Mieliście możliwość wyrzucenia z niedużą stratą w marcu...teraz czekacie i każdego dnia kasa topnieje...czy nie boicie się, że kurs zostanie na groszach albo co gorsza spółka znowu za coś wyleci i już nie wróci?
Nigdy nie można mówić nigdy i taką możliwość jak opisujesz wyżej też trzeba brać pod uwagę bo człowiek nawet sobie bardzo nie ufa a co mówić o innych ale z drugiej strony nieraz trzeba zaufać innym - ja to zrobiłem i w tej chwili mam tego waloru 3 razy więcej niż przed odwieszeniem / ale to na zasadzie sprzedaje i odkupuje/
Dnia 2015-06-24 o godz. 11:26 ~PRZEMO napisał(a): > PAN CYGARA TO BARDZO W PORZĄDKU GOŚĆ. ŻYCZĘ MU JAK NAJLEPIEJ. > CZY WIŚNIA JUŻ ZA KRATAMI? WIE KTOŚ CO Z NASZĄ WISIENKĄ SIĘ DZIEJE?????
Stary co Ty bredzisz? On się przecież dogadał z Wiśnią i współpracują przy okazji Finarchu...przecież tam emisja idzie do dwóch podmiotów: Cagary i Wiśni...oj ludki ludki...
Najgorsze jest to, że tu nie wiadomo jacy są większościowi w Formule...kto ma powyżej 5%...oj sporo by tu KNF kar wrzucił różnym za nie informowanie oj sporo...
Spójrz na prawą stronę... ja spokojnie śledzę ile akcji jest do sprzedania i jak widać jest ich coraz mniej. Moim zdaniem chcą wyczyścić wszystko co do akcji a potem jazda. Choć już teraz coraz więcej chętnych jest aby kupić w tej cenie. Nie powiem ja się skusilem i dalej ustawim się na kupnie oraz korzystam z każdej okazji, brakuje mi kilku akcji do 10 kilo. ;-) Pozdrawiam
...o czym mówisz? Od razu dodam, że też się kilka miesięcy temu zapakowałem i czekam i mimo tego, że urodzony ze mnie optymista to tracę wiarę i biorę już pod uwagę stratę parę kilo. Naszczescie dywersyfikowałem i na innych walorach odbijam. Jednak wracając do Twojej wypowiedzi...mało akcji do sprzedania? Tutaj są tylko akcje do sprzedania....lista do nieba. Dlaczego nie kupujesz skoro wierzysz lub wiesz? Cena 62,63,64 grosze to chyba już nie dużo...skoro ma być ten odlot. A kupno? Nie umiem zauważyć że coś jest na kupnie...no..pare kilo akcji i baton za 0,02 gr :-), handel śpi snem zimowym i nie wiadomo kiedy pobudka....albo się nie znam...zero obrotów, zero zainteresowania. Chciałbym, aby się ziścił ten zwrot akcji i winda...ale jakie są ku temu symptomy??? Ktoś kiedyś napisał, że kilkoma tysiącami poszłoby w góre...to prawda...ale na ile czasu? Czemu brak chętnych nawet na podbicia?
Nie chcę być złośliwy ale czytanie ze zrozumieniem to ostatnio tak jak wyniki matur....
Ad.1 "...mało akcji do sprzedania" - napisałem, że zmniejsza się liczba akcji wystawionych na sprzedaż. Ad. 2 " Tutaj są tylko akcje do sprzedania....lista do nieba" - patrząc na twój tok rozumowania: np. na KGHM są tylko chętni do kupienia akcji ? ;-)))) Ad. 3 "Dlaczego nie kupujesz skoro wierzysz lub wiesz" - napisałem, że kupuję i będę kupował dalej w rozsądnej cenie mam już prawie 10 kilo akcji.
P.S.
Wyraziłem swoją opinie i tyle. Nie jestem mitycznym "grubasem" i nie zjadłem wszystkich rozumów ;-) Pozdrawiam
Dnia 2015-07-01 o godz. 12:44 ~Pankacy_z_Panem napisał(a): > Nie chcę być złośliwy ale czytanie ze zrozumieniem to ostatnio tak jak wyniki matur.... > > Ad.1 "...mało akcji do sprzedania" - napisałem, że zmniejsza się liczba akcji wystawionych na sprzedaż. > Ad. 2 " Tutaj są tylko akcje do sprzedania....lista do nieba" - patrząc na twój tok rozumowania: np. na KGHM są tylko chętni do kupienia akcji ? ;-)))) > Ad. 3 "Dlaczego nie kupujesz skoro wierzysz lub wiesz" - napisałem, że kupuję i będę kupował dalej w rozsądnej cenie mam już prawie 10 kilo akcji. > > P.S. > > Wyraziłem swoją opinie i tyle. Nie jestem mitycznym "grubasem" i nie zjadłem wszystkich rozumów ;-) Pozdrawiam
No i przecież nie będziemy się teraz "przepychać" w łapaniu za słowka. Litości...ale się zmniejszyła liczba akcji do sprzedania...no po prostu niesamowicie, a jeśli nawet to stosunek do kupna jest nadal przytłaczający. Ja wiem, że lepiej mówić, że szklanka jest do połowy pełna...ale zrobiło się tak, że szklanka ma na dnie trochę wody. Super, przynajmniej coś jest w jak kabarcie Laskowika " trzy koła dobre?" :-)
Dalej...jeśli dla Ciebie 63 zł to nadal nie jest rozsądna cena, to przeczysz sobie z całym szacunkiem.... Przecież chyba nie zależy Ci na kupnie za 30-40 i sprzedaży za 50-60 groszy...no chyba ze zależy ;-) Dla mnie dobrze...to rozumiem poziom ponad 2 zl, z korektami na wysokie 1 zl. z perspektywami na wyzej, ale o wyższych poziomach nawet nie chce mowic, bo to lotto...jak dla mnie. Napewno optymistyczne jest to , że nie kwapi się nikt do zejścia na groszówki.
Ja tez wyraziłem swoja opinie. Nie jestem naganiaczem na spodki bo mam akcje. Marze o wzrostach, ale nie będę pisał, ze będzie dobrze, bo nie wiem tego. Troche faktow. Pytam...jakie są symptomy??, że będzie dobrze, bo może będzie! Póki co ...plaża!
... poza wiarą, jaką masz Ty i graham i na pewno dużą wiedzę jak czytałem jego opinie. Ja wiem mało i z obserwacji tego co się dzieje z kursem i obrotami...nie umiałbym nagonić nawet na wzrosty, a chciałbym :-)
optymistycznie dodam, że mamy świadomość chyba wszyscy tego, że zdecydowana większość kupowała powyżej 1 zł, a jeszcze więcej pod 2 zł przed zawieszeniem i resplitem. Pewnie dlatego tak to wisi. Jednak ...nic się nie dzieje i to dlugo...dlaczego?
nie chcę tutaj nikogo straszyć, ale czy nie boicie się że zawieszą notowania na miesiąc, przez brak raportu rocznego, wiem że był komunikat z podanym terminem na koniec lipca, ale regulamin wyraźnie mówi że termin podania raportu jest do końca czerwca.
Luzik, jeszcze piłka w grze. Można trochę się "pobawić" ;-) Na razie zbieram, jednolite od 3 lipca zatem jeszcze jutro może coś się da ugrać. Choć obrót znikomy... ale co tam, najwyżej będzie strata. ;-)
Dnia 2015-07-01 o godz. 17:09 ~Pankracy_z_Panem napisał(a): > Luzik, jeszcze piłka w grze. Można trochę się "pobawić" ;-) Na razie zbieram, jednolite od 3 lipca zatem jeszcze jutro może coś się da ugrać. Choć obrót znikomy... ale co tam, najwyżej będzie strata. ;-)
Jutro nie pohandlujesz, musisz poczekać do sierpnia - o ile dadza raport za 2014 zgodnie z komunikatem bieżący nr 16/2015.
nie piłem kolego nie wiem czemu moder to kasuje, pozycja nr 9
GPW: zawieszenie obrotu akcjami niektórych spółek Uchwała Nr 629/2015 Zarządu Giełdy Papierów Wartościowych w Warszawie S.A. z dnia 1 lipca 2015 r. w sprawie zawieszenia na rynku NewConnect obrotu akcjami spółek w związku z nieprzekazaniem raportu rocznego za rok 2014 § 1 1. W związku z nieprzekazaniem w trybie i na warunkach obowiązujących w alternatywnym systemie obrotu raportu rocznego za rok 2014, Zarząd Giełdy działając na podstawie § 11 ust. 1 pkt 2) Regulaminu Alternatywnego Systemu Obrotu postanawia zawiesić obrót akcjami następujących spółek na rynku NewConnect: 1) ABPOL COMPANY POLSKA S.A., oznaczonymi kodem "PLABPLC00015", 2) AGTES S.A., oznaczonymi kodem "PLAGTES00017", 3) AIR MARKET S.A., oznaczonymi kodem "PLAIRMK00017", 4) ART NEW MEDIA S.A., oznaczonymi kodem "PLANMD000014", 5) ARTEFE S.A., oznaczonymi kodem "PLARTFE00011", 6) BAUMAL GROUP S.A., oznaczonymi kodem "PLBMLGR00017", 7) COLOMEDICA S.A., oznaczonymi kodem "PLCOLES00014", 8) DE MOLEN S.A., oznaczonymi kodem "PLDEMOL00015", 9) FORMUŁA8 S.A., oznaczonymi kodem "PLFORM800015", 10) FUTURIS S.A., oznaczonymi kodem "PLBINVT00016", 11) GC INVESTMENT S.A. W UPADŁOŚCI UKŁADOWEJ, oznaczonymi kodem "PLGCINV00011", 12) GEOINVENT S.A., oznaczonymi kodem "PLGEINV00017", 13) KAMPA S.A., oznaczonymi kodem "PLFIP0000018", 14) NEMEX S.A., oznaczonymi kodem "PLNEMEX00010", 15) NICOLAS GAMES S.A., oznaczonymi kodem "PLNCLGM00014", 16) ORPHEE S.A., oznaczonymi kodem "CH0197761098", 17) PROGRES INVESTMENT S.A., oznaczonymi kodem "PLPRGIN00011", 18) RUNICOM S.A., oznaczonymi kodem "PLRUNCM00012", 19) SILESIA ONE S.A., oznaczonymi kodem "PLJRSDB00015", 20) TAXUS FUND S.A., oznaczonymi kodem "PLTXSFN00012", 21) TWIGONET EUROPE, SE, oznaczonymi kodem "CZ0008467842", 22) VEDIA S.A., oznaczonymi kodem "PLVEDIA00011", 23) WEST REAL ESTATE S.A., oznaczonymi kodem "PLWREST00018", 24) WĘGLOPEX HOLDING S.A., oznaczonymi kodem "PLPNTCR00017". 2. Zawieszenie obrotu akcjami danej spółki, o którym mowa w ust. 1, obowiązuje do końca dnia obrotu następującego po dniu, w którym spółka ta w trybie i na warunkach obowiązujących w alternatywnym systemie obrotu przekaże do publicznej wiadomości raport roczny za rok 2014. 3. W okresie zawieszenia obrotu, o którym mowa w ust. 2, zlecenia maklerskie na akcje danej spółki mogą być przyjmowane, anulowane i modyfikowane.
zamiast biadolic dajcie tej społce troche czasu a miedzy czasie wsiadajcie na finarch bo tam juz ciągłe i tylko może byc lepiej z fabrykami tam cagara zrobił porządek
"za coś wyleci". karwa teraz znowu wisi, jak w maju 2014 za Franka dobra pała basebalowa poczeka :) i chu..jki dla was to tyczy, wszystkich w kraju i za granicą :) iw Londku i we Wronkach :)
No to sterta makulatury (w rozumieniu potocznym) na koncie. Perła ! Ale nie ma co się smucić jesteśmy w doborowym towarzystwie zawieszonych ;-))) Po zabawie na Weedo przez ostatni dwa dni, jeśli tu odwieszą to powyżej 2 groszy jestem na plus ;-) Łączmy się w bulu (pisownia jedynie słuszna za głową państwa) ;-)) Pozdrawiam
Chyba upał zlasował Ci mózg. Tutaj będzie jazda jak uporządkują papiery. Duzi brali powyżej 2 zł nie po to by stracić. P Cagara nie po to chodził za tym by nie wywalili spółki z giełdy , by teraz odpuścić. Za jakiś czas spółka znowu będzie grana i tyle.!!!!!!!!!!!!!!!!!
A tak z ciekawości zapytam, dlaczego przestałeś się bać ? Co się zmieniło od poprzedniego walnego z takimi samymi uchwałami ? Mogli by choć podać cenę emisyjną... a tak jak na razie 10 groszy to nominał i jak sobie "puszczą" po 10 groszy to wiecz co się będzie działo ? Mówicie, że brali po 2 zł a jak teraz puszczą sobie emisję 2.000.000 akcji po 10 groszy to jaką będą mieli średnią ?? Z poważaniem ;-)
Uchwały takie same tylko że na poprzednim walnym odstąpiono od ich głosowania - a teraz jeżeli wrzucają to drugi raz to chyba się lepiej do tego walnego przygotowali - ale to moje subiektywne odczucie
racja, tu bedzie i tak 10zl lub wyzej nie w tym to w przyszlym roku nic tylko dobierac po taniosci i czekac dalej ja juz mam 50kilo akcji juz coraz blizej pod prog 5% :) Przyjdzie taki dzien, ze finarch i formula wystrzeli jak z procy ale malo kto bedzie mial wtedy akcje ;)
Graham, nadal podtrzymujesz to co pisałeś ostatnio...? Byłoby miło oczywiście gdybyś miał rację ale czy przypadkiem nie zmierzamy prostą drogą do punktu wyjścia? Ktoś coś wie co dzieje się teraz?
Wszystko ok, cagara zapobiegl wyrzucenia itp ale do cholery co dalej ?? Od prawie 3 tyg zero informacji, nie ma brakujących wynikow finansowych. Nic nie wiadomo.
Mam tu utopione pare tysiecy od tamtego roku z ktorych zrobilo mi sie w tej chwili nieco ponad tysiac zlotych. Swietna inwestycja.
Jak w temacie, czy odzyskam chociaz czesc straconej gotowki ????
dzieciaki z was nie dosc ze odzyskacie to pomnozycie wielokrotnie o ile wytrzymacie jeszcze z rok na papierze wiecej nie powiem krotko na gieldzie chyba siedzicie, panikarze z was wogole..