• Pandora czy ty wyszłas na zero ! Autor: ~umoczony [89.229.219.*]
    prawdziwe spadki dopiero przed nami, czuje że tt zostawi popiół i zgliszcza z tej spółki a bankrut cormay spadnie też poniżej 1 zł ale po emisji, póki co ratuj się kto może
  • Re: Pandora czy ty wyszłas na zero ! Autor: ~umoczony [89.229.219.*]
    ale smród tu bankrócichem pachnie, straciłem wszystkie oszczednosci tu bedzie niebawem 50 gr albo niżej
  • Re: Pandora czy ty wyszłas na zero ! Autor: ~pandora [87.205.162.*]
    wiesz co, wyszłam na idiotkę wierząc w to, że jak Tuora opuści Orphee to Total z Płocicą postawią ją na nogi, a kurs akcji urośnie

Tuory nie ma a ja straciłam kupę kasy

tu nie ma dobrych i złych bohaterów, tu są tylko cwaniacy zarabiający na drobnym kapitale, który nie ma nic do powiedzenia

trudno, trzeba będzie zabrać się za pisanie pism procesowych, wychodzą mi równie dobrze jak wpisy na forum
  • Re: Pandora czy ty wyszłas na zero ! Autor: ~Prawda [89.73.122.*]
    Te forum to miejsce leszczy i naganiaczy. Pandora chyba nie masz za dużego doświadczenia z giełdą i dlatego zostałaś leszczem. Sprawiacie wrażenie jakgby dzisiaj świat się skończył i firma nic nie była warta. Minie z pół roku zrobią skup a wy będziecie znowu płakali. Tak po za tym to Pandora na co/kogo chcesz pisma pisać. Zainwestowane pieniądze straciłaś, czy to jest powód? Może napisz do pani Kopacz ona troche rozdaje ostatnio.
  • Re: Pandora czy ty wyszłas na zero ! Autor: ~umoczony [89.229.219.*]
    pisanie pism niewiele nam da, zobaczycie że podobnie bedzie z kursem cormay, jedyna rada omijac takie spółki jak kerdos orphee cormay z daleka bo tu zawsze jest za drogo a jak cwaniaki bedą podbijac kurs zabrac się z nimi - ja też straciłem ogromną kase i wiem że z tymi złodziejami nie wygram
  • Re: Pandora czy ty wyszłas na zero ! Autor: ~Pandora [87.205.162.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: Pandora czy ty wyszłas na zero ! Autor: ~jw [89.229.219.*]
    dzis skosnolidowane wyniki roczne, może to coś nam wyjaśni w jakiej sytuacji jest spółka,
  • Re: Pandora czy ty wyszłas na zero ! Autor: ~JB [89.228.132.*]
    Pandora,
    raz tylko raz dzisiaj byłaś niesłowna i to spowodowało, że zapłaciłaś kolejną dramatyczną cenę po przecenie akcji Orphee. Twoja wiara w lepsze jutro spółki z Tuorami w zarządzie skofliktowanymi z Łapińskim okazał się tragizmem.
    Sądziłem, że pakiety po 1zł były Twoje skoro tak oznajmiłaś. Wiele osób kojarzyło Cię jako Służebnicę Tuorów na co odpowiedziałeś na tę niegodziwość. Mogłaś zauważyć jak środowisko tego forum jest zezwierzęcone nie mają nawet godności, charakteru na słowo przepraszam.
    Po skupie zwiększyły się znacząco obroty, to był czas na szybkie decyzje. Pracujesz nie obserwując notowań ciągłych. Szkoda, że nie zleciłaś to innej osobie. To był błąd, straszny błąd. Czas na ksiązkowe inwestowanie skonczył się z chwilą kryzysu globalnego w 2007 roku. Obecnie gra się na sesji mini DT. A nadto Tusk z Rostowskim dolali oliwy do rozkładu GPW przywłaszczając należności przyszłych emerytów, które mogły być skutecznie pomnażane. Oczywiście, że w wielu przypadkach była nonszalancja i potężne starty jak OFE ING, które notabene miały też Orphee. Za błędne zarzadzanie ni ponosili żadnych konsekwencji, to na marginesie.
    Doradzanie w obecnym stanie spółki jest dość ryzykowne i na pewno nie bede się silił. Współczuję Ci podwójnej porażki na GPW i z towarzystwem tego forum.
    JB
    poranny pakiet po 1 zł był mój, z 80 kilo skróciałam się do 60 kilo tylko dlatego, że nieprzewidywalny jest czas zawieszenia notowań spółki

masz rację niepoprawnie wierzyłam, że Łapiński dogada się z Tuorami, okazało się że wybrał własny interes a nie dobro spółki i jej akcjonariuszy, to świadczy o tym jakim jest człowiekiem i w jaki sposób myśli

no tak, ale życie płynie sobie dalej, może i Tuorów już nie ma, ale pandora została, umilę jak tylko będę umiała życie facetowi który nie uwzględnia innych i będę dokładnie patrzeć mu na ręce

JB liczę na Ciebie

a na forum spotkałam tylko miłych ludzi, nawet preve mi się podoba bo powiesił żonie telewizor, zenek ma "wielkiego" jak sam twierdzi, a VN docenia moje umiejętności pisarskie

wszyscy jedziemy na tym samym wózku, a raczej na sankach w dół

i Orphee poniżej 2 zeta nie sprzedam, nikomu, szybciej oddam Rydzykowi, a pamiętajże jestem ateistą
    JB i pamiętaj Tuorowie nie odpuszczają, są zawzięci i bezwzględni, jeśli to oni dzisiaj wyszli, a Łapiński ich upokorzył odrzucając negocjacje to ja już mu współczuje

Tuorowie sami zadecydowali o poddaniu bitwy, ale w mojej ocenie wojna trwa nadal i Łapa sie na niej mocno przejedzie

teraz dokładnie trzeba obserwować Cormay, mam nadzieje że Łapa ma te 30 mln w kieszeni, bo może się okazać że sam będzie musiał objąć całą emisję

czuć że facet jest zacietrzewiony na jednej idei, a to nic dobrego nie wróży, jeśli nie ma w rękawie inwestora to sam pęknie, a na to czekają Tuorowie, jeszcze o nich usłyszymy
  • Re: Pandora czy ty wyszłas na zero ! Autor: ~doPandora [89.229.219.*]
    wątpię aby łapa miał 30 mil zł wolnej kasy
    Pandoro,

nie potrafię ocenić wymienionych osobowości na podstawie podejmowanych decyzji inwestycyjnych, Tuorowie popełnili dużo błędów w tym te które obciążają ich najbardziej to, że swoje Imperium budowali kosztem innych cynicznie ich wykorzystując.

Swego czasu podawałem przykład wrogiego przejęcia s-ki Kruk przez Vistulę. Czy w przypadku Orphee ma podobne zajęcie...chyba tak. Dobór odpowiednich kadr świadczy o tym, że w spółkach będą się liczyć wszyscy tylko nie drobni inwestorzy.
    Nie umiem przypuścić ile osób wzieło udział w pp.
    Pytanie kiedy Tuora bedzie wychodził z Cormay i jakie będą skutki. Z tego co pamiętam posiada jeszcze powyżej 6%.
    Dzisiejszy obrót w Orphee w znacznym stopniu zawdzięczamy TT. Czy się wysypał d końca, nie wiem wcześniej tez obroty były podwyższone od przeciętnych jak na te spółkę. Pozostaje wielka niewiadoma Q...s czy m jeszcze akcje a może to on przejmuje od TT pakiety. Dzisiaj amatorzy nie odbierali tej nawałnicy.

http://notowania.pb.pl/transactions/CH0197761098
  • Re: Pandora czy ty wyszłas na zero ! Autor: ~doJB [89.229.219.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
    JB

to wszystko łącznie jest bardzo smutne, na Orphee wszyscy stracili, Tuorowie, Total, Querqus i cała masa drobnych akcjonariuszy
    dlaczego? ciężko stwierdzić, ja współczuje wszystkim (no może bez Łapy bo go nie lubię) a mogło być tak pięknie

teraz przyda się czas na kontemplację i rachunek sumienia (to skierowane do Łapy bo wiem że jest ultra katolikiem),

KNF zwiesi notowania i wszyscy będziemy mieli przerwę od emocji, ten kto ma akcje Orphee nie będzie miał szans na zmianę, ale ten kto ma akcje Cormay będzie miał szansę przyjżeć sie skuteczności, uczciwości i rzetelności nowej ekipy

scenariusze są dwa, albo ograbią Orphee ze wszystkiego, nam wcisną kit, że to wina Tuory i zaksięgują zmniejszenie good will firmy, po to by skupić ją za grosze w wezwaniu

albo

wezmą się porządnie do roboty, tak aby wartość Orphee zwiększała wartość Cormay, w tym scenariuszu istotne jest myślenie biznesowe, jeżeli chce sprzedać Cormay i Orphee inwestorowi strategicznemu to i jedna i druga spółka musi mieć dużą wartość

zobacz jak duży strategiczny błąd popełniła ekipa Zelmera zmniejszając wartość bilansową Cormay, co im to dało za wyjątkiem kiepskiej propagandy że wszystko to wina Tuory

zmniejszyli tak wartość firmy, że dziś, mino odejścia Tuorów nikt nie jest nią zainteresowany, zero popytu na Cormay i Orphee

akcjonariusze Cormay uważnie obserwujcie co będzie się działo z Orphee, bo was to samo czeka

a akcjonariusze Orphee bacznie obserwujcie kurs Cormay, bo spółki zawsze były ze sobą skorelowane
    Pandoro,

od samego początku tej "wojny" miałem przeświadczenie, że to źle wróży przyszłości spółek a zwłaszcza Orphee.
    To w niej są aktywa, które można odpowiednio spieniężyć. Sierpniowy "zamach" był przemyślany, zaplanowany i wykonany jak " egzekucja" na Tuorach. Prozaiczny powód - sprzedaż akcji TT. Faktem jest, że ten proces wyprzedaży miał miejsce przesadnie zaniżając kurs przed uprzednim mamieniem wszystkich o analizatorach w tym BB. To wszyscy wiemy. Wiemy tez, że te związek trwał dłużej i oba osobniki znały się jak " łyse konie", wzajemnie się wykorzystując. Ubiegłoroczna obstrukcja z przeniesieniem cześć produkcyjnej zakładu była pierwszym sygnałem o złych procesach, a na dodatek cześć kasy ze sprzedaży nieruchomości przeszła na rzecz TT. To przechyliło czarę goryczy, przelało się. Kolejne wydarzenia zapowiedzi o przyszłości Grupy i walka o władzę niekorzystnie wpływa na losy drobnych akcjonariuszy. Na wstępie p. Płocica zakreślił przyszłość co mnie zmroziło zwłaszcza po obsadzie kadrowej Cormay. Kolejne działania TT oddalały te osobowości i ingerencja seniora była już interwencja spóźnioną.
    Pewny siebie Łapiński kroczy po z góry zaplanowanej ścieżce. Miejmy nadzieję, że KNF będzie sprawiedliwy w kwestii ukartowanej sprzedaży akcji przejętych pakietami od CRM.godnie
    Co do zawieszenia notowań. Zgodnie z prawem roczne finansowe sprawozdanie roczne powinno być przedstawione w ciągu 4 miesięcy od zakończenia roku obrachunkowego. W tej kwestii musimy zdac sie na Nadzorcę
[x]
ORPHEE -3,55% 0,50 2020-06-04 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.