Tychy 600.000+ - realizacja do 20 Września 2015 Bydgoszcz 3.855.000 - realizacja do 28 Sierpnia 2015 Bełchatów: 1.200.000 szacunkowe (strzelam) wynagrodzenie za większość prac które wykonali do dnia odstąpienia od umowy 281.055 kary za odstąpienie od umowy
Szacuję 5.936.055 zł przychody netto ze sprzedaży w 2015
w/w to jedynie najważniejsze umowy 2015 roku wzięte z raportów bieżących, do tego pewnie dochodzi drobniejsza sprzedaż/eksport, w które nie mamy wglądu.
Najważniejsza umowa, Bydgoszcz, jak widać realizuje się według planu
spółek na obu rynkach. podobną kalkulację robiłem dobrych kilka miesięcy temu. Warto nanieść infa o kontraktach na wykres cen wi pomyśleć, gorąco polecam.
Tutaj aktualna wycena nijak się ma do faktycznej wartości spółki, jesteśmy poniżej emisyjnej 2,85 zł z lipca 2014 kiedy spółka pracowała na przychód rzędu 375 tys zł. W tym roku po realizacji zleceń będzie bagatela 15-20 razy tyle i jeszcze nic nie jest w cenie. Dzisiejszy kurs to brzemię "geniusza" Lonstorm, który kupił akcję tylko po to, żeby zaraz wywalić je w rynek z ogromną stratą. Na szczęście czas goi rany.
Ktoś wie jaka była cena emisyjna akcji serii C? Lonstorm obejmował te akcje jeszcze przed splitem, kiedy cena nominalna wynosiła 1 zł czyli nie mogli zapłacić mniej. Sypali do 4x groszy, żeby kolesie mogli to odebrać i teraz mamy to co mamy. Rynek zepsuty, więc jeszcze trochę poczekamy.
Ja nie jestem takim optymistą. Wykres jest rysowany, za małe obroty, żeby traktować go aż tak poważnie. Niech zrobią tą emisję i wprowadzą tutaj poważnego inwestora, bo teraz za mało jest akcji, żeby ktokolwiek sensowny chciał tutaj wejść. a tylko to może uratować kurs. Inaczej cały czas będą tutaj kombinacje typu Lonstorm. Jeśli kupili akcje po cenie nominalnej tzn, że mieli je po 10 groszy i wcale nie stracili tylko zarobili na tym krocie. Widzę, że to jest już stały numer na NC, kupno akcji spółki za grosze zanim ta zostanie wprowadzona do obrotu, tak z rok wcześniej. Później debiut po cenie adekwatnej i sypanie do kości pomimo lock-upów. Tutaj będzie dobrze, bo spółka jest mega, ale, moim zdaniem, jeszcze nie teraz, niestety. Gdyby miao być inaczej, już by było, bo przecież rynek gra przyszłością,a tu już od miesięcy wiadomo co będzie.
Niestety nie, raz, że akcji nie mam dużo, a dwa, że je "zakopałem" i nie są mi potrzebne informacje z pierwszej ręki, dla mnie sprawa jest jasna, czekam przynajmniej do raportu za 2015. Prokuratura i KNF nic nie dadzą, bo nie mają pewnie takiego zasięgu. Moim zdaniem niech to będzie przestroga dla samej spółki z kim się układa, bo wierze, ze nie byli świadomi tego scenariusza.
Fantastyczna wiadomość: Zakończenie kwalifikowania akcji Spółki do segmentu HLR
Zarząd APANET S.A. („Emitent”, „Spółka”) informuje, iż po przeprowadzonej r. okresowej rewizji składów poszczególnych segmentów rynku, na podstawie komunikatu Zarządu Giełdy Papierów Wartościowych w Warszawie S.A. z dnia 26 czerwca 2015 r., zaprzestano kwalifikacji do segmentu HLR (High Liquidity Risk) akcji Emitenta notowanych w Alternatywnym Systemie Obrotu.