• RAPORT Autor: ~JB [81.190.162.*]
    KOMUNIKATY SPÓŁEK
    01.07.2015 01:10 - 19739308

ORPHÉE SA PRZESUNIĘCIE TERMINU PUBLIKACJI RAPORTU ROCZNEGO SPÓŁKI ORPHEE SA ORAZ SKONSOLIDOWANEGO RAPORTU ROCZNEGO GRUPY KAPITAŁOWEJ ORPHEE SA
    Raport Bieżący nr 43/2015
    Orphée SA z siedzibą w Genewie, Szwajcaria („Spółka”) informuje, że z przyczyn technicznych publikacja raportu rocznego spółki Orphee SA oraz skonsolidowanego raportu rocznego Grupy Kapitałowej Orphee SA, nastąpi najpóźniej do końca dnia 1 lipca 2015 r.
    Podstawa prawna:

§ 3 ust. 1 Załącznika nr 3 do Regulaminu Alternatywnego Systemu Obrotu Informacje bieżące i okresowe przekazywane w alternatywnym systemie obrotu na rynku NewConnect.

Więcej na: link i link

kom ebi zdz

Depesza pochodzi z biznes.pap.pl z 01.07.2015 01:10
  • Re: RAPORT Autor: ~JB [81.190.162.*]
    Może przed rozwiązaniem umowy Audytor napisał Opinię Raportu
  • Re: RAPORT Autor: ~pytajacy [217.97.99.*]
    jak ta informacja ma się do obecnej sytuacji spółki i jej notowań?

• Re: RAPORT Autor: ~xxx [89.229.219.*]
    ciekawe czy dzis też minus 20%
    Dnia 2015-07-01 o godz. 07:41 ~pytajacy napisał(a):
    jak ta informacja ma się do obecnej sytuacji spółki i jej notowań?

obowiązkowy komunikat o czym wcześniej wzmiankowałem...bieżące notowania są pokłosiem wyjścia najprawdopodobniej Tuory.
    To, że odbywa się na tym poziomie to efekt dogadania się z odbiorca. Czy wszystkie posiadane akcje przez niego poszły nie wiem. Miał ponad 2,5mln akcji. Kto jeszcze dołączył do wczorajszego wodospadu? w jakimś stopniu i "ulica"

• Re: RAPORT Autor: ~Pandora [87.205.162.*]
    to reakcja rynku na informację, że Prezesem Orphee ma być Płocica :)
    Dnia 2015-07-01 o godz. 07:58 ~Pandora napisał(a):
    > to reakcja rynku na informację, że Prezesem Orphee ma być Płocica :)

i łapa
  • Re: RAPORT Autor: ~Jasiu [78.11.118.*]
    Pandora, a nie pamiętasz jaka była reakcja rynku na odwołanie Zarządu w CRM...? Sprawdź to sobie. A co do wspaniałego Tomaszka, to popatrz na notowania Orphee od wejścia na rynek.
  • Re: RAPORT Autor: ~pol [85.219.143.*]
    jak raport do końca lipca jak audytora wybiorą dopiero na walnym w sierpniu
    Dnia 2015-07-01 o godz. 08:58 ~pol napisał(a):
    > jak raport do końca lipca jak audytora wybiorą dopiero na walnym w sierpniu

raport ma byc dzisiaj a czy audytowa ny to nie wiem, umowę rozwiązano pod koniec czerwca..dane ze spółki audytor miał juz w I kwartale albo bedzie dopiero z udziałem nowej firmy
  • Re: RAPORT Autor: ~ksiegowy [195.116.31.*]
    Dnia 2015-07-01 o godz. 08:28 ~Jasiu napisał(a):
    > Pandora, a nie pamiętasz jaka była reakcja rynku na odwołanie Zarządu w CRM...? Sprawdź to sobie. A co do wspaniałego Tomaszka, to popatrz na notowania Orphee od wejścia na rynek.

Jasiu, przestań żyć historią, od czasu kiedy Płocica został prezesem ile obie spółki spadły?

A jaka jest dzisiaj przyszłość? Jakoś nie widać radości wśród akcjonariuszy
    Nie wykluczone ale prawdopodobne, że nocny raport również może być nadużyciem bez woli Tuory.
  • Re: RAPORT Autor: ~kris [198.208.27.*]
    ciekawe jaki będzie raport i co powie nasza Pandorka, ale poczekajmy :-)

mam nadzieje że wczorajszy zrzut nie był spowodowany bohaterskimi czynami guru Pandorki

we will see
    Dnia 2015-07-01 o godz. 13:52 ~kris napisał(a):
    > ciekawe jaki będzie raport i co powie nasza Pandorka, ale poczekajmy :-)
    >
    >
    > mam nadzieje że wczorajszy zrzut nie był spowodowany bohaterskimi czynami guru Pandorki
    >
    >
    > we will see

nasza Pandorka dziś nie będzie czytać raportu, nasza Pandorka dziś ma ochotę na dobry film

obejrzałabym Terminatora, ale ma kiepskie recenzje

może ma ktoś jakieś propozycje na ogłupiającą rozrywkę filmową?

• Re: RAPORT Autor: ~zibivip [5.60.234.*]
    zobaczcie kto podpisywał się pod informacjami o zwołaniu walnego
    podpisali się członkowie Rady a nie Przewodniczący i członek... jeżeli nie udzielił pełnomocnictwa osobie trzeciej to jest przestępstwo...aż dziwne, że ten Skrzyński niedawno powołany do Rady a taki numery Tuorom nawywijał...przed ORP był Protetorze Lubeslikm
  • Re: RAPORT Autor: ~zibivip [5.60.234.*]
    Poszły następne pakiety 1200000 szt i 300000 szt. po 0,85 w sumie już 1800000 szt.wygląda to tak jakby wczoraj ktoś skupował dla kogoś a dzisiaj mu sprzedaje.
    Dnia 2015-07-01 o godz. 14:41 ~zibivip napisał(a):
    > Poszły następne pakiety 1200000 szt i 300000 szt. po 0,85 w sumie już 1800000 szt.wygląda to tak jakby wczoraj ktoś skupował dla kogoś a dzisiaj mu sprzedaje.

czy jest obowiązek informacyjny takich transakcji? jeśli wczoraj kupował Total to przekroczył próg 33% i powinno być info

nikt nie mógł przewidzieć wczorajszej reakcji Tuorów i nikt nie był na to przygotowany aby kupić 6% akcji spółki w ciągu jednej sesji, pewnie robili interwencyjny skup, a dziś zmieniają na docelowego inwestora

Walne Zgromadzenie Akcjonariuszy wyznacza Prezesa Zarządu na daną kadencję. W pozostałych kwestiach Zarząd konstytuuje się sam. Jeżeli Prezes Zarządu zrezygnuje z funkcji w trakcie trwania swojej kadencji, Zarząd wybiera tymczasowego Prezesa Zarządu, który będzie pełnił funkcję aż do kolejnego zwyczajnego Walnego Zgromadzenia Akcjonariuszy.---
    Zarząd wyznacza osoby upoważnione do podpisu oraz ustala zakres ich uprawnień do składania podpisów. Zakres uprawnień członków Zarządu do składania podpisów wobec osób trzecich jest taki, jak wpisany do rejestru handlowego.---
  • Re: RAPORT Autor: ~123 [78.9.146.*]
    przy pakietach powyzej 200k powinny byc jasne informacje kto sprzedaje kto kupuje! anie ze pakiet!
  • Re: RAPORT Autor: ~JB [89.228.134.*]
    Ale numer

GPW: zawieszenie obrotu akcjami niektórych spółek
    Uchwała Nr 629/2015 Zarządu Giełdy Papierów Wartościowych w Warszawie S.A. z dnia 1 lipca 2015 r. w sprawie zawieszenia na rynku NewConnect obrotu akcjami spółek w związku z nieprzekazaniem raportu rocznego za rok 2014
    § 1
    1. W związku z nieprzekazaniem w trybie i na warunkach obowiązujących w alternatywnym systemie obrotu raportu rocznego za rok 2014, Zarząd Giełdy działając na podstawie § 11 ust. 1 pkt 2) Regulaminu Alternatywnego Systemu Obrotu postanawia zawiesić obrót akcjami następujących spółek na rynku NewConnect:
    1) ABPOL COMPANY POLSKA S.A., oznaczonymi kodem "PLABPLC00015",
    2) AGTES S.A., oznaczonymi kodem "PLAGTES00017",
    3) AIR MARKET S.A., oznaczonymi kodem "PLAIRMK00017",
    4) ART NEW MEDIA S.A., oznaczonymi kodem "PLANMD000014",
    5) ARTEFE S.A., oznaczonymi kodem "PLARTFE00011",
    6) BAUMAL GROUP S.A., oznaczonymi kodem "PLBMLGR00017",
    7) COLOMEDICA S.A., oznaczonymi kodem "PLCOLES00014",
    8) DE MOLEN S.A., oznaczonymi kodem "PLDEMOL00015",
    9) FORMUŁA8 S.A., oznaczonymi kodem "PLFORM800015",
    10) FUTURIS S.A., oznaczonymi kodem "PLBINVT00016",
    11) GC INVESTMENT S.A. W UPADŁOŚCI UKŁADOWEJ, oznaczonymi kodem "PLGCINV00011",
    12) GEOINVENT S.A., oznaczonymi kodem "PLGEINV00017",
    13) KAMPA S.A., oznaczonymi kodem "PLFIP0000018",
    14) NEMEX S.A., oznaczonymi kodem "PLNEMEX00010",
    15) NICOLAS GAMES S.A., oznaczonymi kodem "PLNCLGM00014",
    16) ORPHEE S.A., oznaczonymi kodem "CH0197761098",
    17) PROGRES INVESTMENT S.A., oznaczonymi kodem "PLPRGIN00011",
    18) RUNICOM S.A., oznaczonymi kodem "PLRUNCM00012",
    19) SILESIA ONE S.A., oznaczonymi kodem "PLJRSDB00015",
    20) TAXUS FUND S.A., oznaczonymi kodem "PLTXSFN00012",
    21) TWIGONET EUROPE, SE, oznaczonymi kodem "CZ0008467842",
    22) VEDIA S.A., oznaczonymi kodem "PLVEDIA00011",
    23) WEST REAL ESTATE S.A., oznaczonymi kodem "PLWREST00018",
    24) WĘGLOPEX HOLDING S.A., oznaczonymi kodem "PLPNTCR00017".
    2. Zawieszenie obrotu akcjami danej spółki, o którym mowa w ust. 1, obowiązuje do końca dnia obrotu następującego po dniu, w którym spółka
    ta w trybie i na warunkach obowiązujących w alternatywnym systemie obrotu przekaże do publicznej wiadomości raport roczny za rok 2014.
    3. W okresie zawieszenia obrotu, o którym mowa w ust. 2, zlecenia maklerskie na akcje danej spółki mogą być przyjmowane, anulowane i modyfikowane.

§ 2
    Uchwała wchodzi w życie z dniem 2 lipca 2015 r.

kom mln/

Depesza pochodzi z biznes.pap.pl z 01.07.2015 19:11
    to mamy tak na pół roku zawieszone pieniądze

super

ukarali drobnych akcjonariuszy, to mocno zachęcające do inwestowania na giełdzie

Dnia 2015-07-01 o godz. 20:29 ~Pandora napisał(a):
    to mamy tak na pół roku zawieszone pieniądze super ukarali drobnych akcjonariuszy, to mocno zachęcające do inwestowania na giełdzie

...nie wiadomo jaki będzie ten raport co nocą informowali, audytowa ny czy nie/ raczej NIE i jaki będzie do tego stosunek zarządu GPW czy przedstawione zapiski bedą traktowane jako Sprawozdanie finansowe. .... nowa firma Rewidenta będzie mogła przystąpić do prac po NWZA i podpisaniu Umowy... chyba, że zapowiedziane sprawozdanie będzie z opinią Biegłego który rozstał się z TT

• Re: RAPORT Autor: ~umoczony [89.229.219.*]
    niestety to dalej bedzie spadać nie widze szans na zmiane trendu, jakie macie straty ja już ponad 50%
    Tuorowie sprzedając akcje we wtorek mieli świadomość, że notowania będą zawieszone. Zmuszając Total do zakupu akcji zamrozili mu kapitał. Te dzisiejsze pakietówki są bardzo ciekawe. Mam nadzieje że podadzą info do publicznej wiadomości kto kupił we wtorek, a kto kupił w środę.

I jeszcze jedna sprawa jest ciekawa, czy znaczny spadek kursu będzie miał wpływ na umowę zastawu akcji jaką zawarł Cormay.
    Dnia 2015-07-01 o godz. 20:53 ~Pandora napisał(a):
    > Tuorowie sprzedając akcje we wtorek mieli świadomość, że notowania będą zawieszone. Zmuszając Total do zakupu akcji zamrozili mu kapitał. Te dzisiejsze pakietówki są bardzo ciekawe. Mam nadzieje że podadzą info do publicznej wiadomości kto kupił we wtorek, a kto kupił w środę.
    >
    > I jeszcze jedna sprawa jest ciekawa, czy znaczny spadek kursu będzie miał wpływ na umowę zastawu akcji jaką zawarł Cormay.

To nie Total przejmował te akcje, bynajmniej tak sądzę.. w dzisiejszych pakietach informują o sprzedaży 1,9 mln tj. mniej niż 5% / nie przypadkowo, aby nie było wiadome komu/
    http://www.gpwinfostrefa.pl/GPWIS2/pl/news/info/720708,transakcje-pakietowe;jsessionid=u6BoGY3ZsRild-5tERJ4mqJ3.undefined
  • Re: RAPORT Autor: ~pandora [87.205.162.*]
    Dnia 2015-07-01 o godz. 21:03 ~JB napisał(a):
    > Dnia 2015-07-01 o godz. 20:53 ~Pandora napisał(a):
    > > Tuorowie sprzedając akcje we wtorek mieli świadomość, że notowania będą zawieszone. Zmuszając Total do zakupu akcji zamrozili mu kapitał. Te dzisiejsze pakietówki są bardzo ciekawe. Mam nadzieje że podadzą info do publicznej wiadomości kto kupił we wtorek, a kto kupił w środę.
    > >
    > > I jeszcze jedna sprawa jest ciekawa, czy znaczny spadek kursu będzie miał wpływ na umowę zastawu akcji jaką zawarł Cormay.
    >
    > To nie Total przejmował te akcje, bynajmniej tak sądzę.. w dzisiejszych pakietach informują o sprzedaży 1,9 mln tj. mniej niż 5% / nie przypadkowo, aby nie było wiadome komu/
    > http://www.gpwinfostrefa.pl/GPWIS2/pl/news/info/720708,transakcje-pakietowe;jsessionid=u6BoGY3ZsRild-5tERJ4mqJ3.undefined

poczekajmy cierpliwie, teraz mamy kupę czasu do czekania, jeśli to Total kupował to przekroczył 33% i powinien o tym poinformować, przynajmniej wcześniej informował, jak nie, trzeba będzie poczekać do walnego i informacji o akcjonariuszach przekraczających 5%

jeśli ukryją kto kupił, to może to być dobra dla nas informacja, lepsza niż jak by się okazało że Total ma ponad 51% akcji
    oczywiste jest, że korzystniej jest jezeli w rekach jednej osoby/podmiotu jest poniżej 5%, można swobodnie obracać akcjami a tym samym zwiększać obroty
  • Re: RAPORT Autor: ~Gorzelnik [31.61.138.*]
    Pandora i teraz mi napisz że zawieszeniu notowań nie jest winny Turora!
    Umoczony łazisz po forach i wypisujesz jakie to masz straty i ile jeszcze wszyscy stracą - toć to już czytać tego nie można - nie dziwię sie że masz tyle straty jak nic merytorycznego nie napiszesz tylko płaczesz i naganiasz na spadki !
    Dnia 2015-07-01 o godz. 22:45 ~Gorzelnik napisał(a):
    > Pandora i teraz mi napisz że zawieszeniu notowań nie jest winny Turora!
    > Umoczony łazisz po forach i wypisujesz jakie to masz straty i ile jeszcze wszyscy stracą - toć to już czytać tego nie można - nie dziwię sie że masz tyle straty jak nic merytorycznego nie napiszesz tylko płaczesz i naganiasz na spadki !

Gorzelnik proszę bardzo:

oczywiście że winny jest Total bo wystraszył audytora i zmusił go do wypowiedzenia umowy, gdyby nie to raport byłby na dziś gotowy i nie byłoby zawieszenia notowań, nie czytałeś info???

najprzykrzejsze jest to, że za chwilę zostanie okrzyknięty wielki sukces, czytałeś już dzisiejszego brylującego w prasie Płocicę którego wcześniej jak był potrzebny nie było, na forum już pojawili się dawno nie piszący krzykacze, na mój nos firma pijarowa Cormay a największy koszt tej wojny ponieśli drobni akcjonariusze Orphee

i dla tych co ponieśli ten koszt nie ma żadnej nadziei na poprawę ich sytuacji, jesteśmy skazani na długotrwałe czekanie aż Total urżnie nam do końca gardło które napoczął Tuora, albo ograbi Orphee przerzucając majątek do Cormay albo po odwieszeniu notowań utrzyma kurs na niskim poziomie by za grosze zrobić wezwanie. To tak jakby drobni akcjonariusze byli winni, że Tuora przez rok nie oddawał stanowiska.

A największym przekrętem jest to że Orphee jest rentowną dobrze prosperującą spółką z dużym majątkiem, którą za chwilę będzie można dobrze sprzedać.
  • Re: RAPORT Autor: ~Xxx [31.61.140.*]
    Bredzisz. tych twoich "analiz" nie da sie czytac.
    Dnia 2015-07-01 o godz. 23:29 ~Xxx napisał(a):
    > Bredzisz. tych twoich "analiz" nie da sie czytac.

nie czytaj, omijaj, nie jesteś akcjonariuszem Orphee więc to nie do ciebie
  • Re: RAPORT Autor: ~Prawda [89.73.122.*]
    Pandora co ty wypisujesz?
    Orphee rentowną???!!!
    7,197 mln franków strat za 2014 rok
    Zobacz sobie koszty zarządu w Orphee w 2014:
    4, 579 mln CHF przy dochodach 20 mln CHF
    Czyli 20% przychodów do koszty utrzywania dyrektorów i panów T. i paru managerów. Pandora ty to nazywasz rentowność???
    W Cormayu koszty zarządu też wzrosły za 2014 wyniosły 10 470 tys zł. 
    Mamy sytuacje w której 2 bliskie sobie firmy mają 2 zarządy których łączny koszt to około 28 mln złoty za 2014 rok!!!! TO JEST ABSURD. Ciekawe czy jak dojdzie do fuzji to koszt ten wzrośnie czy spadnie? Jak sądzicie?
    Zostawcie dziewczynę. Nie jeden mógłby się uczyć toku myślenia i składni pisania.
    Poniosła duże straty jak wielu akcjonariuszy CRM i ORP.
    Wiem, że Pandora posiada tak bogaty zasób słów, że nie potrzebuje obrońcy, mojej obrony.
     Wykażcie choć trochę kultury
    JB wielkie dzięki

Prawda
    nie miałam siły wczoraj tego przeczytać, wystarczyła mi opinia rewidenta, zrobiło mi się bardzo smutno, bo pomyślałam sobie jak to bywa, mam firmę, zapraszam do niej różne osoby do współpracy, Łapińskiego, audytora, Querqusa, którego przedstawicielem jest Skrzyński najpierw jest super, wszyscy budują swoją pozycje na moim sukcesie, a potem te wszystkie osoby jedna po drugiej zdradzają mnie po kolei, mi taki świat się nie podoba, bo ja nie zdradzam, ja odchodzę

tylko z opinii rewidenta można wyczytać że Querqus jest po stronie Łapińskiego, bo Skrzyński zablokował zrobienie bilansu nie podpisując dokumentów i nie podając przyczyny

i druga rzecz przyszła mi do głowy, skoro KNF jest taki prawy i tak szybko zawiesza notowania, to czy te zawieszone notowania Orphee i niezbadany przez rewidenta bilans nie są podstawą do niezatwierdzenia prospektu Cormay, patrząc na to formalnie, na dzień dzisiejszy Cormay nie jest w stanie oszacować właściwie ryzyk związanych z Orphee, a jeżeli tam są takie straty o których pisze Prawda, to przecież może okazać się że Orphee powoduje takie ryzyka, o których dzisiaj nie wiemy i Płocica nie może ich uczciwie opisać

jak dla mnie KNF nie powinien zatwierdzić prospektu emisyjnego Cormay do póki biegły nie zdada bilansu Orphee i nie wyceni rzetelnie jej majątku, a notowania nie zostaną odwieszone, może o to chodziło
    http://www.pandl.pl/aktualnosc/items/orphee-3264.html
  • Re: RAPORT Autor: ~darekbabkier [31.174.53.*]
    ...a co wyniki Orphee mają  do prospektu emisyjnego Cormaya...przecież Cormay sprzedał akcje Orphee i nie jest to jego spółka zależna...strat Orphee w ogóle nie ujmuje się w wynikach Cormaya...przecież tak samo akcje Orphee ma Qercus i co...KNF też ma blokować emisje w Qercusie bo Orphee ma straty...podobnie w innych spółkach...to jest ryzyko tych co zapisują się na planowaną emisję. KNF sprawdza tylko prospekt pod względem formalnym czyli w tym przypadku czy Cormay do prospektu wpisał informację, że jest właścicielem 23% akcji Orphee, czy może to ukrył. Jeżeli to wpisał to każdy inwestor przed zapisaniem się na emisję ma prawo przeczytać prospekt i to ryzyko skalkulować. Pozdr.

wiesz co ~darekbabkier lubisz pisać dużo, ale nie zawsze mądrze

Orphee i Cormay są ze sobą powiązane nie tylko kapitałowo, ale i biznesowo

jeżeli Orphee byłaby w fatalnym stanie finansowym, a na szczęście nie jest, to Cormay stracił by i majątek trwały w postaci akcji i możliwości sprzedaży poprzez spółki należące do Grupy Orphee, to wszystko musi być opisane w prospekcie bo to są ryzyka dla inwestorów, możesz je sobie podjąć jak chcesz, ale Płocica musi je opisać

jeżeli nie wie jak wygląda prawdziwa sytuacja Orphee to jak to ma zrobić

• Re: RAPORT Autor: ~foka [78.133.233.*]
    Dnia 2015-07-02 o godz. 07:11 ~Pandora napisał(a):
    > JB wielkie dzięki
    >
    > Prawda
    > nie miałam siły wczoraj tego przeczytać, wystarczyła mi opinia rewidenta, zrobiło mi się bardzo smutno, bo pomyślałam sobie jak to bywa, mam firmę, zapraszam do niej różne osoby do współpracy, Łapińskiego, audytora, Querqusa, którego przedstawicielem jest Skrzyński najpierw jest super, wszyscy budują swoją pozycje na moim sukcesie, a potem te wszystkie osoby jedna po drugiej zdradzają mnie po kolei, mi taki świat się nie podoba, bo ja nie zdradzam, ja odchodzę
    >
    > tylko z opinii rewidenta można wyczytać że Querqus jest po stronie Łapińskiego, bo Skrzyński zablokował zrobienie bilansu nie podpisując dokumentów i nie podając przyczyny
    >
    > i druga rzecz przyszła mi do głowy, skoro KNF jest taki prawy i tak szybko zawiesza notowania, to czy te zawieszone notowania Orphee i niezbadany przez rewidenta bilans nie są podstawą do niezatwierdzenia prospektu Cormay, patrząc na to formalnie, na dzień dzisiejszy Cormay nie jest w stanie oszacować właściwie ryzyk związanych z Orphee, a jeżeli tam są takie straty o których pisze Prawda, to przecież może okazać się że Orphee powoduje takie ryzyka, o których dzisiaj nie wiemy i Płocica nie może ich uczciwie opisać
    >
    > jak dla mnie KNF nie powinien zatwierdzić prospektu emisyjnego Cormay do póki biegły nie zdada bilansu Orphee i nie wyceni rzetelnie jej majątku, a notowania nie zostaną odwieszone, może o to chodziło

pandora
    muszę przyznać że jesteś dobra ,sprowadzasz wyjaśnienie sprawy na płaszczyznę emocjonalną i pokazujesz w Panach TT ludzi (cytat : ........a potem te wszystkie osoby jedna po drugiej zdradzają mnie po kolei, mi taki świat się nie podoba, bo ja nie zdradzam, ja odchodzę) co wzbudza naturalne odczucie współczucia , niestety w mojej ocenie fakty są inne
  • Re: RAPORT Autor: ~kris [198.208.27.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: RAPORT Autor: ~Vn [89.72.131.*]
    Dobrze że dodalaś słowo "kobietę", ponieważ twoja płeć jest pod znakiem zapytania dla wielu osób na tym forum.
  • Re: RAPORT Autor: ~yyy [83.24.1.*]
    Dnia 2015-07-02 o godz. 07:54 ~foka napisał(a):

> pandora
    > muszę przyznać że jesteś dobra ,sprowadzasz wyjaśnienie sprawy na płaszczyznę emocjonalną i pokazujesz w Panach TT ludzi (cytat : ........a potem te wszystkie osoby jedna po drugiej zdradzają mnie po kolei, mi taki świat się nie podoba, bo ja nie zdradzam, ja odchodzę) co wzbudza naturalne odczucie współczucia , niestety w mojej ocenie fakty są inne

tak, Tuorowie są kosmitami

Foka, masz rację, uczłowieczam TT okazując pozytywne emocje, a Ty uczłowieczasz go okazując negatywne emocje, jaka różnica?

• Re: RAPORT Autor: ~Prawda [89.73.122.*]
    Pandora dla większości osób na tym forum wiadowe jest że prezentujesz agencje PR zatrudnioną przez rodzine T. Kiedyś pisałaś w przeciągu całego dnia. Teraz tylko rano i wieczorem. Niby w pracy jesteś. Doszliście do wniosku że pisanie przec cały dzień jest zbyt podejrzane. Więc przerabiacie profil Pandora żeby wyglądał na profil zapracowanej matki polki i już nie piszecie w ciągu 'godz. pracy'. Inaczej nie potrafie wytłumaczyć twojego zachwytu Tuorami. Zwłaszcza jak widze w kolejnych raportach jak pan Tomasz robi różne dziwne transakcje za miliony franków.
  • Re: RAPORT Autor: ~Pandora [84.40.140.*]
    Dnia 2015-07-02 o godz. 19:50 ~Prawda napisał(a):
    > Pandora dla większości osób na tym forum wiadowe jest że prezentujesz agencje PR zatrudnioną przez rodzine T. Kiedyś pisałaś w przeciągu całego dnia. Teraz tylko rano i wieczorem. Niby w pracy jesteś. Doszliście do wniosku że pisanie przec cały dzień jest zbyt podejrzane. Więc przerabiacie profil Pandora żeby wyglądał na profil zapracowanej matki polki i już nie piszecie w ciągu 'godz. pracy'. Inaczej nie potrafie wytłumaczyć twojego zachwytu Tuorami. Zwłaszcza jak widze w kolejnych raportach jak pan Tomasz robi różne dziwne transakcje za miliony franków.

napisałam post na temat agencji PR, ale moderator go skasował, najwidoczniej był za mocny

jeśli spróbujesz zaszufladkować pandorę, to nic Ci się nie uda zrozumieć z mojego sposobu myślenia, bierz pandorę taka jaka ona jest, nie musisz sie ze mną zgadzać, pandora pobudza do myślenia bo patrzy na cały konflikt z drugiej strony, a forma, to forma

bardzo bym chciała usłyszeć konkretną odpowiedź, co Tuora osiągnął wpisami pandory, jeżeli płaci za moje wpisy, to powinien mnie rozliczać z efektów pracy, co osiągnęłam? wkurzam ludzi? jednoczę w nienawiści do TT?

w tym konflikcie nie ma dobrych ani złych, są tylko ludzie którzy stracili pieniądze

nie napisałam że to dobrze że Tuora wypłacił sobie z Orphee nienależne wynagrodzenie, napisałam że to jest reakcja Tuory na działanie Łapińskiego i że ta reakcja mnie wcale nie dziwi i rozumiem działania Tuory, nie widzisz różnicy, oceniać coś, a rozumieć sposób działania to dwie różne kwestie

jeśli Ci coś to zmienia, to wyobraź sobie pandorę jako grubego łysego faceta (o ile pamiętam tak tu ktoś mnie opisywał) pracującego w agencji PR, który na polecenie szefa, wpisuje posty na forum

coś to zmienia?

a teraz jak przestanę pisać, bo jadę do Rucianego i nie biorę kompa, to uznasz że agencja splajtowała
  • Re: RAPORT Autor: ~foka [5.174.236.*]
    Dnia 2015-07-02 o godz. 21:22 ~Pandora napisała

> nie napisałam że to dobrze że Tuora wypłacił sobie z Orphee nienależne wynagrodzenie, napisałam że to jest reakcja Tuory na działanie Łapińskiego i że ta reakcja mnie wcale nie dziwi i rozumiem działania Tuory, nie widzisz różnicy, oceniać coś, a rozumieć sposób działania to dwie różne kwestie

Pandora
    a to ciekawe - to jak z punktu prawnego określisz "nienależne wynagrodzenie " raczej zadośćuczynienie to nie jest

• Re: RAPORT Autor: ~foka [5.174.236.*]
    Dnia 2015-07-02 o godz. 17:55 ~Pandora napisał(a):
    > Dnia 2015-07-02 o godz. 07:54 ~foka napisał(a):
    >
    > > pandora
    > > muszę przyznać że jesteś dobra ,sprowadzasz wyjaśnienie sprawy na płaszczyznę emocjonalną i pokazujesz w Panach TT ludzi (cytat : ........a potem te wszystkie osoby jedna po drugiej zdradzają mnie po kolei, mi taki świat się nie podoba, bo ja nie zdradzam, ja odchodzę) co wzbudza naturalne odczucie współczucia , niestety w mojej ocenie fakty są inne
    >
    > tak, Tuorowie są kosmitami
    >
    > Foka, masz rację, uczłowieczam TT okazując pozytywne emocje, a Ty uczłowieczasz go okazując negatywne emocje, jaka różnica?
    >

Pandora
    nie znam osobiście ani Pana Tomasza ani Pana Tadeusza , może Tomek prywatnie to fajny gość a pan Tadeusz to inteligentny starszy człowiek z którym można ciekawie porozmawiać , moja ocena odnosi się do działania w.w Panów jako zarządu a fakty tutaj są jednoznaczne i moja ocena jako akcjonariusza jest negatywna , Panowie łamali prawo , nie wspomnę o takim drobiazgu jak to że nie zbudowali wartości akcji dla akcjonariuszy

• Re: RAPORT Autor: ~Pandora [84.40.140.*]
    Dnia 2015-07-02 o godz. 21:51 ~foka napisał(a):

>
    > Pandora
    > nie znam osobiście ani Pana Tomasza ani Pana Tadeusza , może Tomek prywatnie to fajny gość a pan Tadeusz to inteligentny starszy człowiek z którym można ciekawie porozmawiać , moja ocena odnosi się do działania w.w Panów jako zarządu a fakty tutaj są jednoznaczne i moja ocena jako akcjonariusza jest negatywna , Panowie łamali prawo , nie wspomnę o takim drobiazgu jak to że nie zbudowali wartości akcji dla akcjonariuszy
    >
    Foka oczywiście ze masz rację, tylko co z możemy z Twoją racją zrobić? usiąść i płakać

ja od tygodnia chodzę jak zombi, mam tak przeogromne poczucie klęski i brak wiary we własne umiejętności, że nie tyko zabiera mi to radość codziennego życia, ale wytworzyło we mnie przekonanie, że do niczego się nie nadaje i nic nie potrafię robić, a już na pewno nie potrafię podejmować dobrych decyzji inwestycyjnych

to kolejna rzecz w życiu która mi nie wyszła

dodatkowo w ramach czarnych myśli widzę oczami wyobraźni jak w taki sam bezwzględny sposób potraktuje drobnych akcjonariuszy druga strona, a ja nie będę mogła nic z tym zrobić, niemoc jest najgorsza

czuje się jak w greckiej tragedii, gdzie Mojry przecinają nitkę losu, a chór śpiewa

chcę pozbyć się tego pieprz... Cormay, a kurs akcji zamiast rosnąć spada, z Orphee nic nie zrobię mogę tylko czekać, albo nie czekać tylko zapomnieć

idąc wbrew mam energię, idąc z płaczącym nurtem rozsypię sie do końca

wolisz taka Pandorę?

• Re: RAPORT Autor: ~Gorzelnik [31.61.138.*]
    Taak turory zbudowały wartość dla siebie kosztem akcjonariuszy ! Pandorko jak ich tak lubisz mimo to że straciłaś na ich machlojkach i lawiracji swoje pieniądze to wiesz co mam dla Ciebie radę sprzedaj te swoje resztę akcji i im przelej na konto ! bo przecież oni są tacy biedni wszyscy sie od nich odwrócili !
[x]
ORPHEE -3,55% 0,50 2020-06-04 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.