5 lat temu skok placil w przeliczeniu na dzis po 5,76 zeta za walor. Dawac oficjalne info skup po 6 zeta i bedziecie miec ponad 95% a na raszte bedzie przymusowy skup
Ecard jest zadluzony na kilka baniek, ale to zdrowy podmiot. Pan senator z PISu sprzedaje, chyba chce sie ewakuowac po numerze z wolominem. Choc dziwi bo wiatr wieje w kierunku PIS a moze to najlesze chwila by wyjsc. Skok wczesniej opylal fundusze teraz chce pozbyc sie czesci ecard. Spolce potrzebna nowa swieza krew. Fakt jest taki ze bedzie wezwanie a pozniej wycofanie z GPW
SKOK ostatnia nowa emisje obejmowal liczac po resplicie w cenie 2 zeta. Nominal to 1,6 A czy sprzedadza po cenie zakupu czy nie tego jelenie z forum nie wiedza. Fakt jest taki ze na giledzie nikt nie sprzedaje ponizej ceny zakupu :-). Jesli maja noz na gardle do sprzedadza czesc, jesli maja dobra cene tez sprzedadza. Duzo osob nie sprzedalo 5 lat temu po 5,76 choc od tamtego czasu duzo sie zmienilo. Fakt jest ze na rynku sa sladowe ilosci
Czy ktos lepiej zorientowny moze skomentowac moj tok myslenia: 1) Calkowita liczba akcji 10,5 mln 2) 9.25 mln 88% w posiadaniu Skoku 3) MCI cos zebral z rynku przed rozpoczeciem negocjacji ? ile ? malo prawdopodobne patrzac na obroty, ze duzo 4) Jezeli dogadaja sie ze Skokiem i skupili z rynku 7%, czy to oznacza przymusowy wykup ? jezeli tak to po jakiej cenie ?
Podsumowujac, czy bedzie wezwanie i po jakiej cenie, czy bedzie wykup przymusowy i po jakiej cenie?
przez ponad 5 lat kurs sie kisil, na poczatku 2013 roku bylo silne niespodziewane wybicie a kurs skoczyl z 17 gr do 47 gr. Obroty byly mln. Za to jestem na 100% byl odpowiedzialny podmiot finasowy, to nie byl leszcz czy drobnica. pozniej zanizali i wybicie. podejrzewam ze MCI moze przez rozne slupy miec 5-10%, w arkuszu na S praktycznie nie ma akcji. Za resztki beda musieli dac dobra cene. Mysle ze zrobia 3 wezwanie po 5,76 czyli stare 72 grosze, kedy spolka byla zadluzona i notowala same straty dzis to juz calkiem inna spolka, co przynosi zyski.
przymusowy nie oznacza ze zaproponuja ci 10 zeta ani ze dostaniesz 1,60. Na to sa ospowiednie regulacje. Mysle ze cena 3 wezwanie nie bedzie nizsza od poprzednich dwoch jakie mialy miejsce w 2009 roku. A jak masz wiecej pytan napisz do Pani Ewy B lub senatora z PIS to ci powie. A do czasu kiedy nie ma infa o skupie kurs bedzie rosl jak na drozdzach. Rynki to kochaja a tym bardziej tlum, ktory jeszcze tu nie zawital
Nikt nie ma akcji wiec i podniety nie ma kto robic na forum. proste. Zerknij w arkusz a bedziesz widzial ile jest ludzi. Czasami odnosze wrazenie ze sam tu sobie siedze
Wg mnie nie mają 95% i dlatego kurs idzie jak z procy. Ograniczenia dzienne wahań dają tylko możliwość o 30% wzrost. Pytanie kiedy to się zatrzyma. Kiłbik opchnołeś już coś ze swoich 50k. ty chyba masz wysoką cenę zakupu nie prawda? Zatem czekasza lata. Szczęście że się doczekałeś.. Ja mam 44k ale skupiłem to bardzo nisko. Póki co absolutnie nie sprzedaję czekam na informacje o cenie wezwania. Trochę dziwna ta kolejność komunikatów bo powinny się dwa pojawić z ceną wezwania od razu. Kurs ewidentnie był dołowany przed komunikatem, bardzo prawdopodobna jest zatem cena wezwania w okolicy 6 zeta. Technicznie ja liczyłem jak kurs z 0,15 się wybijał na 1 zł. Co by dawało cenę wezwania po re-split bardziej 8 zeta. Musi być motywująca do odpowiedzi a wiele osób pakowało to bardzo wysoko.....
Nie bylo info o wezwaniu, bo nie dogadali sie jeszcze ze Skokiem. Na ich stronie pisza o inwestycjach miedzy 15-35 mln EUR, oczywiscie luzno ma sie to do ceny jaka zaplaca, ale jest to jakis wskaznik, ze nie bedzie to 30mln PLN. Pytanie ile jest warta taka spolka. Przychody roczne w okolicach 40-50mln, EBITDA 2-3 mln. Przychody spadaja, rentownosc rosnie, MCI pewnie widzi jakis ukryty potencjal, inaczej by nie wchodzili ? Moim zdaniem 30 mln to malo, 60 pewnie blizje, 100 pewnie za duzo. Juz niedlugo cos powinno sie wyjasnic.
Ze skokiem maja juz umowe, teraz musza zebrac pozostale 12% akcji, a po jakiej cenie, juz pisalem ze skok w 2009 roku mial dwa wezwania po 72 gr dzisiejsze 5,76. zebrali wiekszosciowy pakier. POzniej byla emisja 7 mln po 72 gr, 11 mln po 55gr i 18 mln po 25gr. Do tego przeli bankomaty placoc jesli pamietam jakies 3,5 mln zyla. policz Skok zainwestowal troche grosza. 5,76 uwazam ze bedzie to max cena do wezwania. Co do MCI, ecard prowadzi dzialalnosc ktora wpisuje sie w trendy swiatowe. MOze byc prowadzona w domu, a wartosc to budowana siec platnosci klientow. W PL prawie kazdy bank ma swojego agenta rozliczeniowego, rynek jest rozdrobniony wiec na pewno czeka go FUZJA. co to oznacza ... Ciasto jest spore, bo w srodku europy jest kraj 40 mln gdzie platnosci plastikem nie sa jeszcze rozwiniete, ale wchodzi nowe pokolenie dzieci smartfonow. MCI musi miec szerszy plan, ale skok tez nie chce sprzedawac wszystkiego. Obroty sa bardzo male na kupnie nie ma zbyt wielu chcetnych ( oficjalnie) na sprzedazy tez nie ma. czas pokaze. Co do spadajacych przychodow, co po jednym kwartale slabszym do takich wnioskow doszedles. To o niczym nie swiadczy. Mogli przerzucic na II kwartal czesc przychodow. trudno mowic o trendzie. Koszty ogolnego zarzadu to 2 mln na rok, widzis przestrzen do zyskow