czy ten badziew jest w koncu cokolwiek warty? czytam te wszystkie posty, większość nie podpartych nawet jednym linkiem. Kupiłem, straciłem i nie wiem co dalej robić.. doradzicie?
moim zdaniem trzymać do wyjaśnienia sytuacji. Forum jest "zaśmiecone" deinformacją a jeśli ktoś próbuje nieco rozświetlić temat jest atakowany. Ja kupiłem jeszcze przed scaleniem więc dość sporą mam stratę,obecne wyjście ze spółki ,dla mnie, przy obecnej cenie nie ma sensu. Jakby nie patrzył spółka jednak "coś" posiada więc przy likwidacji,gdyby do takowej doszło , nadzieja że mimo wszystko odzyskam część środków. Sądzę że do czasu solidnej informacji odnośnie spółki trzeba czekać.
W koncu usłyszałem coś sensownego. A nie krzyki i masę teorii spiskowych o zarzadzie, jedrzejewskim i cholera wie kim jeszcze. A wie ktoś może jakie są opcje? Bo rozumiem ze w najgorszym przypadku bedzie upadłość i jedynie co pozostanie to patrzec na bezwartosciowe numerki oznaczajace ilość posiadanych akcji... Jakieś pozytywne scenariusze mają jakiekolwiek racje bytu? Jak tak, to jakie są szanse?
jest wniosek o upadłość likwidacyjna wartość akcji 0 zł a wy się pytacie co dalej dalej to tylko pozostaje rozliczyć tych co odpowiadają za ten przekręt !
WKLEJASZ TEN SAM GŁUPOWATY TEKST OD DŁUGIEGO CZASU, ROZUMIEM, ŻE BRAK CI SPRAWNOŚCI INTELEKTUALNEJ POTRZEBNEJ DO WDANIA SIĘ W POLEMIKĘ Z KIMKOLWIEK NA TYM FORUM - POPISKIWAĆ TO SOBIE MOŻESZ U SIEBIE W DOMU, PROSIŁEM DAWNO TEMU BY SKŁADAĆ ZAWIADOMIENIA DO PROKURATURY WG MIEJSCA ZAMIESZKANIA, ALE TY PEWNIE NIE WIESZ JAK SIĘ DO TEGO ZABRAĆ, TAK JAK NIE ZGŁOSIŁEŚ SPRAWY DO JAKIEGOKOLWIEK MEDIUM INTERNETOWEGO, AUDYCJI RADIOWEJ - PROGRAMU INTERWENCYJNEGO,. A TAKICH PROGRAMÓW JEST OD GROMA, PŁACZ DALEJ NIKT ZA CIEBIE NIE ZROBI PORZĄDKÓW W TEJ SPRAWIE POKRZYKIWACZU, po ostatnim odwieszeniu obroty ok. 550.000 szt. akcji, czyli licząc razy ok. 4,50 zł za akcję (wg mnie po takiej średniej cenie byli zapakowani po uszy ludzie w te walory, przed zgłoszeniem władz MSX wniosku o upadłość LIKWIDACYJNĄ) daje ok. 2,2 miliona złotych zrealizowanej straty, aie wydali nowi nabywcy :))) tych ok. 550.000 szt. akcji :)))), podpowiadam ok. 200 tys. zł.. Takie są moje szacunki patykiem na piasku plażowym :))) Ale nie martwi to największych akcjonariuszy np Elektrimu :)))), czyżby była to kwota 10 tys. zł ??? :))),a co na to Kopex, nie pochwalił się czy wytargował mniejsza kwotę za posiadane akcje, liderem w akcjonariacie jest Tarantoga i specjaliści od stepów mongolskich. Ubawiłem się czytając tego mądralę niezrzeszonego, który jeszcze broni władz MSX, dopatrując się we wniosku o upadłość jakiegoś tajemniczego wybawienia dla spółki i tego, że powodowany był chęcią jej ratowania i dobrem akcjonariuszy :))), zarozumiały zawistny człowieczku wdawaj si w polemikę, ale np. z tym drugim pokrzykiwaczem, który stale wkleja kolejny tekst o kontakcie spółki z KNF :))), tego tez opuściło zdrowie :))) Dobra rada: ludzie nie czytajcie tego forum , bo to zbieranina wszelkiej maści proroków, nawiedzeńców, oszustów, kombinatorów - SAMI MYŚLCIE I SAMI PODEJMUJCIE DECYZJE, A INFORMACJE POTWIERDZAJCIE GDZIE INDZIEJ, BO LUŹNE FORUM NIE MOŻE BYĆ MIEJSCEM ZBIERANIA INFORMACJI STANOWIĄCYCH PODSTAWĘ DO KUPNA LUB SPRZEDAŻY PAPIERÓW WARTOŚCIOWYCH, TAK JAK NIE LECZY SIĘ NA FORUM MEDYCZNYM, TAK NA FORUM FINANSOWYM MOŻNA JEDYNIE CO, TO POŚMIAĆ SIĘ Z POLACTWA.
korekta: (...) po ostatnim odwieszeniu obroty ok. 550.000 szt. akcji, czyli licząc razy ok. 4,50 zł za akcję (wg mnie po takiej średniej cenie byli zapakowani po uszy ludzie w te walory, przed zgłoszeniem władz MSX wniosku o upadłość LIKWIDACYJNĄ - oczywiście nie wliczając Tarantogi, Elektrimu i Kopexu - chodzi mi o drobny akcjonariat stanowiący największa grupę wśród akcjoanariuszy tej spółki) daje to ok. 2,2 miliona złotych zrealizowanej straty, a ile wydali nowi nabywcy :))) tych ok. 550.000 szt. akcji :)))), ??? podpowiadam ok. 200 tys. zł.(..)
Cieszę się, że znajdujesz czas na czytanie moich skromnych wpisów. Z przykrością jednak muszę stwierdzić, że pamięć Cię zawodzi. Pisze pamięć bo nie podejrzewam Cię o celową manipulację treścią moich wypowiedzi jak tej o rzekomym złożeniu wniosku o upadłość w celu ratowania spółki. Pozwolę sobie wkleić do niej link:
Co do Twoich obecnych wpisów też chciałbym się pośmiać np. z obliczonej przez Ciebie wartości 90 gr/akcję po ogłoszeniu upadłości likwidacyjnej. Zapewne w natłoku obowiązków nie uraczysz nas nią. Sprawa akcji Elektrimu jest oczywista choć nie tak widowiskowa jak 10 tyś. zł dlatego zapewne nie znajduje u Ciebie uznania. Od pewnego czasu Twoje elaboraty wzbudzają u mnie konsternację i odnoszę wrażenie, że choć raz zrobiłeś ludzi w bambuko. Aby nie uronić ani nie wypaczyć tak wielkiej myśli inwestycyjnej posłużę się Twoimi słowami:
elektrim nabył akcje na podstawie umowy cywilnoprawnej i prawdopodobnie "dostał" akcje za długi mostostalu wobec elektrimu i za symboliczne 10 tyś tak jak cytowano prezesa elektrimu a kto jak kto on powinien wiedzieć za ile kupił/dostał akcje
co do twoich wywodów i opisywania faktów i stania na stanowsisku że nic się nie tało propunuje trzeźwym okiem spoglądnąć na kurs i zobaczysz jaką wartość mają po przekręcie twoje akcje i to są fakty
Jak już wielokrotnie to sygnalizowano Elektrim nabył akcje od CEC na co są odpowiednie raporty 12/2014 i 14/2014. Wydaje się, że temat był tak długo wałkowany, że bezsensowne jest kolejny raz podawanie nieprawdy, gdyż wszyscy znają od dawna ich treść. Cześć z tych akcji (12,7 mln) pochodziła od Mewy o czym spółka informowała w skonsolidowanym sprawozdaniu finansowym półrocznym GK Mewa 1p1014 str 25. Kwota transakcji 4,7 mln zł.
Kwota 10 tyś zł pochodzi z artykułu zamieszczonego w PB, w którym w marcu 2014 ten sam autor podawał kwotę 3 mln zł.
Zastanawia mnie ile razy musiałbym napisać, że nie uważam że nic się nie stało abyś był łaskaw to zauważyć. Ciągłe powtarzanie tego samego zarzutu ma zapewne coś zupełnie innego na celu. Obaj wiemy co.
bo nei ma to najmniejszego znaczenia przekręt zrobipony pieniądze nie do odzyskania wartość przed scaleniem 0,01 i jeszcze wciskają co się da pańczyk staniszewski oni zarządzali firmą i podpisywali umowy
No własnie facet,pamiec wróciła,widac z jak na dłoni ze kupili od cec property a to o zabezpieczeniach wyczytałes chyba w własnej głowie.I nie kupili za głupia kwote jaka jest wymianiana.Chyba idiota by sprzedawał za bezcen jak akcje na giełdzie były warte ok. 3 mln.
cytując prezesa elka to kupili za 10 pewnie z uwzględnieniem długu wobec elka pewnie pod to info wypchali w rynek drugie tyle w przedziale 2-5 zł pozostaje tylko rozliczenie zarządzających bo kasy już sie nie odzyska
Nazwa dokumentu: Sprawozdanie Zarządu z działalności Elektrim SA w 2014 roku strona 6 (czyli tak jak poprzednio).
Ten zastaw jest związany ze sprawą zwrotu podatku Elektrimowi w wysokości 1mld zł (o ile dobrze pamiętam). Elektrim wygrał w WSA obecnie toczy się sprawa w NSA bo skarbówka wniosła odwołanie.
Nie otwiera Ci się strona to może tak. Relacje inwestorskie -> raporty finansowe. Raport finansowy za 2014 rok trzeci pdf o nazwie: Sprawozdanie Zarządu z działalności Elektrim SA w 2014 roku. Strona 6.
Jeżeli nie widzisz akcji MSX RESORCES SA wśród innych czyli PAK-u, Elektrim-Megadex, Easy Net SA u samej góry strony 6 to jestem bezsilny. (nr strony w dokumencie nie w acrobacie).
podałem ci juz nawet link do twoich rewelacji.smieje sie z ciebie cały czas.Napisałem ci ze widze akcje,tylko cały czas ci powtarzam ze nie ma nic o tym ze sa zabezpieczone,powtarzam po raz kolejny,bredzisz koles
W grudniu 2013 roku Naczelnik II Mazowieckiego Urzędu Skarbowego w Warszawie dokonał zabezpieczenia na części majątku Spółki zobowiązania wobec Skarbu Państwa z tytułu podatku dochodowego od osób prawnych za rok 2006. Naczelnik II Mazowieckiego Urzędu Skarbowego w Warszawie, działając na podstawie przepisów Ordynacji podatkowej, w celu zabezpieczenia zobowiązania podatkowego w podatku dochodowym od osób prawnych za 2006 r., ustanowił hipoteki przymusowe na nieruchomościach należących do Elektrim oraz ustanowił zastaw skarbowy na należących do Elektrim udziałach i akcjach posiadanych spółek. W konsekwencji, zastawy skarbowe zostały ustanowione na udziałach takich spółek jak:
Elektrim Online Sp. z o.o.; Megadex Expo Sp. z o.o. /poprzednia nazwa: Wschodnioeuropejskie Centrum Handlu World Trade Center-Gdynia-Expo Sp. z o.o./;
Port Praski Sp. z o.o; Tower-Service Sp. z o.o.; Laris Investments Sp. z o.o. oraz na akcjach spółek:
Zespół Elektrowni Pątnów-Adamów-Konin S.A. Elektrim-Megadex S.A. Easy Net SA MSX Resources SA /poprzednia nazwa: Mostostal-Export S.A./ Jednocześnie Naczelnik US, działając na podstawie przepisów ustawy o postępowaniu egzekucyjnym w administracji dokonał, w ramach postępowania zabezpieczającego, a nie egzekucyjnego, zajęcia na należących do Spółki aktywach.
msx był winny elektrimowi prawie 3 mln czyli tyle ile rzekomo miały kosztować go akcje wnioski można wyciągnąć jedne US zajął bezwartościowe akcje któe przed scaleniem są warte 0,01 upadłość likwidacyjna ma zapewne na celu zatarcie wszystkich śladów po przekręcie ktoś podpisywał papiery
Jest tylko rok, w którym to zrobiono więc musiało być to po zakupie. Jak już wcześniej napisałem US odwołał się do NSA i sprawa trwa. Szczegółów nie znam bo nic wspólnego z Elektrimem nie mam. Tylko okazjonalnie przeglądałem raport szukając ceny kupna akcji MSX.
Z tego co mi wiadomo przy upadlosci spowodowanej długami akcjonariusze nic raczej nie dostaną. W pierwszej kolejności są zaspokajanie wierzytelności. Po spłacie długów kasy nic więc i za akcję nic. (Tak w skrócie ujmując ) Tutaj mamy wniosek o upadłość z likwidacją lecz spowodowaną wprowadzeniem w błąd i brakiem możliwości kontynuacji inwestycji (o ile pamietam chodziło o pozyskanie kapitalu i wykup licencji) Spółka nie ma zadłużenia (przynajmniej istotnego ) wiec mniemam że przy likwidacji jednak akcjonariusze mogą liczyć na jakiś profit. Nie wypowiadam się co,ile,jak bo to tylko spekulacja. Czekam na rzetelne info i postanowienie sądu. Czy sąd może nakazać kontynuację działalności spółki, tego nie wiem. Jakby to wyglądało dalej...tutaj chyba zarząd musiał by się wypowiedzieć. Czyli na dziś czekam . Obecnie,jak pisałem wcześniej , nic rzetelnego nie wiadomo.Na forum deinformacja totalna,szkoda odpisywać czy pytać o cokolwiek. Dziwnym trafem choć tutaj można pogadać o konkretnych. Pozdrawiam
Prosze o wyjaśnienie, bo nie rozumiem, np. jeśli teraz sprzedam wszystkie akcje i odkupię wszystkie po niższej cenie to nie mogę dochodzić straty?? nie rozumiem tego sformułowania. Na moją amatorską logikę jak teraz bym sprzedął to mi na PICIE właśnie wyjdzie strata itd a po ewentualnm anulowaniu akcji itd to chyba nic nie będzie bo będa akcje bez wartości?
To i ja pozwolę sobie wkleić link http://www.twoja-firma.pl/forum/pokaz_tresc.html?thread_id=3309087&strona=1 https://www.bankier.pl/forum/temat_re-rozliczenie-straty-w-pit-38,13926989.html
Dzięki za info i podpowiedź Kali Czyli nie ma tragedii.