Jak to sie stało, że przy takim załamaniu giełdowym nikt nie chciał sprzedać akcji Epigona po 16 gr. Panienki słabo naganiają- nie macie więcej komputerów by potworzyć nowe nicki panno Kwasolino vel gryps vel antonius vel edi vel guru vel kolona itp z innych pomorskich domów publiczych.
Jakie załamanie giełdowe - że WIG spadł o 1,5%? Podaj jeden powód dlaczego Epigon miałby wzrosnąć powyżej 18 groszy. Morpol kupił pakiet większościowy od Malka za tyle, to od mniejszościowych nie kupi za więcej. Wy jeśli nie sprzedacie na tym poziomie zostaniecie z bezwartościowym papierkiem, bo dywidend nie będzie, a zyski będą takie, jakie będą korzystne dla Morpolu. Nikt poważny poza Morpolem tych akcji nie tknie.
Guru nie strasz, bo to takie straszne co napisałeś, że jak wstawałeś od komputera, to miałeś brązowe ślady na portkach g*uru po hamowaniu. A całkiem na poważnie - jak Wy się "troszczycie" o moje pieniądze - w każdym poście kwasioliny vel Antoniusa, guru, czepsa, grypsa to aż kipi od troski o moje pieniądze. Ale lepiej noście pisemka.
To nie jest tak do końca, że Morpol może sobie robić co tylko zechce. Jest przecież coś takiego jak "Odpowiedzialność za działanie na szkodę spółki". "Zarządzający spółkami zobowiązani są do właściwego reprezentowania jej interesów. W przypadku nierzetelnego wywiązywania się ze swoich obowiązków osoby te mogą ponieść odpowiedzialność karną. Przestępstwami, jakie mogą zostać popełnione przez zarządzających spółką, są m.in. przestępstwo nadużycia zaufania unormowane w art. 296 kodeksu karnego (k.k.) oraz przestępstwo działania na szkodę spółki uregulowane w art. 585 kodeksu spółek handlowych (k.s.h.)."
Co do akcji, to jestem spokojny. Kapitał spółki rośnie. Trzeba być cierpliwym...
A co wy tak nicki zmieniacie? Nie macie argumentów, więc zaczęły się inwektywy. Morpol zrobi co chce, mając ponad 80% akcji. Nie troszczę się o wasze pieniądze, tylko pokazuje wasz brak myślenia i znajomości realiów ekonomicznych. Bo nie macie prawa wprowadzać w błąd akcjonariuszy zapowiadając wzrosty na tych akcjach. A czekać sobie możecie - przecież każdy może, śpiewać, czekać, tańczyć, itp.
Dnia 2015-06-30 o godz. 12:07 ~luru napisał(a): > Próżne Wasze wysiłki naganiacze. Za "morpolowe" możecie pisać, ale to bezcelowe - już każdy widzi tą perfidię.
INSTRUKCJA kopacz i sztabu PO DLA HEJTERÓW : Oryginał w/w postu znajduje się w najnowszej instrukcji PO nr 23/2344/03/2015 w rozdziale XIII/a, artykuł pod tytułem "Instrukcje wypowiadania się dla internautów" ( Gospodarka, sprawy społeczne). Koszt wstawienia posta 2.34gr+ VAT. W części instruktażowej zamieszczono ciekawą uwagę - "Należy pamiętać o częstej zmianie nicków, możliwie często podszywać się pod nicki osób popierających inne partie. Pod ŻADNYM pozorem nie wdawać się w merytoryczną dyskusję. Gdy zawodzi hasło "za PIS-u Polska będzie jak Grecja", należy natychmiast wrócić do wyciągania starych haseł. Typu że PIS to nacjonaliści faszyści, kłamcy, itp. Bezwzględnie stosować się do najnowszych instrukcji, twierdzić, że jak utrzymamy władzę to podatki będą niższe, płace wyższe a Polska stanie się zieloną wyspą i oazą szczęśliwości". Dla stałych współpracowników i klakierów wyróżniających się kreatywnością przewidziana ekstra premia! Hehehe,jakbym czytał hejterów z Epigona!!!
Dnia 2015-06-30 o godz. 11:31 ~guru napisał(a): > A co wy tak nicki zmieniacie? > Nie macie argumentów, więc zaczęły się inwektywy. > Morpol zrobi co chce, mając ponad 80% akcji. Nie troszczę się o wasze pieniądze, tylko pokazuje wasz brak myślenia i znajomości realiów ekonomicznych. > Bo nie macie prawa wprowadzać w błąd akcjonariuszy zapowiadając wzrosty na tych akcjach. > A czekać sobie możecie - przecież każdy może, śpiewać, czekać, tańczyć, itp.
Nie masz prawa wprowadzać w błąd posiadaczy akcji, że będą spadać a czynisz tak od 12/13 gr i nic na to nie poradzisz, że na 16 gr morpol postawił zaporę której nie możesz przeszkoczyć by tanio kupić papier
Nie rób żartów, jaki byłby tego cel? Morpol jest w całości kontrolowany przez MH. Naprawde, jak naganiacie na kupno, to może w bardziej inteligentny sposób
Daleki jestem od naganiania.Zadałem tylko hipotetyczne pytanie czy to możliwe.Moja odpowiedź ,jak najbardziej tak.Coś z tym muszą zrobić.Gdyby chcieli wyjść z giełdy ,dawno zrobiliby to.
Po co mieliby to robić. Marine Harvest ma 100% akcji i, jeśli chcieliby rozwijać Morpol, sfinansują ten rozwój długiem, bo maja olbrzymie linie kredytowe i sfinansowanie Morpolu to dla nich jak płatność karta kredytową. Koszt długu z punktu widzenia grupy jest dużo niższy niż koszt kapitału akcyjnego.
No tak ,gdyby przyjąć Twój punkt widzenia ,to giełda właściwie nie powinna istnieć.Bo się nie opłaca.Jednak trwa i trwać prawdopodobnie będzie.Utrzymywanie Epigona pod kroplówką na NC jest bez sensu.Coś musi się wydarzyć.Pytanie co,skoro tyle to trwa.
A ja myślę, że Morpol wrócił do etapu sprzed okresu przejęcia go przez MH, kiedy to systematycznie co kwartał poprzez MKS skupował akcje Epigona, zobaczymy czy teraz też powtórzą skup akcji.