Czy już wszyscy płaczący sprzedali ? Myślę że tak więc pora w górę :-). Firma wyceniana na 2 mln toż to darmo !!! Na koniec 1 kwartału miała 12 mln zapasów, 9 mln należności, 800 tys gotówki przy tylko 6 mln zobowiązań . Po spłacie zobowiązań zostaje 16 mln złotych !!!!!! Cena jest warta jakieś minimum 5 razy więcej patrząc na bilans .
Dnia 2015-06-17 o godz. 12:18 ~prezes napisał(a): > Czy już wszyscy płaczący sprzedali ? Myślę że tak więc pora w górę :-).
Ja jeszcze nie sprzedałam...
Firma wyceniana na 2 mln toż to darmo !!! Na koniec 1 kwartału miała 12 mln zapasów, 9 mln należności, 800 tys gotówki przy tylko 6 mln zobowiązań . Po spłacie zobowiązań zostaje 16 mln złotych !!!!!! Cena jest warta jakieś minimum 5 razy więcej patrząc na bilans .
A myślicie że kto uwalił kurs ? Ci którzy z firmy wyszli czyli Pawlikowski i inni, podaż ich się już skonczyła, teraz sprzedają wystraszeni nie myślący logicznie i nie patrzący na fundamenty !!! Dlaczego nie ma raportu rocznego, bo prezes pewnie nie ma dostępu do systemu ebi i espi :-)
Przypominam, że łapanie noży to się źle kończy. Co do zapasów to ciężko stwierdzić czy są to realne zapasy czy jakieś zabiegi księgowe nie mając raport sprawdzonego przez audytora zewnętrznego.
Przypominam że po dużym spadku zawsze jest odbicie. Co do zapasów to i w 2013 były też duże i były zweryfikowane przez biegłego. Nawet niech połowę mają zapasów i ściągną połowę należności to i tak 5-6 mln zostaje, 3 razy więcej niż obecna kapitalizacja. Każdy ma swój rozum i inwestuje jak chce, ja skupuje :-)
Dnia 2015-06-17 o godz. 13:23 ~prezes napisał(a): > Przypominam że po dużym spadku zawsze jest odbicie. Co do zapasów to i w 2013 były też duże i były zweryfikowane przez biegłego. Nawet niech połowę mają zapasów i ściągną połowę należności to i tak 5-6 mln zostaje, 3 razy więcej niż obecna kapitalizacja. Każdy ma swój rozum i inwestuje jak chce, ja skupuje :-)
tylko zwróć uwagę jaki był przyrost zapasów pomiędzy rokiem 2013 a 2014.
Widzę że chcesz taniej kupić dlatego naganiasz na spadki, każdy widzi zagrożenia (nie wiemy co się faktycznie dzieje w firmie) ale i są pozytywy a nie mogło się tak popsuć w firmie aby jeszcze rok temu kurs był wyższy 1000%, dlatego jak panika minie i podadzą pierwsze komunikaty to nawet w okolice 70-80 groszy powinniśmy zawędrować. Oczywiście tak uważam, sam skupuję i ponoszę ryzyko straty, które w mojej ocenie jest niewielkie :-)
Chciałbym zauważyć, że kupowałem dużo wyżej i już liczę olbrzymie straty. Nie wiem co się w tej firmie dzieje, ale na nic nie naganiam. Każdy robi co chce tutaj jest wolny wybór.
Spoko, tylko jak masz akcje to pokazuj plusy firmy i naganiaj na wzrosty a nie odwrotnie ! Swoją drogą to nie nauczyli w szkole aby ucinać straty, kupując akcje przyjmuj ile możesz stracić np 15-20% i tnij straty
Szczerze mówiąc to na spółkach NC jest taka karuzela, że lepiej nie mieć stop losa - jednego dnia -20% bez powodu po czym powrót do bazy aby w następnych dniach bez powodu wystrzelić o kilkadziesiąt %
Spadki są dobre do zakupów, a nie do sprzedaży, o ile nie spadają ci tak samo inne spółki gdzie masz akurat ulokowany kapitał - to mnie dzisiaj spotkało i jestem niepocieszony
Mamy prawie 50% odbicia, miałem rację :-) Zaraz widły ale górne, jak dla mnie wystarczy, sprzedałem i życzę dalszych wzrostów i odrobienia chociaż części strat :-) Przy 50-60 groszach ci co dzisiaj rano mieli potężne straty rozważajcie sprzedaż pozostałych akcji, powodzonka
Dnia 2015-06-17 o godz. 16:04 ~prezes napisał(a): > Mamy prawie 50% odbicia, miałem rację :-) Zaraz widły ale górne, jak dla mnie wystarczy, sprzedałem i życzę dalszych wzrostów i odrobienia chociaż części strat :-) Przy 50-60 groszach ci co dzisiaj rano mieli potężne straty rozważajcie sprzedaż pozostałych akcji, powodzonka
A co z tym potężnym odbiciem przed nami !!! I tymi mega wzrostami !!!! :)))