Rozumiem, ze mianujesz sie odpowiedzialnym za zorganizowanie takiego obrotu na 10 gr, by kazdy z nas mogl sobie usrednic pakietem chociaz 80 tys akcji? Bo jesli nie jestes w stanie tego dokonac, to lepiej zawczasu sie nie kompromituj. Sprobuj najpierw zebrac taki pakiet po 17 gr, jak juz ci sie to uda to wtedy dopiero mozesz sobie pogdybac o 10 gr. Pamietaj - nie jestes tutaj sam, ktory sie czai na tak duza przecene akcji :)
No cóż Liluś, widac,że ja, Ty i jeszcze parę osób zostało z tymi akcjami, wierząc,że nadchodzą lepsze czasy, i myślę,że do końca zostaniemy,choc szczerze mówiąc,ciężko przewidziec w którym z kolei roku Pańskim to nastąpi...:) Jak dla mnie, spółeczka zaczyna z nami nieładnie pogrywac... Niby ciągle zwiększają sprzedaż,ale pieniędzy brak,niby już wprowadzają kolejną linię kosmetyków,a jednak nie, co raport to zatrudniają nowych przedstawicieli handlowych,sprzedawców,a efekty mizerne...Ciągle tylko opisy do raportów, jak to będzie kolorowo,a jak jest każdy widzi... Czekając na raport za II i III kwartał tego roku,jeszcze niedawno byłem wręcz pewien,że to wszystko ruszy z kopyta,a teraz wydaje mi się,że znowu będą plecy,i piękny opis,jak to za niedługo będzie fajnie i przyjemnie,obym się mylił... Rozumiem krisa,że ma dośc... Fakty są takie a nie inne,to rynek wycenia spółkę,a nie forum bankiera... Mimo wszystko, STOP NAGANIACZOM...:):):):) Trzymka...
Vieira - oczywiscie, ze jest inaczej niz mialo byc, ale dla mnie osobiscie nie stanowi problemu poczekac tutaj nawet 2 lata. Od samego poczatku zakupow wiedzialam, ze Biomax biore na dluzej ( a w lutym jeszcze byly duzo lepsze perspektywy, a ja juz wtedy bylam przekonana do inwestycji a nie gry na nim - stad ten duzy pakiet w moim portfelu). Ja sie nie obrazam na gielde, bo cos idzie niezgodnie z planem i trzeba poczekac dluzej na zysk. To jest wlasnie gielda. Jesli chcesz miec pewnosc inwestycji i gwarancje kapitalu, to idziesz do banku i zakladasz standardowy depozyt bankowy na 2% rocznie. No niestety - gielda rzadzi sie innymi prawami i to trzeba sobie uzmyslowic zanim zalozy sie rachunek maklerski.
A co do krisa - gdybyscie wiedziali o co jeszcze ma do mnie pretensje w wiadomosciach prywatnych, to byscie sie za glowe zlapali. Kazde jego niepowodzenie na gieldzie to moja wina, ale jakakolwiek nasza udana zagrywka to oczywiscie o tym cicho sza :D To moja wina, ze w spolki ktore urosly wlozyl male pieniadze, a w spolki ktore spadly wlozyl duze pieniadze. Obecne upaly w Polsce to oczywiscie tez moja wina :D Standard.
Spodziewam sie calej wanny pomyj na moja glowe od wszystkich naganiaczy, ktorzy teraz czekaja na odkup po 300k akcji na glowe w cenie 10 gr. Lejcie smialo. Ja leje na was bo tez chetnie dobiore chociaz po 14 gr :D
Co do tego "spokojnego czekania" - na CLC wystarczylo wlasnie spokojnie poczekac miesiac dluzej i sprzedalbys kilka dni temu po 56gr, ale skoro wolales wywalic syfa po 39 gr bo masz ADHD i juz cie parzyl w raczki, to zle wybrales sobie adresatke swoich frustracji :D Sprobuj moze u basi. Nawet gpwatak podaje teraz CLC do zagrywki po przebiciu LAkt.
Frustrat. Wylewaj sobie swoje gieldowe zale, wylewaj. Posmieję sie troche :) To, ze ty nie masz zamiaru trzymac dluzej tych akcji nie oznacza, ze wszyscy tak maja. Jesli bedzie 10 gr to dobieram i zaden naganiacz mego zdania nie zmieni. Pod warunkiem, ze bedzie od kogo dobrac, bo jak mi skapnie 100 akcji to szkoda nawet na prowizje.
Wiec nie pisz o mnie , tylko napisz o swojej mamie. Na jedno wyjdzie :)
Twoje obecne komentarze swiadcza o twojej poteznej frustracji na gieldzie. A moze i w zyciu prywatnym. A ze nie masz sie komu pozalic to wylewasz je na mnie. Klasyka gatunku. Co ja na to? A ja na to jak na lato. Upalne, polskie lato :D Dobranoc, buziaczki ;P
A jakby szalona Lillka kazała sprzedac wam mieszkania i kupić Biomaxa za cała kasę to też byście to zrobili . Ja dzięki niej i jej licznym klakierom sprzedałem połowe akcji po 33 gr. ps unikam jak ognia spólek tak bezkompromisowo wychwalanych . Giełda pozwala zarobić, ale tym co samodzielnie myslą ( tłum ma wiele głów ale rozumu mało ) Korzystając ze wskaźników NIE MOŻNA STRACIC NA GIEŁDZIE . Wystarczą średnie ruchome by bezpiecznie inwestować. RSI , MACD to skarby które uczynią was bogatymi . Kupujcie akcje które wygenerowały sygnał kupna (tzn odpowiednio wzrosły ) Ale to wymaga samodzielności i pracy w ciszy . A szaleństwa Lillki wykorzystacie wg praw psychologii giełdy tzn odwrotnie POZDRAWIAM ps nie obwiniajcie jej , ale siebie że jej słuchaliście
Brawo rower. Popieram w calej rozciaglosci. Pomijajac fakt, ze jeszcze kilka dni temu naganiales na spadek "smiecia" az sie kurzylo :D Ale ogolna teze popieram.
Pozdrawia szalona Lilka wraz ze świtą swych klakierow :D
Musi być kolega nieźle ubrany na BIOMAX, że tak na niego pomstuje. Ja też nie jestem zadowolony z obrotu sprawy, ale cóż, można było wywalać po 32 33 itd. a tak wróciłem do bazy. Wpadaj na CLC tam można pograć na podbitkach i sobie spokojnie kapitał pomnażać. Tu nie wyszło, ale giełda z czasem zawsze daje nowe możliwości.
echo, Jacku - od teraz swoimi wpisami na wlasna odpowiedzialnosc wchodzicie wlasnie w sklad mojej świty klakierów :D Obym tylko takich kumatych jak wy klakierow miala, to byloby cudnie. Pozdrawiam i milego poniedzialku :)
Żartowałam echo :) Ot taki żarcik sceniczny na poniedziałkowy poranek, coby się wbić w aktualną konwencję na forum :D Ty masz swój rozum, nie musisz nikomu klakierować.
Naganiacze się napaliły na 10 gr, a tu nawet 17 gr nie mogą zebrać.
Dnia 2015-07-05 o godz. 23:13 ~rower napisał(a): > A jakby szalona Lillka kazała sprzedac wam mieszkania i kupić Biomaxa za cała kasę to też byście > to zrobili . > Ja dzięki niej i jej licznym klakierom sprzedałem połowe akcji po 33 gr. > ps unikam jak ognia spólek tak bezkompromisowo wychwalanych . > Giełda pozwala zarobić, ale tym co samodzielnie myslą ( tłum ma wiele głów ale rozumu mało ) > Korzystając ze wskaźników NIE MOŻNA STRACIC NA GIEŁDZIE . Wystarczą średnie ruchome by > bezpiecznie inwestować. RSI , MACD to skarby które uczynią was bogatymi . > Kupujcie akcje które wygenerowały sygnał kupna (tzn odpowiednio wzrosły ) > Ale to wymaga samodzielności i pracy w ciszy . A szaleństwa Lillki wykorzystacie wg praw psychologii giełdy > tzn odwrotnie POZDRAWIAM > ps nie obwiniajcie jej , ale siebie że jej słuchaliście
Lillka polubiłem Ciebie , ale proszę miej dystans do akcji ( nawet tych które posiadasz ). - nie przywiązuj się do spółek traktuj je wyłącznie instrumentalnie , a nawet odrobina nienawiści do nich dobrze Ci zrobi
Rowerze Drogi - ależ ja właśnie mam dystans do tych akcji. Obecny poziom mnie nie rusza, nie wystawiam na sprzedaż ani jednej sztuki a wręcz przeciwnie - tak wieszczone wszem i wobec 10 gr spowoduje u mnie li tylko dobiórkę. Nie nabieram ciężaru w stringach tylko dlatego, że plany spółki nie idą tak idealnie jak się wydawało w lutym, że będą szły. Nie zarobię tutaj w tym roku, to zarobię w przyszłym. Czyż to nie jest wlaśnie dystans do inwestycji giełdowej?
A to, że ktoś chce przykozaczyć i wali wyimaginowanymi trójkątami po całym forum, i wieszczy non-stop 10 gr podczas gdy nie jest w stanie uzbierać choćby 100 tys akcji po 16-17 gr, no to wybacz..... chwasty się wyrywa a nie podlewa.
Ale ok, rozumiem Twoją intencję i z tym się akurat nie sprzeczam. Tośmy się polubili :)
Jeszcze jedno słóweczko do Ciebie rower: mnie ciężko Ci będzie obrazić bo ja nie boję się odszczeknąć w dowolnie ciężkim kalibrze, ale wymień konkretnie kto jest tutaj owym "klakierem" wg Ciebie, żeby każdy mógł przeczytać i ocenić, czy czuje się obrażony czy nie, i ewentualnie odnieść się do twoich zarzutów
Nie czesto podejmuje sie dyskusji ale uwazam kris ze jestes monotematyczny z tym syfem... jak Ci sie spolka nie podoba to idz sobie na mewe czy msx i inne "wartosciowe" spolki....bo tego juz nie da sie czytac ani sluchac