• nowy komunikat spolki Autor: ~jank [185.89.64.*]
    raport roczny przesuniety na 31 lipca - bez podania przyczyn
  • Re: nowy komunikat spolki Autor: ~MagK [62.87.129.*]
    Dnia 2015-07-02 o godz. 14:02 ~jank napisał(a):
    > raport roczny przesuniety na 31 lipca - bez podania przyczyn

No i co sądzisz jank o tym komunikacie? Bo ja już nie wierzę, że tu czeka nas coś dobrego, zwłaszcza jak jeszcze się dowiedziałam, że pod adresem firmy jest zamknięte... Według mnie ten komunikat to jakaś gra na zwłokę...

• Re: nowy komunikat spolki Autor: ~dx [78.11.130.*]
    to na pocieszenie proponuje poszukac w krs czy prezesi ktorzy odeszli nie pracuja juz gdzies indziej
    Dnia 2015-07-02 o godz. 15:55 ~dx napisał(a):
    > to na pocieszenie proponuje poszukac w krs czy prezesi ktorzy odeszli nie pracuja juz gdzies indziej

Nie trzeba szukać... to wiadome, że pracują gdzie indziej...

• Re: nowy komunikat spolki Autor: ~jank [185.89.64.*]
    jesli raport roczny bedzie 31.07 - to oznacza ze obecnie go nie ma

bo przez miesiac to nawet ja bym go napisał i zaudytował... :)

pytanie brzmi - co sie tak naprawdę stało na przełomie maja i czerwca - kiedy okazało sie ze nie mamy raportu zarządu i rady nadzorczej ???

ale nawet jesli bedzie ten raport 31/07 to WZA spółki będzie dopiero po 25 sierpnia - ale poniewaz nie ma rady nadzorczej to nie bedzie opinii RN o sprawozdaniu zarządu za 2014 i nie bedzie sprawozdania RN za 2014 

w zwiazku z tym niech sie wypowiedzą prawnicy na forum czy zeby oglosci WZA ktore zatwierdzi rok 2014 nie powinno sie najpierw odbyc NWZA ktore wybierze RN ktora zapnie rok 2014 na tyle zeby odbyc ZWZA za 2014...
    Dnia 2015-07-02 o godz. 17:05 ~jank napisał(a):
    > jesli raport roczny bedzie 31.07 - to oznacza ze obecnie go nie ma
    >
    > bo przez miesiac to nawet ja bym go napisał i zaudytował... :)

A cholera wie co to oznacza. Chyba jednak to oznacza jedno wielkie oszustwo... Mieli raport za każdy kwartał 2014 roku to i mieli za cały 2014 rok. A kwestia audytu - to na co niby czekali i nie dawali sprawozdania do badania. A teraz tylko same puste info o przesunięciu raportu - jeszcze bardziej mi się to nie podoba niż gdyby nie było żadnego komunikatu...

> pytanie brzmi - co sie tak naprawdę stało na przełomie maja i czerwca - kiedy okazało sie ze nie mamy raportu zarządu i rady nadzorczej ???

Też bym chciała wiedzieć...

> ale nawet jesli bedzie ten raport 31/07 to WZA spółki będzie dopiero po 25 sierpnia - ale poniewaz nie ma rady nadzorczej to nie bedzie opinii RN o sprawozdaniu zarządu za 2014 i nie bedzie sprawozdania RN za 2014 
    >
    > w zwiazku z tym niech sie wypowiedzą prawnicy na forum czy zeby oglosci WZA ktore zatwierdzi rok 2014 nie powinno sie najpierw odbyc NWZA ktore wybierze RN ktora zapnie rok 2014 na tyle zeby odbyc ZWZA za 2014...

No właśnie - nie mamy rady nadzorczej i zamiast zwoływać wza w celu wybrania tej rady to oni tylko puszczają info o terminie raportu. No wkurzyło mnie to info okropnie - w sensie że jest takie bez sensu i jakby po to żeby uśpić naszą czujność. Żebyśmy przypadkiem coś nie zadziałali i gdzieś nie pozgłaszali tej sprawy... Niedoczekanie...

jank - jeśli możesz i chcesz to napisz do mnie na maila

magk małpa onet.eu

postaram sie jutro
    Dnia 2015-07-02 o godz. 18:10 ~jank napisał(a):
    > postaram sie jutro

Napisz tylko cześć a ja Ci odpiszę. :) A to co napiszę przeczytasz kiedy będziesz chciał... a odpiszesz jeśli będziesz chciał...
  • Re: nowy komunikat spolki Autor: ~Znajomy_Słoika [176.221.120.*]
    @MAGK - znajomysloika (małpa) gmail.com - może pomogę ..
    mnie sie wydaje -niestety - ze raport roczny był juz pod koniec maja - ale audytor nasmarowal cos co spowodowalo ze postanowiono znalezc innego audytora :)

ale na taki myk nie zgodzilli sie czlonkowie zarzadu i rn

i teraz jednososobowy zarzad preparuje nam inny raport roczny za 2014 - taki do strawienia dla nas i szuka tych ktorzy go napisza i zaudytuja...

ale mu sie mu ciezko isc skoro daje termin 31/07

Dnia 2015-07-02 o godz. 17:56 ~jank napisał(a):
    > mnie sie wydaje -niestety - ze raport roczny był juz pod koniec maja - ale audytor nasmarowal cos co spowodowalo ze postanowiono znalezc innego audytora :)
    >
    > ale na taki myk nie zgodzilli sie czlonkowie zarzadu i rn
    >
    > i teraz jednososobowy zarzad preparuje nam inny raport roczny za 2014 - taki do strawienia dla nas i szuka tych ktorzy go napisza i zaudytuja...
    >
    > ale mu sie mu ciezko isc skoro daje termin 31/07
    >
    >

To nadal tylko domysły...

Mnie niepokoją również inne rzeczy ale nie chcę o nich pisać na forum...
    skoro tak to piszę juz na maila natychmiast

Dnia 2015-07-02 o godz. 18:14 ~jank napisał(a):
    > skoro tak to piszę juz na maila natychmiast

:)
  • Re: nowy komunikat spolki Autor: ~xXx [89.228.98.*]
    Pozostało jedynie dwóch członków rady nadzorczej, którzy są członkami zarządów Impera i Avanu (obaj posiadają po 10,07% akcji Agtes). Pozostali znaczący akcjonariusze to Tonbo Investments (16,94%) oraz Zoukama (7,55%) - gdzie obydwie firmy zarejestrowane są pod tym samym adresem na Cyprze. Marcin Pawlikowski posiada (8,15%) oraz Jerzy Dmochowski (6,14%)

Przez długi czas obrót był znikomy i dopiero ostatnimi dniami przemieliło się prawie milion akcji, z czego początkowo na małym wolumenie nastąpiły duże spadki, co mogło spowodować uruchomienie stop losa u kogoś z wyżej wymienionych. Może więc teraz spółce jest na rękę miesiąc przerwy tak by ktoś ze sprzedających/kupujących się ujawnił - albo czekają na nowych Generałów nominowanych przez Prezydenta ;)

Jeszcze jedna rzecz mnie nurtuje - strona internetowa wisi, nawet nie zostały zmienione składy rady i zarządu, totalny brak komunikacji z inwestorami, jak już pojawiają się jakieś zawiadomienia to są lakoniczne i bez żadnych wyjaśnień.

Wszystko to wygląda jakby biznes był na tyle dobrze "dogadany" że spólka ma totalnie w nosie opinie akcjonariuszy, a to tak właściwie dobrze by wróżyło na przyszłość. Otóż napewno w taki sposób nie chcieli by przygotowywać akcjonariuszy do nowych emisji akcji, a cała negatywna otoczka może jest celowa aby ulica zaniżyła kurs i korzystając z promocji ktoś mógł umocnić pozycję w akcjonariacie ewentualnie rozlokować akcje na słupy.

Zatem może w tym szaleństwie jest metoda :) mam tylko nadzieję, że nie wyskoczą zaraz jakieś trupy z szafy np razem z rapotem za 2014 rok.
  • Re: nowy komunikat spolki Autor: ~Znajomy_Słoika [176.221.120.*]
    W tym szaleństwie jest metoda - widział Hamlet, ale szans na realizację scenariusza xXx daję nie więcej niż 1%

To wszystko już za daleko poszło, nie wiem czy w firmie pozostał jeszcze ktoś merytorycznie kumaty, a przecież ludzie to kapitał, a jeśli ich nie ma to co obejmuje wycena spółki? budynków nigdy nie było, technologię i produkcję w toku??? czyli wielkie gówno

Może warto podzwonić do instytucji, które wydały certyfikaty w tym ISO, AQAP, WSK i zapytać czy są aktualne?

ps. A może warto sobie przypomnieć historię spółki Victoria Asset z siedzibą Bydgoszczy (o?!) zarządzanej przez Pana Pawlikowskiego (o?!) - odsyłam do lektury, zwłaszcza wątku o perypetiach generowania przychodów za pomocą super softu.. (czyli WNP)
[x]
AGTES -1,20% 0,26 2015-10-29 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.