• RAPORT Autor: ~abes [213.158.221.*]
    https://www.bankier.pl/wiadomosc/DEPEND-Raport-Roczny-Depend-SA-za-2014-rok-7265955.html
  • Re: RAPORT Autor: ~Fifarafa [31.178.67.*]
    Spółka jest uzależniona od posiadania dostępu do krótko- i długoterminowego finansowania, głównie w postaci finansowania z kolejnych emisji akcji oraz finansowania poprzez strukturyzowany kredyt. Nie ma pewności, czy Spółka będzie w stanie pozyskać wymagany kapitał, lub, że w razie potrzeby zorganizuje alternatywne źródła finansowania na korzystnych warunkach oraz w kwocie niezbędnej do prowadzenia przyszłych inwestycji. Na wypadek, gdyby Spółka nie była w stanie zorganizować zakładanego w celach operacyjnych i strategicznych odpowiedniego finansowania, będzie musiała zmienić model działania, obniżyć koszty, zmienić horyzont czasowy prowadzonych inwestycji. Spółka przygotowuje alternatywne scenariusze działania, zarówno dla optymistycznych jak pesymistycznych ścieżek rozwoju. W przypadku problemów z bieżącą płynnością główni akcjonariusze Emitenta deklarują gotowość dostarczenia środków finansowych Spółce na drodze kolejnych emisji akcji.

widzę, że pojawiły się wątpliwości co do "kredytu"
  • Re: RAPORT Autor: ~jodaw [178.235.51.*]
    jest satysfakcja, co?
  • Re: RAPORT Autor: ~Analityk78 [95.40.63.*]
    to samo pisali w raporcie za 2013.

zidentyfikowali ryzyko i tyle...

• Re: RAPORT Autor: ~mart [82.115.74.*]
    Do zorientowanych.Czy raport roczny wystarczy do odwieszenie spółkiczy będą dalej ządać analizy.
  • Re: RAPORT Autor: ~siwy [83.1.81.*]
    ma być analiza. fifara a ty co się tak trudzisz....będzie kredyt to będzie nie będzie to nie będzie.....ja z ciekawości tutaj zaglądam bo wg mnie to zawieszenie to była specjalna zagrywka pod wyleszczenie przed kredytem.....ciekawe czy się sprawdzi.....i do tego twierdzenia ze nie zrobia analizy bo GPW to beee.....
  • Re: RAPORT Autor: ~dark7 [89.70.179.*]
    Dnia 2015-06-24 o godz. 11:16 ~siwy napisał(a):
    > ja z ciekawości tutaj zaglądam bo wg mnie to zawieszenie to była specjalna zagrywka pod wyleszczenie przed kredytem.....ciekawe czy się sprawdzi.....i do tego twierdzenia ze nie zrobia analizy bo GPW to beee.....

Siwy a jak wyleszczysz jak akcji nie ma w obrocie ?
    Jakby chcieli wyleszczyć to by zrobili ten audyt i zarządzili ciszę informacyjną żeby coraz bardziej wnerwieni akcjonariusze
    oddali co mają po 20-30gr , później odpowiednio spreparowane info i oddają co zebrali 300-400% wyżej.
    Ktoś pisząc donos zepsuł drobnym tą zabawę , chyba że oprócz drobnych ktoś jeszcze się bawił w to gonienie króliczka tylko nie na swoim rachunku ale to już ciężko będzie udowodnić - zwłaszcza że ostatnio coraz mniejsze obroty można było obserwować.
    W kredyt już mało kto wierzy i chyba wszyscy byliby zdziwieni jakby go dostali nawet Ci co akcje mają - wyobraźci sobie taki komunikat dnia 4 lipca 2015 zanotowaliśmy na naszym koncie przelew w wysokości 30mln $ ;) Oczywiście pewnie to byłby jakiś rachunek powierniczy lub coś w tym stylu może i kwota inna ale jakież byłoby wszystkich zdziwienie :)
    No nic trzymam kciuki za pozytywne zakończenie tej niekończoncej się bajki parę sztuk mi też zostało ale z tym to w razie czego łatwo będzie się pogodzić , nawet nie ma sensu komukolwiek dawać upoważnienie na walne - jakby się Analityk wybierał to mogę mu podesłać poświęce te 30zł na zaświadczenie jakbyście coś organizowali na WZA

Pozdrawiam....

p.s.
    na Fluidzie na szczęście sytuacja zmierza ku dobremu , jedziemy z chłopakami 30 na walne uzbieraliśmy tyle akcji że prezes obiecał nam jedno miejsce w radzie nadzorczej :) Po wakacjach będzie się działo i to ostro :)

to ile na fluidzie wynosi ff? 11%? to ile z tego nazbieraliście?

ku Twojemu zaskoczeniu udało się zebrać akcjonariuszy mających ok. 16 % depka i teraz apel do reszty - przyjeździe na walne albo przekażcie pełnomocnictwo komuś kto będzie głosował jak Wy chcecie... jeśli uda się zebrać 20% głosujemy grupami i mamy swoich przedstawicieli w radzie

niebawem zgłosimy projekty uchwał:)
    Dnia 2015-06-24 o godz. 22:39 ~Fifarafa napisał(a):
    > to ile na fluidzie wynosi ff? 11%? to ile z tego nazbieraliście?
    >
    > ku Twojemu zaskoczeniu udało się zebrać akcjonariuszy mających ok. 16 % depka i teraz apel do reszty - przyjeździe na walne albo przekażcie pełnomocnictwo komuś kto będzie głosował jak Wy chcecie... jeśli uda się zebrać 20% głosujemy grupami i mamy swoich przedstawicieli w radzie
    >
    > niebawem zgłosimy projekty uchwał:)

Fifa z tym FF na Fluidzie nie tak prosto bo akcje są chyba źle policzone jeżeli nie to na naszym forum mamy prawie 100% tego FF.
    Jak będzie na prawdę zobaczymy na WZA już we wtorek , dostałem już 9 upoważnień i razem z moimi akcjami podchodzę pod 5% więc resztę zbiera na siebie kolega żebyśmy nie mieli w jednym ręku powyżej 5%.
    Wybraliśmy już z pośród nas jednego który jest już w innej radzie nadzorczej spółki z NC więc ma doświadczenie , zobaczymy jak się to u nas ułoży ale po ostatniej wizycie w firmie jestem nastawiony pozytywnie.

Co do Depka to trochę wam jeszcze niestety zostało ale pomysł ok z tym zebraniem , jakby co też mogę wysłać komuś upoważnienie ale to raczej bez znaczenia bo zostało mi na rachunku 9 900 ( ostatnie 100szt przed zawieszeniem ktoś mi skubnął ).
    Najlepiej dla mnie jakby jechał Analityk bo ja mam już jego dane a on moje zapytam na naszym forum czy się wybiera to jakby co wyślę mu swoje upoważnienie.

Pzdr,

Jakbyście chcieli i nie macie jakiegoś spokojnego miejsca do pogadania to daj znać , mogę wam spokojnie jakiś dział wykroić na naszym forum gdzie będziecie w swoim gronie mogli spokojnie podyskutować - mozecie sobie nawet wtedy wybrać jednego jako moderatora - chociaż u nas teraz ta funkcja już umarła śmiercią naturalna nie ma na szczęście chamstwa i prostactwa :)

Jakby co to pisz na adres dario71(at)tlen.pl

pzdr.
  • Re: RAPORT Autor: ~boa [176.0.71.*]
    Mam nadzieje, ze Klubie na WZA bedzie sie robilo goraco.
  • Re: RAPORT Autor: ~adasko [94.254.199.*]
    Jak pojedziesz na WZA? Ja się wybieram. A reszta z Was niech robi co chce. Kiedy jak nie teraz? Zobaczymy ilu akcjonariuszom zależy na swojej kasie?
  • Re: RAPORT Autor: ~Mario [178.37.135.*]
    nikt nie pojedzie :)
    co WZA się odgrażają, a potem cisza ten nie może ten nie był a tego jużnie ma na forum

To samo z telefonami, każdy niby dzwonił do spółki a nie wierzę żeby ktokolwiek faktycznie ten telefon wykonał i z kimś gadał.
    a kogo to obchodzi w co Ty wierzysz?
[x]
DEPEND -4,00% 0,24 2015-03-02 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.