• Sezon ogórkowy w pełni:) Autor: ~Exciter [149.226.255.*]
    Chyba czas trochę odetchnąć i poczekać do września. Z małych newsików to tyle że pojawiły się Infinity w rewelcyjnej cenie 650zł w Biedrze i to oba 3G/LTE. Kumpel kupił i naprawdę szacun, design, szybkość i wydajność topowych koreańców. Przy tej cenie na pewno nie ma na dzień dzisiejszy nic na podobnym poziomie. Ja do dzisiaj (2rok) pocinam na pierwszym NEXT-ie i jestem mega zadowolony. Ekran folii nie widział a ryski to widać dopiero przy bacznym przyjrzeniu. Szybkość działania jaka była od nowości taka jest i nie wiem co to zwiecha. Pewnie trafiłem na jedyny taki egzemplarz:)
    Sceptycy powiedzą, że to potwierdzenie, że się nie sprzedają i muszą upchnąć jak się da a optymiści, że mają dobrą cenę od Chinola (też muszą z czegoś żyć) i zrobią dobry deal. Ja bym obstawiał gdzieś po środku. Mi się podoba, że nie czekają z zakasanymi rękawami tylko w nie ukrywajmy trudnym czasie kursu PLN/USD starają się wycisnąć co się da. 
    Co do operatorów GSM i firemek, które im dostarczają no to powiem szczerze że nie postawiłbym złamanego grosza że cokolwiek na tym zarobią a i GSM-om raczej odbije się czkawką.
    Udanych wakacji
  • Re: Sezon ogórkowy w pełni:) Autor: ~xyz [88.156.90.*]
    Konkurencja jest spora w tym targecie np. HUAWEi P8 LITE i ALCATEL C9, czy choćby LUMIA 640/640XL :D
  • Re: Sezon ogórkowy w pełni:) Autor: ~inwestor [188.146.95.*]
    Tylko automaty urlopu nie mają ;)

Widzieliście nową stronę? Niezła, fajnie uporządkowana i w większości dostępna tez po angielsku
  • Re: Sezon ogórkowy w pełni:) Autor: ~arek [46.112.77.*]
    No ale to tylko pudrowanie raczej a obsluga baz danych dalej lezy albo maja cale gory na magazynie przestarzalych: duo smartow, s-line'ow w wersji 4 gb i z nowszych cube'ow 16 GB oraz bialych q-smart'ow (co dziwne bo od dawna juz nie mozna ich praktycznie kupic, chociaz akurat na biale q-smart'y pewnie zbyt by byl w okolicach 350 :) ). Na stronie nie ma wielu ich innych telefonow np s-line 16 GB bialego. Ciekawe czy to czeskie bledy czy po prostu boja sie przeszacowac zapasy i wypchnac to za pare zloty poki sie jeszcze da... . Nie do zrozumienia dla mnie jest tez polityka posiadania kilkunastu modeli dziadkofonow w podobnej cenie i funkcjonalnosci (wystareczylby halo 2, halo x i jakis jeden tanszy dziadek). Jaqk byl bajzel w telfonach tak jest, innych dzialow nie oceniam... :P.
    to miala byc odpowiedz do glownego watku Excitera...
  • Re: Sezon ogórkowy w pełni:) Autor: ~Exciter [149.226.255.*]
    Co do potencjalnej kondycji Tfona i z braku jakichkolwiek informacji ze strony spółki postanowiłem sprawdzić co się dzieje na Allegro. 
    Zaglądam systematycznie odkąd myPhone wypuścił smartfony czyli od ok 2lat.  Gdyby założyć, że Allegro jest jednak skorelowane z innymi kanałami dystrybucji to powiem szczerze że wygląda to zaskakująco dobrze. Ilość sprzedanych telefonów w ostatnich miesiącach wzrosła przynajmniej dwukrotnie. Taki Hammer od wejścia sprzedaje się jak świeże bułeczki.
    Teraz pytanie zasadnicze co z marżą? Tu niestety muszę odpuścić ale przecież Wice obiecał poprawę rentowności i że nie będą sprzedawać produktów poniżej kosztów:) Nawet obiecali, że nie robią lewizny przez podstawionych pośredników więc możemy oczekiwać sowitego zysku. 
    Obecna wycena C/WK<0,4 skłania do podjęcia coraz większego ryzyka i dokupu.
  • Re: Sezon ogórkowy w pełni:) Autor: ~B-B [46.205.48.*]
    JAK 3,30 NIE OBRONI SIE TO LECIMY NA 2,50
  • Re: Sezon ogórkowy w pełni:) Autor: ~inwestor [188.146.182.*]
    Nie, jak 3.3 nie obroni to spadek na -2.5 ;)
  • Re: Sezon ogórkowy w pełni:) Autor: ~Ja [164.126.253.*]
    tu jeszcze może być poniżej 2 zł, bo wszystko na to jak narazie wskazuje. Zupełny brak zainteresowania. Wystarczy jeden, który wywali większy pakiet i kurs odrazu poniżej 3 zł.
  • Re: Sezon ogórkowy w pełni:) Autor: ~Exciter [149.226.255.*]
    Bla bla bla z tym kursem:) Wejdź sobie jeden z drugim na Allegro. Wcześniej tylko zerknąłem ale teraz widzę że stało się coś niesamowitego bo te ilości wzrosły kilkukrotnie w ciągu dwóch miesięcy. Ceny wcale nie są jakieś niższe więc prawdopodobnie myPhone stał się bardziej konkurencyjny cenowo. 
    Ja tam będę łapał nożyk i czekał cierpliwie.
  • Re: Sezon ogórkowy w pełni:) Autor: ~lis [79.185.182.*]
    widzę że matołki dalej fikają koziołki . bessa idzie . kurs może obroni 2 PLN
  • Re: Sezon ogórkowy w pełni:) Autor: ~m_i_k_e [46.113.169.*]
    No to kurs od marcowego szczytu spadł juz o 54% i dalej cisza......
    Jak to cisza...

W najbliższych kwartałach TelForceOne będzie koncentrować się na zwiększeniu sprzedaży na rynkach pozaeuropejskich i europejskich, co będzie związane m.in. z wydatkami na działania marketingowe. Jednocześnie spółka intensywnie pracuje nad zwiększeniem portfolio produktowego i wprowadzeniem nowych produktów do sprzedaży. Sprawna realizacja założeń strategicznych w tym obszarze jest związana ze zwiększonymi wydatkami na B&R, szczególnie w obszarze oprogramowania mobilnego oraz systemów oświetlenia LED. Aby nie kreować wzrostu drogą zadłużenia odsetkowego i tym samym obciążać przyszłych wyników kosztami obsługi długu, Walne Zgromadzenie podjęło decyzję o zatrzymaniu w spółce ok. 3/4 zysku.

...czytaj - zysku nie bedzie, wydamy reszte kaski z kupki na kolejne targi z ktorych efektow brak. Reszte puscimy w B&R (lol ciekawe co to jest - albo BiR albo R&D), ktore nie potrafilo sklecic slownie jednej aktualizacji systemu, garazowe firmy ze smieciowymi obrotami juz dawno pchaja aktualizacje w budzetowe smarty. O ile wczesniej mozna bylo przyjac argumentacje, ze lolipop jest tak sobie stabilny to od 5.1.1 grzechem jest nawet pomyslenie o wypuszczeniu czegos nowego z andkiem 4.x lub 5.0.x - z reszta w wypadku aktualizacji poprawiajacej drobne bledy to co akcja to wprowadza nowe powazniejsze bledy lub poslizg. Kilka porzadnych aktualizacji systemu telefonow daloby lepszy efekt marketingowy niz wynajecie bandy krawatow wciskajacych ludziom jaki to produkt jest super i niepowtarzalny. Z LEDami od "szumnej" konferencji w styczniu nie slychac o zadnym nowym kontrakcie (ani firma nie chwali sie kolejnymi referancjami). Zarzad probuje wciskac ludziom durnoty to i zbiera zniwa. Ale spoko jak kolega zauwazyl o poziom przychodow dbaja (relacja poziomu przychodow do wlasnych pensji musi sie zgadzac)... a zysk a po co komu zysk :D:D.

Gdyby bylo tak pieknie to juz by lecial skup akcji wlasnych lub bylyby infa o skupie akcji przez insiderow (przeciez niesamowita okazja jest teraz :) ).
  • Re: Sezon ogórkowy w pełni:) Autor: ~B-B [46.205.48.*]
    I SPADAMY
  • Re: Sezon ogórkowy w pełni:) Autor: ~Ja [164.126.253.*]
    Cel--->1.40-1.90zł
[x]
TFONE 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.