tym tygodniu
mnie dawno tak nie wystraszyli nie lubie strat a gdybym nie pilnowal i skracal to cienko bym przadl a tak wyszlo ok zgasilem na 210 dla mnie to i tak wiecej niz liczylem ja bp
na krótko to zasieki w obszarze 1.10-1.1020 bo to i TL wzrostowa i fibo 38 i pozio wsparcie... ale tak to juz jest z zasiekami, gdyby puściły to może mocniej w dół. Kwestia taka, czy jeszcze przed fomc jutro jest nadzieja na większe show? raczej nie... tak myślę. Może jutro po 20ej coś się będzie działo, rynek wyczulony na infa o możliwej podwyżce stóp
hej, to może mylące ale nie piszę o pozycji nominalnej a o jednej porcji, którą gram. Wchodzę zzwyczaj jedną, poprawiam drugą... staram się mieć maks 3 w normalnej grze, a absolutnie max to 5. Jedną porcję ostawiam na dźwignię maks 1:10... sorki jeśli to mylące.
no 1 L to juz jest duzo bo 100 pkt dale 1 tys euro a jak czasem luka pottafilo sie otworzyc 600 pkt nizej ?? to masz jakie trzeba miec depo do takiego grania na 1 L juz nawet nie mysle
dobrze widzisz, jak ryzyko rośnie to BP albo mniejsza porcja lub SL... dlatego na noc i weekendy co do zasady zamykam wszystko. Czasem jak przesadzą końcówkę to zostawiam ale też jedną porcję, ustawiam TP. Wtedy rano po 8ej najczęściej powiewają lub korygują i wchodzi mi TP tak by być przed 9ą BP. Takie zasady ale zdarzają się niestety wyjątki
bax... te SKi teraz to ryzykowne, zobacz jak grają ostatnie kilkanaście dni.. jak obiorą kierunek to potrafią nie odpuścić a stają tylko na jakąś flagę, albo korekta rano między 8 a 9ą... oczywisćie może się zmienić układ, trzeba być elastycznym. Ale jak flaga to uwaga z kontrą, zawsze lepiej jak jeszcze raz poprawią
ja na edku zamknelam Ske na spadku przed danymi, bo czulam ze moga pojsc UP, jednak teraz Ske ponowilam bo uwazam ze 1.10 powinni zrobic mimo wszystko, najwyzej sie nie uda, SL juz na BEP wiec straty nie bedzie jakie macie otwarte pozycje na edku/Daxie ?
ja BP na wszystkim i to mój ulubiony stan, szczególnie na noc w sumie fajny dzień bo przetrzymane pozycje z poniedziałku dały zarobić, dobrze, żę wychodzieł częściowo, bo po spadkach uzupełniłem połówkę na daxie i przyniosła ona 100p :). Małe pozycje ale zawsze.
nie zdziwię się jak rano będzie na daxie luka w górę. jutro cały dzień jestem w terenie więc może coś z komórki ale myślę, że przed FOMC to nie poszaleją, powinienem wrócić koło 20ej to się zobaczy jak rynki