• NWZA Autor: ~JB [89.228.154.*]
    ORPHÉE SA INFORMACJA O POSIEDZENIU RADY DYREKTORÓW SPÓŁKI
    Raport Bieżący nr 40/2015
    Orphée SA z siedzibą w Genewie, Szwajcaria („Spółka”), informuje, iż dnia 25 czerwca 2015 r. odbyło się posiedzenie Rady Dyrektorów Spółki („Posiedzenie”).

Podczas Posiedzenia omawiana była bieżąca sytuacja Spółki, w tym w szczególności zrzeczenie się przez SYNERGIE & PARTENAIRES SOCIETE FIDUCIAIRE SA („Audytor”) pełnomocnictwa do badania sprawozdania finansowego, o czym Spółka informowała w raporcie bieża?cym nr 39/2015. Przewodniczący Posiedzenia Pan Tomasz Tuora („Przewodniczący”), po przedstawieniu na Posiedzeniu skutków dla Spółki rezygnacji Audytora, zaproponował zwołanie na dzień 7 sierpnia 2015 r., godz. 12:00 w siedzibie Spółki Nadzwyczajnego Walnego Zgromadzenia Spółki w celu wyboru nowego audytora do badania sprawozdania finansowego Spółki. Rada Dyrektorów powzięła uchwałę w przedmiocie zwołania Nadzwyczajnego Walnego Zgromadzenia Spółki o czasie i miejscu zgodnie z wnioskiem Przewodniczącego z następującym porządkiem obrad: wybór audytorów Spółki, wybór dyrektorów Spółki.

Wybór osoby nowego audytora Rada Dyrektorów pozostawiła do uznania akcjonariuszy Spółki nie zgłaszając w tym przedmiocie propozycji. Przewodniczący zaproponował wybór Pana Michela Legrand oraz Pana Piotra Skrzyńskiego na stanowisko dyrektorów Spółki. Uchwała Rady Dyrektorów w tym przedmiocie została powzięta jednogłośnie zgodnie z propozycją Przewodniczącego.

Spółka będzie w kolejnych komunikatach informowała o czynnościach związanych z planowanym Nadzwyczajnym Walnym Zgromadzeniem S
  • Re: NWZA Autor: ~foka [46.76.40.*]
    doczekaliśmy się
  • Re: NWZA Autor: ~znawca [213.238.90.*]
    poniedziałek + 300%
  • Re: NWZA Autor: ~JB [89.228.154.*]
    Dnia 2015-06-26 o godz. 18:37 ~foka napisał(a):
    > doczekaliśmy się

odpuścili Tuorowie, dłużej nie mogli przedłużać....ale to jeszcze trochę potrwa...wybór biegłego rewidenta i sprawozdanie z jego działania... co dalej ?
  • Re: NWZA Autor: ~Gorzelnik [31.61.138.*]
    Czyli BRAWO PANDORA!!! Miałaś rację !
  • zamiana CRM na ORP Autor: ~inwestor [37.190.213.*]
    CRM to krowa, zwłaszcza po emisji 2x zwiększającą ilość akcji. ORP nie niżej niż 4. Na miejscu CRM dążyłbym do fuzji. parytet 1:1
  • Re: zamiana CRM na ORP Autor: ~klok [89.73.122.*]
    Parytet 1:1 jest krzywdzący dla posiadaczy ORP. Korszystny byłby 2:1 a neutralny 1.5 Akcji CRM za 1 ORP. Mogą też zrobić skup wyliczając średnią z kursu (ostatnie 6 miesięcy to jest jakieś 1.60 zł). Ciekawie jak to rozwiążą.
  • są skazani na fuzję bo na wszystko im kasy nie starczy no i TOTAL sypie Autor: ~inwestor [37.190.213.*]
    jak leci, bo musi znaleźć kasę na objęcie nowej emisji CRM, bez której CRM nie ruszy z miejsca
  • Re: są skazani na fuzję Autor: ~pandora [83.24.117.*]
    nie chcę wam psuć humoru, ale dla mnie wszystkie dzisiejsze informacje nie wróżą nic dobrego

jedyne co mnie zaintrygowało to nazwisko Michel Legrand

mam pytanie gdzie mogę obserwować transakcje pakietowe Cormay i Orphee?

z tego co pamiętam przy zdejmowaniu spółki z NC nie obowiązują regulacje głównego parkietu, istotniejsze są zapisy umowy spółki i z tego co pamiętam to owszem mogą przegłosować uchwałę o zmianie akcji na imienne, ale nie maja możliwości zastosowania przymusowego wykupu akcji, proszę się przygotować na pandorę w przyszłym akcjonariacie, bo poniżej 2 zł swoich akcji nie sprzedaje

muszę się chwilkę zastanowić co dalej

najczarniejszy scenariusz jest taki, że KNF zawiesi notowania, do tego czasu Total będzie uwalał kurs, a Płocica zmniejszy goodwill spółki po to aby "cena godziwa" spadła do złotówki

nie podoba mi się przekaz dzisiejszych wywiadów, senior Tuora jest wyraźnie zniesmaczony tym co musiał zrobić i wyraźnie daje do zrozumienia "jeśli nie zakończycie tego rozwodu autentycznym porozumieniem (np. skwitowanie) to mogę wam jeszcze zaszkodzić", Płocica jest mocno arogancki w przekazie, do Tuorów "Rada Dyrektorów będzie sie tłumaczyć na walnym" i do akcjonariuszy Orphee "zdejmę was z giełdy, ale nie jesteście teraz istotni, na wyruch... was w d... przyjdzie czas", a młody Tuora robi złośliwy psikus zwołując walne po 30 lipca

jedyna rzecz która zmieni mi humor to inwestor zewnętrzny dla Orphee i dla Cormay, może Michael jest tego zapowiedzią
  • Re: są skazani na fuzję Autor: ~doPandora [89.229.219.*]
    najgorsze jest to że źle zarządzany przez dawnych ponarowców cormay dybie na kase orphee ale obawiam się że toury niewiele mu zostawią i obe spółki wejdą za kilka miesięcy w stan upadłosci z powodu niewypłacalności, bo brać każdy potrafii .....
  • Re: są skazani na fuzję Autor: ~JB [89.228.149.*]
    Potwarz dla zelmero -ponarowców. Tuora nie uwzględnił ich w Radzie Dyrektorów, a to może oznaczać kolejną wojenkę.
    Sierpniowy termin NWZA oznacza, że zawarte porozumienie może być wzruszone a czy zmienione, czas pokaże.
    Ciekawe ile jeszcze Tuorowie mają akcji komu przekazują? na sesji duże pakiety nie przypadkowo lecą...
    Rezygnacja Tuorow w tych okolicznościach nie koniecznie musi być szczęśliwa.
    Czyżby TT powołał dyrygenta, jak kiedyś architektkę z Warszawy?

• Re: są skazani na fuzję Autor: ~zloty [31.61.136.*]
    MIchael Legrand napisał muzykę do DElfina ouma takiej bajki w latach 80 popularnej, podobno młody Tuora za nią przepada
  • Re: są skazani na fuzję Autor: ~pandora [83.24.117.*]
    Dnia 2015-06-26 o godz. 23:43 ~zloty napisał(a):
    > MIchael Legrand napisał muzykę do DElfina ouma takiej bajki w latach 80 popularnej, podobno młody Tuora za nią przepada

złoty widzę że humor Ci dopisuje :), no niestety nie będzie śpiewająco

Michaela tu znalazłam

http://ge.ch/hrcintapp/externalCompanyReport.action?companyOfrcId13=CH-660-1111002-1&ofrcLanguage=1

• Re: są skazani na fuzję Autor: ~pol [87.205.47.*]
    to propozycje przewodniczacego
    natomiast kazdy akcjonariusz może zgłosic swojego kandydata
    a który przejdzie w głosowaniu to juz ina sprawa
  • Re: są skazani na fuzję Autor: ~JB [89.228.149.*]
    Dnia 2015-06-27 o godz. 09:16 ~pol napisał(a):
    > to propozycje przewodniczacego
    > natomiast kazdy akcjonariusz może zgłosic swojego kandydata
    > a który przejdzie w głosowaniu to juz ina sprawa

no i co z tego zelmero-ponarowcy zgłoszą swoich i będzie głosowanie nad Radą i wyborem audytora. Audytor po kilku miesiacach sprawdzi bilans, chyba ze "odkurzacz" zrobi jak w Cormay swoją księgowosć i zmniejszy wartość firmy o 50 mln.
    Czy przez najbliższe miesiące Cormay bez kasy bedzie zdolny do funkcjonowania.....trzeszcza już terminy na umowę z bankiem.
    kazdemu akcjonariuszowi na GPW należy zyczyć wszystkiego najlepszego tego i ja życzę
  • Re: zamiana CRM na ORP Autor: ~123 [78.9.4.*]
    DOKALDNIE SKUP WYCHDOZI RONIUTKO 1,6ZL DOBRZE TO PODAES JA TO PODLICZYLEM I SIE ZGADZA!
  • Re: zamiana CRM na ORP Autor: ~pandora [83.24.117.*]
    Dnia 2015-06-27 o godz. 01:11 ~123 napisał(a):
    > DOKALDNIE SKUP WYCHDOZI RONIUTKO 1,6ZL DOBRZE TO PODAES JA TO PODLICZYLEM I SIE ZGADZA!

dziś 1,60, a jak zawieszą na 3 miesiące to jak się liczy????

jedyną naszą nadzieją, jest fakt że to spółka szwajcarska i z tego kto mi ktoś kiedyś mówił to tam są zupełnie inne przepisy dotyczące wykupu akcji od akcjonariuszy mniejszościowych, tam istotną rolę pełni sąd a drobni akcjonariusze są mocno chronieni, zawsze też zostaje możliwość powołania własnego audytora jeżeli ten powłany przez Łapę okazałby się mało wiarygodny i źle wycenił akcje spółki

emisja po 3 zł skup akcji własnych po 8,90 zł a pół roku później wykup akcji po 1 zł, sama złożę wniosek do prokuratury jak tak zrobią
  • Re: zamiana CRM na ORP Autor: ~umoczony [89.229.219.*]
    ale nas łobuzy ubrali ja dziś zawiozłem złom na skup bo nie miałem za co zrobić zakupów dla moich dzieci, tak mnie te spółeczki wyprostowały ani cormay ani orphee, ponarowcy zrobią z nich dawny ponar i marne groszaki i nie liczcie że bedzie lepiej jak cmr przejmie orphee... cormay to studnia bez dna w kasie brakuje na dzień dzisiejszy 70 mil zł- piszą o tym otwarcie, nie szukają pieniedzy w UE lecz chcą wydoić do reszty orphee
  • Re: zamiana CRM na ORP Autor: ~123 [78.10.129.*]
    zgadz asie podbnie jak wUSA! tsd orphee nie jest Poslka spolkai to co napsialas jest rzecz ajsna prawda podbnie jaks polkiz USA,natomaist,kwestia jest innego rodzaju,jakie stanowisko ma quercus,nie moglem sie dodzownic do nich wpiatek!

pn bede ich meczyl jak icahn meczy :)

Bylem na Walnymw USA w ubieglym roku przjecie family dollar,to co Icahn wyprawia,on jest killerem,majc mocna pozycje na WallStreet ale i szacunek to najwaznisjze!!

idzie aktywnie po swoje i nie ma barieir! Tacy powinni byc iwnestrozy w PL ale idiotyczne prawo jego brak i KOmisja nadzoru finasowego TO TRAGEDIA! Oni dzialja na korzysc tych co nie sa indywidulanymi!! E USA jest ianczej! tam szacuenk do indywidulanych jest olbrzymi macie 1 akcje mozecie meic swoej dwa zdania! na WALNYM!!!!

NA WOODSTOCKU U BUFFETA MAJAC 1 AKCJE MOZNA ZADAC MU PYTANIE CZY MUNGEROWI W POSLCE???!!!!! SK...NSTWO DLATEGO NIEBAWEM JZU POTEZNY ODPLYW POAKZE KTO PLYWAL NAGO!NIE WIEM CZY DOKALDNIE ANALIZUJECIE(BAYES,KELLY,ANLIZA SUBIEKTYWANA RACHUNEK PRAWDOPOBIENSTWA!

PATRZCIE NA BANKI TO BEDZIE BOMBA JUZ JEST Z OPOZNIONYM ZAPLONEM!

JA PRZENALIZWOALEM TE W PL I ZA GLOWE SIE ZLAPALEM,OSATNIO POWRZUCIALI CHLOAPKI INFO Z DB

link

NIEBAWEM BRZYTWA POTNIE RECEI PORTFELE NA CZESCI PIERWSZE!

ZABEPICZENIA PODBNE MAJA JP MORGAN,PKO NIE LEPSZE,WIELE BANKOW WG MOJEJ ANALIZY Z POSLKI JAK MBANK MA ROWNIE DUZE RPOBLEMY ,KAPITALY WLASNE ,PLYNNOSC,POKRYCIE DLUGU ZYSKIEM,REZERWYOBWOIAZKOWE TO JEST CIENKIMI NICMI SZYTE,POZIM GOTOWKI IEKWIWALENTOW,OBLIGACJI DO AKTYWOW I SRODKOW OGOLEM ZGORZMADZONYCH

SYTUACJA JEST WRECZ BARDZO ZLA,NA KRACHU NAJBLIZSZYM NIEBAWEM TO WSZYTSKO WYJDZIE ROTSHILDY JZU SA GOTOWE! JEDEN SYGNAL W 90 LATACH HUSAJN,TERAZ ALBO PUTIN ALBO GRECJA I DOMEK Z KART ZLOZY SIE NAWET Z GOROMNA INGERENCJA BANKOW CENTRALNYCH KTORA BEDZIE BEZUZYTECZNA WTEDY TEZ KAZDY MYSLAL ZE JAPONIA NIE JEST ZLA WRECZ IDELANA DO IWNETCYJI BO BANK CENTRALNY DZIALA,I ZADZIALA DO SYGNALU HUSSAJN RUSZYL ZORBIL SOWJE DUZA CZESC ROPY Z IRAKU SZLA DO JAPONII I TEMAT SIE ZMAKNAL WOWCZAS LUDZIEZAUWAZYLI ZE NCI NIE JEST PEWNE POZA SMIERCIA!WIDZIELI TO WCZENSIEJ ALE CI BARDZIEJ DOSIWDCZENI!!!

TERAZ TEZ DOSWIDCZNI ,RZECZ AJSNA ROTSHILDY,WARBURGI,POTOMKOWIE ROCKEFELLEROW BEDA WIEDZIEC ZNACZNIE WCZESNIEJ!RESZTA BEZ DOSWIDCZNEIA ALEBO Z MYSLA ZE BANKI CENRALNE BEDA ZAWSZE RATOWAC WSYZTSKO ZNOWU ZOSTANAZ PRZYSLOSIWOA 'REKA W NOCNIKU"!
  • Re: zamiana CRM na ORP Autor: ~JB [89.228.132.*]
    ORPHÉE SA OGŁOSZENIE O ZWOŁANIU NADZWYCZAJNEGO WALNEGO ZGROMADZENIA AKCJONARIUSZY
    Raport bieżący z plikiem 18/2015
    link
    Podstawa prawna: Art. 56 ust. 1 pkt 2 Ustawy o ofercie - informacje bieżące i okresowe
    Rada Dyrektorów (Zarząd) Orphee SA z siedzibą w Genewie, Szwajcaria (Spółka) informuje o zwołaniu Nadzwyczajnego Walnego Zgromadzenia Akcjonariuszy Spółki na dzień 7 sierpnia 2015 roku na godzinę 12.00 pod adresem: chemin du Champ-des-Filles 19, Plan-les-Ouates, Szwajcaria.

W załączonym dokumencie zostają przekazane:
    1. Ogłoszenie o zwołaniu Nadzwyczajnego Walnego Zgromadzenia.
    2. Formularz pełnomocnictwa (wersja angielska).
    3. Formularz pełnomocnictwa (wersja polska).
    4. CV Michel'a Legrand'a.
    5. CV Piotra Skrzyńskiego.
    6. CV Janusza Płocicy.
    7. CV Wojciecha Suchowskiego.
    8. CV Krzysztofa Rudnika.
    9. CV Domingo Dominguez'a.

Podstawa prawna: § 4 ust. 2 pkt 1) Załącznika nr 3 do Regulaminu Alternatywnego Systemu Obrotu "Informacje bieżące i okresowe przekazywane w alternatywnym systemie obrotu na rynku NewConnect".

Więcej na: biznes.pap.pl
    kom espi zdz

Depesza pochodzi z biznes.pap.pl z 30.06.2015 12:29
  • Re: zamiana CRM na ORP Autor: ~123 [62.87.247.*]
    DLACZEGO TAK POZNO?

NIE LIPIEC LECZ SIERPIEN?

RAPORT ROCZNY GDZIE?
    Dnia 2015-06-30 o godz. 12:37 ~123 napisał(a):
    > DLACZEGO TAK POZNO?
    >
    > NIE LIPIEC LECZ SIERPIEN?
    >
    > RAPORT ROCZNY GDZIE?

do konca lipca wiążąca umowa Cormay z Bankiem
  • Re: zamiana CRM na ORP Autor: ~boomer [164.127.1.*]
    Nie panikuj. Brak uzyskania kontroli operacyjnej nad Orphee skutkuje "tylko" podwyższeniem oprocentowania o 1 p.p. Żródło - dodatkowe noty objasniające do sprawozdania za 2014.
    Spłata kredytu do końca sierpnia ma tylko jeden warunek - środki z emisji ponad 30 ml do końca lipca.

Nawet na odchdnym TT musiał podłożyć świnię! Facet ma klasę - 1 p.p. to dodatkowe 120 tys na odsetki od kredytu z kieszeni spółki.
    Rada Dyrektorów >>>> większość związani z TT
  • Re: zamiana CRM na ORP Autor: ~sic [87.199.35.*]
    Dlaczego tak strasznie spadło
    Dnia 2015-06-30 o godz. 12:49 ~sic napisał(a):
    > Dlaczego tak strasznie spadło

bo tak się umówili
  • Re: zamiana CRM na ORP Autor: ~ksiegowy [195.116.31.*]
    to tylko rozgrzewka przed zakończeniem sesji

no i po Totalu
  • Re: zamiana CRM na ORP Autor: ~ksiegowy [195.116.31.*]
    http://www.parkiet.com/artykul/26,1431411.html
    jeszcze raz ....

http://www.gpwinfostrefa.pl/GPWIS2/pl/companiesStatements/info/719543,orph%C3%A9e-sa-ogloszenie-o-zwolaniu-nadzwyczajnego-walnego-zgromadzenia-akcjonariuszy
[x]
ORPHEE -3,55% 0,50 2020-06-04 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.