• ORPHEE Autor: ~JB [89.228.137.*]
    ORPHÉE SA OTRZYMANIE PISMA OD AUDYTORA SPÓŁKI / POSIEDZENIE RADY DYREKTORÓW SPÓŁKI
    Raport Bieżący nr 39/2015
    Orphée SA z siedzibą w Genewie, Szwajcaria („Spółka”), informuje, iż otrzymała od SYNERGIE & PARTENAIRES SOCIETE FIDUCIAIRE SA („Audytor”) pismo datowane na dzień 4 czerwca 2015 r. w przedmiocie zrzeczenia się pełnomocnictwa do przeprowadzenia badania sprawozdania finansowego Spółki („Pismo”).

W uzasadnieniu przedmiotowego Pisma Audytor wskazał, iż wypowiedzenie pełnomocnictwa zostało dokonane z uwagi na trudności po stronie Audytora w zakończeniu powierzonego zadania mające swe źródło w konflikcie pomiędzy akcjonariuszami Spółki i trudnościami w jednomyślnym działaniu w ramach zarządu Spółki.

Audytor w przeprowadzonych rozmowach ze Spółką wskazał, iż oparł swoje stanowisko na: (i) przedstawianych przez PZ Cormay S.A. twierdzeniach dot. rzetelności pełnionej funkcji przez członków Rady Dyrektorów oraz (ii) naciskach kierowanych ze strony PZ Cormay S.A. oraz TOTAL Fundusz Inwestycyjny Zamknięty na Audytora (w kierowanych do niego pismach) dotyczących zwołania Nadzwyczajnego Zgromadzenia Spółki. Audytor przedstawił, iż PZ Cormay S.A. w pismach kierowanych do Audytora powoływał się na swoje podejrzenia względem Rady Dyrektorów, w tym: Pana Tomasza Tuora oraz Pana Tadeusza Tuora, w zakresie naruszenia wymogów ustawowych i zasad rachunkowości związanych z prowadzeniem ksiąg rachunkowych Spółki powołując się na wynik audytu przeprowadzonego przez PZ Cormay S.A. za lata ubiegłe w spółce PZ Cormay S.A. Mając na względzie tę argumentację PZ Cormay S.A. wskazywał w kierowanych do Audytora pismach, że podobne naruszenia mogą mieć miejsce w Spółce, co w ocenie PZ Cormay S.A. powoduje obowiązek po stronie Audytora doprowadzenia do zwołania Nadzwyczajnego Walnego Zgromadzenia Spółki z przedmiotem obrad obejmującym zmiany w Radzie Dyrektorów Spółki, w tym odwołanie Panów Tuora. Ponadto PZ Cormay S.A. w kierowanych do Audytora pismach wskazywał, że uchybienia Audytora w tym zakresie mogą rodzić odpowiedzialność Audytora względem Spółki lub jej Akcjonariuszy za szkody poniesione w wyniku takich uchybień. Takie zachowania PZ Cormay S.A. kierowane względem Audytora - zdaniem Spółki - stanowiły naciski wobec Audytora oraz działanie nakierowane na wyrządzenie Spółce szkody.

Osoby podające się za członków zarządu PZ Cormay S.A. kierowały ponadto do Audytora pisma o treści wskazujące na ich obawy, że Panowie Tuora wykonując swe funkcje nie działają w interesie Spółki i narażają ją na straty – co wynika z informacji otrzymanych przez Spółkę od Audytora.

Spółka reprezentowana przez Tomasz Tuore i Tadeusza Tuore, po otrzymaniu ww. Pisma od Audytora podjęła niezwłocznie (9 czerwca 2015r.) próbę przeprowadzenia rozmów z Audytorem, które miały na celu ponowne rozpatrzenie przez Audytora stanowiska zajętego w ww. piśmie. Audytor wskazał, że wielokrotne naciski wywierane przez PZ CORMAY S.A. oraz TOTAL Fundusz Inwestycyjny Zamknięty uniemożliwiają kontynuację procesu audytu. W związku z tym działania Spółki nie spotkały się z pozytywnym rozpatrzeniem ze strony Audytora. Audytorowi został wyznaczony termin (10 czerwca 2015 r.) na zmianę stanowiska. Działania Spółki nie spotkały się z pozytywnym rozpatrzeniem po stronie Audytora ze względu na okoliczności, które Spółka wyżej wskazała (a dot. PZ Cormay S.A.).

Spółka ocenia działania podejmowane wobec Audytora przez PZ Cormay S.A. oraz TOTAL Fundusz Inwestycyjny Zamknięty, jako krzywdzące Spółkę i jej Akcjonariuszy, w szczególności z uwagi na zbliżający się termin publikacji rocznego sprawozdania finansowego i pozostałe obowiązki leżące po stronie Spółki i na Radzie Dyrektorów związanych z obowiązkami dotyczącymi odbycia Zwyczajnego Walnego Zgromadzenia.

Ponadto Spółka podkreśla, że twierdzenia kierowane ze strony PZ Cormay S.A. oraz TOTAL Fundusz Inwestycyjny Zamknięty w korespondencji do Audytora nie znajdują podstaw prawnych i faktycznych, na jakich podmioty te mogły by je oprzeć. W szczególności ani PZ Cormay S.A. ani TOTAL Fundusz Inwestycyjny Zamknięty nie posiadają dostępu do danych finansowych Spółki, które prowadzone były i są rzetelnie i zgodnie z przepisami prawa oraz zasadami rachunkowości. Działania i argumentacja przedstawiana przez PZ Cormay S.A. oraz TOTAL Fundusz Inwestycyjny Zamknięty nakierowana na Audytora oraz zrzeczenie się mandatu przez Audytora w piśmie datowanym na dzień 4 czerwca 2015 r. mogą stanowić dla Spółki realną szkodę wyrządzoną poprzez działania PZ Cormay S.A. oraz TOTAL Fundusz Inwestycyjny Zamknięty na skutek podnoszonych przez te podmioty (osoby podające się za pełniące funkcje w zarządzie) niczym niepotwierdzonych zarzutów pod adresem członków Rady Dyrektorów Spółki i samej Spółki.

W związku z powyższym Spółka informuje, iż na skutek wystąpienia wyżej wskazanych okoliczności oraz z uwagi na:

• obowiązek informacyjny po stronie Spółki do podania do publicznej wiadomości okoliczności dotyczącej rezygnacji Audytora,

• okoliczność, iż Nadzwyczajne Walne Zgromadzenie Spółki musi dokonać wyboru nowego audytora tak, aby zbadane sprawozdanie finansowe zostało wydane tak szybko jak to możliwe, w najlepiej pojętym interesie Spółki oraz jej akcjonariuszy,

• okoliczność, że Zwyczajne Walne Zgromadzenie Spółki może odbyć się dopiero po przeprowadzeniu przez audytora badania sprawozdania finansowego,

• okoliczność, iż wystąpienie ww. okoliczności powoduje iż okazać się może niemożliwym odbycie Zwyczajnego Walnego Zgromadzenia Spółki w terminie zakreślonym w Statucie,

• otrzymane przez szwajcarskiego doradcę prawnego Spółki porady prawnej dotyczącej faktu, że upływ terminu 30 czerwca nie wpływa na ważność mandatów członków Rady Dyrektorów, które trwają nadal po tej dacie,

• okoliczność, iż intencją Rady Dyrektorów jest zwołanie Zwyczajnego Walnego Zgromadzenia tak szybko, jak to będzie możliwe po otrzymaniu od audytora zbadanego sprawozdania finansowego,

zostało zaplanowane posiedzenie Rady Dyrektorów celem powzięcia uchwał dotyczących wyżej wskazanych okoliczności i w związku z tym podjęcia decyzji co do zwołania Nadzwyczajnego Walnego Zgromadzenia Spółki przedmiotem obrad którego będzie wybór nowego audytora Spółki i upoważnienia Przewodniczącego Rady Dyrektorów – Pana Tomasza Tuora do podjęcia ww. czynności.

Spółka informuje również, iż w dniu dzisiejszym Przewodniczący Rady Dyrektorów – Pan Tomasz Tuora zaproponował podjęcie ww. uchwał w trybie obiegowym co spotkało się z odmową dwóch członków Rady Dyrektorów.

Powyżej wskazane punkty obrad Rady Dyrektorów dyskutowane będą na kolejnym posiedzeniu Rady Dyrektorów Spółki.

Podstawa prawna:

§ 3 ust. 1 Załącznika nr 3 do Regulaminu Alternatywnego Systemu Obrotu Informacje bieżące i okresowe przekazywane w alternatywnym systemie obrotu na rynku NewConnect.
  • Re: ORPHEE Autor: pandora [78.8.82.*]
    ......no to jednak zwyczajnego walnego w terminie nie będzie.....

kredyt......, emisja.... a czas płynie......
  • Re: ORPHEE Autor: ~JB [89.228.130.*]
    ..to jest dowód rzeczowy w sprawie sporu z CRM przed sądem szwajcarskim ( nękanie ) ..
  • Re: ORPHEE Autor: ~brrrrr [31.11.212.*]
    kredyt, emisja ....... ale za to została czerwona suknia za środki zakupione z papierowych zysków:)

• pandora napisałem ci to wielokrotnie Autor: ~inwestor [37.190.213.*]
    TOTAL MUSI OBJĄĆ EMISJĘ CRM, na to potrzeba gotówki, bo TOTAL nie ma wiarygodności. Własnymi rękami uczyni nas bogatymi. Okazja życia, BRAĆ NIE KWITOWAĆ i stawiać terminowe na 4, żeby nie przeleciało bez nas. Jak tuora chce sypać, jego sprawa. potrzebne będą mu pieniądze na adwokatów, a Płocica i tak zapakuje go za kratki.
  • Re: pandora napisałem ci to wielokrotnie Autor: ~brrrrr [31.11.212.*]
    mądre słowa. Też tak myślę.

• Re: pandora napisałem ci to wielokrotnie Autor: ~zaciekawiony [84.92.105.*]
    A ja mysle ze utopilem tu pieniadze, to wszystko zbyt dlugo trwa i nie widac zadnego porozumienia, moze panowie juz dawno sie dogadali ale tak aby zdolowac spolki a produkt sprzedac i stworzyc sobie nowe stanowiska w nowych radach nadzorczych, spolki ktora kupi ich patenty. Tak czy inaczej my mali jestesmy utopieni. To tylko moje zdanie i obym sie mylil.
    Pozdrawiam
  • Re: pandora napisałem ci to wielokrotnie Autor: ~darekbabkier [109.243.65.*]
    ...i tak TT załatwił akcjonariuszy Orphee na cacy. Pozdr.
  • Re: pandora napisałem ci to wielokrotnie Autor: ~idol [91.198.245.*]
    myślę że Tuorowie więcej nękali audytora a ten się wystraszył bo nie chce firmować pewnych spraw za które mógłby odpowiadać

to jest cos nie tak wskazuje na to iż pozostali członkowie zarządu też sa w opozycji do Tuorów bo również nie chcą odpowiadać sądownie i finansowo

robi się ciekawie klan tuorów z reszta swiata i co najlepsze za kasę reszty swiata
  • Re: pandora napisałem ci to wielokrotnie Autor: pandora [195.116.31.*]
    nie mogę w pracy pisać, ale powiem krótko

ja dziś kupiłam, nie mogłam się zdecydować czy lepiej Orphee czy Cormay więc kupiłam i jedno i drugie....

jak wam minie panika i trochę ochłoniecie to proponuje z uwagą przeczytać dzisiejszy komunikat, potem umowę spółki i wyciągnąć z tego odpowiednie wnioski

przypominam, że nienawiść i emocje przeszkadzają racjonalnemu myśleniu

• Re: pandora napisałem ci to wielokrotnie Autor: ~znawcaNC [87.207.119.*]
    oby nie na kredyt :)
  • Re: pandora napisałem ci to wielokrotnie Autor: ~kris [198.208.240.*]
    Pandorko - i jak tam twój TT i jego dobre rzady kiedyś i dziś ??????????????????????????????

Dalej Tomuś jest Ok a Total be? Nic rudego od korytaa nie oderwie !!!!! i zniszczy wszytko - widać personalne podejście i mściwość !!!!!!!!!

czytałem Twoje wpisy i sądzę że faktycznie możesz być naganiaczem na usługach.............. 

dobrze Cie paru ludzi odczytało

jak jest cena Orp ? proszę przypomnij mi
  • Re: pandora napisałem ci to wielokrotnie Autor: ~JB [89.228.143.*]
    Dnia 2015-06-12 o godz. 12:50 ~kris napisał(a):
    > Pandorko - i jak tam twój TT i jego dobre rzady kiedyś i dziś ??????????????????????????????
    Dalej Tomuś jest Ok a Total be? Nic rudego od korytaa nie oderwie !!!!! i zniszczy wszytko - widać personalne podejście i mściwość !!!!!!!!!
    czytałem Twoje wpisy i sądzę że faktycznie możesz być naganiaczem na usługach.............. 
    dobrze Cie paru ludzi odczytało jak jest cena Orp ? proszę przypomnij mi

Obydwaj siebie warci szkoda, że tam masakra odbywa się na ciałach inwestorów indywidualnych
    oczywiście, że na kredyt :)

nie mam zielonego pojęcia skąd dzisiejsza panika, przecież to jest bardzo dobra informacja dla akcjonariuszy Orphee i Cormay i Totala

z informacji wynika, że spółka musi powołać audytora, a żeby powołać audytora trzeba odbyć walne, nie zwyczajne tylko nadzwyczajne

w Orphee audytor pełni rolę Rady Nadzorczej, więc sytuacja jest taka jakby wszyscy członkowie rady złożyli rezygnację i trzeba by powołać nową

obowiązkiem zarządu jest zbadać sprawozdanie finansowe, mimo tego co wszyscy sobie myślą, Tuorowie są na tyle mądrzy że działają w granicach prawa, oczywiście interpretują to prawo na swoją korzyść, ale go nie łamią, mogą nie zwoływać walnego, ale zrobić sprawozdanie muszą bo tu jest autentyczna odpowiedzialność karna

dla mnie scenariusz jest oczywisty, najbliższe posiedzenie Rady Dyrektorów zwołuje NWZA z porządkiem obrad powołania audytora, Total lub Cormay zgłaszają wniosek o rozszerzenie porządku obrad o zmianę rady i za 30 dni Tuorów nie ma w spółce

temu kto wywołał dzisiejsze spadki bardzo dziękuje, mogłam tanio kupić akcje

zapewne Łapa namówił audytora żeby ten zrezygnował i w ten sposób zmusił Tuorów do zwołania walnego, Konrad świetny sposób, czemu tak późno???
  • Re: pandora napisałem ci to wielokrotnie Autor: ~zzz [84.10.8.*]
    jedyne wyjście to powyrywać chwasty!
    Kto jest za ?
    Spółka może również zawrzeć umowę z podmiotem do badań sprawozdań finansowych (biegły rewident) ale czy samodzielnie Rada Dyrektorów może decydować....Nie wiec ptrzebne jest WZA.
    Czy to jest dobra wiadomość stwierdzająca ingerencje w królestwo Tuorów każdy niech sam oceni.
    ... i jeszcze jedno co Babnk zrobi z akcjami Orp zastawionymi gdy KNF zaleci zwieszenie notowań?
    Dnia 2015-06-12 o godz. 13:15 ~JB napisał(a):
    > Spółka może również zawrzeć umowę z podmiotem do badań sprawozdań finansowych (biegły rewident) ale czy samodzielnie Rada Dyrektorów może decydować....Nie wiec ptrzebne jest WZA.
    > Czy to jest dobra wiadomość stwierdzająca ingerencje w królestwo Tuorów każdy niech sam oceni.

to nie kwestia oceny intencji,

ciekawe na kogo będą zwalać winę akcjonariusze jak dziś wieczorem Orphee ogłosi walne

na Tuorę? na Total? czy na samych siebie???
  • Re: pandora napisałem ci to wielokrotnie Autor: ~Misza [89.73.17.*]
    Do: Pandora
    Ciekawa interpretacja, jest jednak jedno "ale". TT musi zwołać NWZA zanim upłynie kadencja: czyli przed 30.06. Zwoła je ostatniego możliwego dnia (czyli 30.06) z porządkiem "wybór audytora" - tylko. Wtedy jakiś akcjonariusz Orphee, dajmy na to Total, zażąda wprowadzenia do NWZA punktu "powołanie nowej rady dyrektorów". A TT na to - kadencja upłynęła, nie możemy wprowadzać zmian do porządku obrad. I tak kolejne tygodnie a może miesiące płyną.
    Dnia 2015-06-12 o godz. 13:21 ~Misza napisał(a):
    > Do: Pandora
    > Ciekawa interpretacja, jest jednak jedno "ale". TT musi zwołać NWZA zanim upłynie kadencja: czyli przed 30.06. Zwoła je ostatniego możliwego dnia (czyli 30.06) z porządkiem "wybór audytora" - tylko. Wtedy jakiś akcjonariusz Orphee, dajmy na to Total, zażąda wprowadzenia do NWZA punktu "powołanie nowej rady dyrektorów". A TT na to - kadencja upłynęła, nie możemy wprowadzać zmian do porządku obrad. I tak kolejne tygodnie a może miesiące płyną.

przecież napisał że ma opinię prawną i kadencja zarządu nie mija, czytaj bez nienawiści

Pandora,
    komunikat odczytuje następująco:
    1) audytor stwierdza istniejący długotrwały spór/konflikt między mocodawcą a Cormay i Total.
    2) oddziaływanie, ingerencję na wypełnianie umowy z emitentem co stało się głównym powodem rozwiązania umowy.
    3) nowy audyt może być powołany tylko przez WZA a wiadomo, że T&T nie zwołają, gdyż zostali by odwołani.
    4) nawet gdyby jakimś kruczkiem doszło do wyboru audytorów to termin WZA nie bezie w przypisanym terminie. Nie przypadkowo pada stwierdzenie, że władzę ma nadal TT mimo upływu czas na audyt sprawozdania.
    5) sprawozdanie zostanie w terminie upubliczniony z " ogonkiem"

Czy termin podania komunikatu jest przypadkowy, po upływie terminu na ogłoszenie WZA chyba nie

JB a ja nie dochodzę przyczyn, patrzę na skutki

na dziś nie ma audytora, poczytaj umowę spółki, audytor pełni rolę organu kontrolnego i musi zostać powołany

nie powołanie audytora i nie zrobienie sprawozdania finansowego jest przestępstwem, Tuorowie wiedzą że ich dni są policzone, po co im ewidentna sprawa karna, dostaną zakaz sprawowania stanowisk w spółkach, a interesy zapewne chcą prowadzić dalej

jak zwykle w czasie wojny życie przynosi nie przewidziane rozwiązania, tu w ramach wojny rozwiązanie przyniósł audytor

• Re: pandora napisałem ci to wielokrotnie Autor: ~zzz [84.10.8.*]
    w międzyczasie koszty zarządu zjedzą to co na koncie w spółce pozostało.
    Na osłodę pozostaje tylko Diesse.

Na marginesie, jedną z okoliczności zakończenia kadencji Zarządu jest zgon jej członków:)

• Re: pandora napisałem ci to wielokrotnie Autor: ~darekbabkier [109.243.65.*]
    do Pandory...
    ...myślę, ze twoja ocena komunikatu jest za optymistyczna...nie ma audytora nie ma Zwyczajnego Walnego, musi być Nadzwyczajne Walne, żeby wybrać nowego audytora...problem w tym , ze to Walne jak każde zwołuje Rada Dyrektorów i zakładam się, ze TT będzie zwlekał ze zwołaniem takiego Walnego w nieskończoność...skutki braku Walnego będą takie, że nie będzie audytora, nie będzie zbadania sprawozdania finansowego i notowania spółki zostaną zawieszone...ale dla TT najważniejsze będzie to , że on nadal będzie Orphee rządził oraz , co chyba jeszcze ważniejsze, tym sposobem odsuwa przejecie Orphee przez Cormay.

Podsumowując moje zdanie jest takie, ze TT za swoich rządów już nigdy nie zwoła Walnego w Orpfee i nikt go do tego nie zmusi...nawet Sąd gdy nakaże mu to w wyroku ( będzie się odwoływał w nieskończoność).

Jedyna opcja to wyrok Sadu w którym to sam Sąd wyznacza termin Walnego i osobę odpowiedzialną za jego przygotowanie i przeprowadzenie. Pytanie tylko czy do tego czasu coś jeszcze wartościowego w Orphee zostanie. Pozdr.
    ~darekbabkier [109.243.65.*]

no widzisz różnimy się głównie w ocenie Tuory, dla Ciebie to "całe zło", dla mnie to twardy gracz, ale gracz nie przekraczający pewnych granic, być twardym w biznesie to jedno, a być przestępcą skarbowym to drugie

ale......., w mojej ocenie nawet jeśli Tuorowie zostaną zmuszeni do zwołania walnego, to wojna trwa nadal

może dzisiaj kupili dużo tanich akcji..... ja kupiłam..... kto wie....

najważniejsze nie ulegać schematom

kurcze, wyleją mnie z pracy za to pisanie....

• Re: pandora napisałem ci to wielokrotnie Autor: ~znawcaNC [87.207.119.*]
    dbaj o prace bo z gieldy sie nie utrzymasz patrzac jak klasycznie usredniasz w dol. moze teraz sie uda a le za ktoryms razem zabiora wszystko.

• Re: ORPHEE Autor: ~znawcaNC [87.207.119.*]
    z kresek wynika ze jeszcze 25% w dol i mozna brac pod odbicie do gornej bandy
  • Re: ORPHEE Autor: pandora [195.116.31.*]
    Dnia 2015-06-12 o godz. 15:05 ~znawcaNC napisał(a):
    > z kresek wynika ze jeszcze 25% w dol i mozna brac pod odbicie do gornej bandy

ZnawcoNC, nie czekaj, ja spodziewam się pozytywnego infa w przyszłym tygodniu

jak może wyglądać głosowanie w Radzie Dyrektorów, pewnie znowu będzie emocjonalne

co może zrobić pozostałych dwóch członków rady, gdyby wniosek o walne był w pacie, nie powołanie audytora obciążałoby ich jako zarząd, złożą dymisje??? złożą wniosek do sądu??? jeden to przedstawiciel Querqusa

czy pozostali dwaj członkowie mogą zwołać walne w imieniu spółki?
  • Re: ORPHEE Autor: pandora [195.116.31.*]
    a no i najważniejsze pytanie

jaką wartość będzie miał kurs Orphee po ogłoszeniu walnego???? jeśli 1,50 to zysk na dzisiejszych transakcjach to 50% w ciągu miesiąca

kto dziś sprzedaje Orphee?
  • Re: ORPHEE Autor: ~jk [31.11.212.*]
    Nie będzie Walnego jeszcze przez długie miesiące.
    W międzyczasie złodzieje złupią resztę gotówki z kasy w postaci kosztów zarządu, jak już ktoś tam wyżej napisał.

• Re: ORPHEE Autor: ~znawcaNC [87.207.119.*]
    nie obraz sie, ale jakbym kupowal po Twoich "rewelacjach" chocby wczoraj o spotkaniu TT i Łapy to bym w trampkach w zimie chodzil. i naprawde dziwilo mnie to ze co niektorzy kupuja tutaj po przebiciu wsparcia. wiadomym bylo ze ktos wie wiecej i sprzedaje z konkretnego powodu. juz wiemy jakiego. AT to nic innego jak proba wylapania ruchow insiderow. tutaj jak najbardziej sie to sprawdzilo.
    biore tez pod uwage Pandoro ze niektore tutaj Twoje wpisy maja troche pobudzic popyt czy podaz ;). ale niech koledzy ewentualnie rozwijaja ten watek ;)
  • Re: ORPHEE Autor: pandora [87.205.173.*]
    Dnia 2015-06-12 o godz. 15:41 ~znawcaNC napisał(a):
    > nie obraz sie, ale jakbym kupowal po Twoich "rewelacjach" chocby wczoraj o spotkaniu TT i Łapy to bym w trampkach w zimie chodzil. i naprawde dziwilo mnie to ze co niektorzy kupuja tutaj po przebiciu wsparcia. wiadomym bylo ze ktos wie wiecej i sprzedaje z konkretnego powodu. juz wiemy jakiego. AT to nic innego jak proba wylapania ruchow insiderow. tutaj jak najbardziej sie to sprawdzilo.
    > biore tez pod uwage Pandoro ze niektore tutaj Twoje wpisy maja troche pobudzic popyt czy podaz ;). ale niech koledzy ewentualnie rozwijaja ten watek ;)

ZnawcoNC miło mi, że starasz się być dla mnie delikaty, mimo że jak większość utożsamiasz mnie z Tuorą, rozumiem to i rozumiem niechęć z jaką to się wiąże

przeceniasz mnie i mój wpływ, pandory nikt nie słucha, bo nikt jej nie lubi, zobacz ile mam negatywów po każdym wpisie, sam moich wpisów nie bierzesz pod uwagę

napisałam, że Tuora spotkał się z Łapińskim, a nie że porozumiał się z nim lub zawarł jakąś umowę

zupełnie nie rozumiem dzisiejszej paniki, gdyby sąd szwajcarski wydał wyrok na niekorzyść Cormay to taka wyprzedaż byłaby uzasadniona, ale to info jest pozytywne, powtarzam pozytywne

emocjonalnie jest tak napisane, że dla mnie jest oczywistą zapowiedzią końca Tuorów, jestem pewna że do końca lipca ich nie będzie w Orphee, a bank nie wypowie kredytu Cormay dlatego dziś kupiłam akcje

myślę, że rynek jest już bardzo, ale to bardzo zmęczony tą sytuacją i dlatego ludzie zareagowali paniką, przydałoby się jakieś oświadczenie zarządu Cormay w tej sprawie, ale pewnie się nie doczekamy, a ja nie jestem od studzenia niezadowolenia akcjonariuszy

wiesz czemu masz wrażenie że moje wpisy mają coś pobudzić, bo moje wpisy odnoszą się do emocji, weź na to poprawkę

to co? w poniedziałek ile do góry?
  • Re: ORPHEE Autor: ~JB [89.228.143.*]
    Pandora,
    nie tak dawno pisałaś w innym tonie o TT i Ł. oraz WZA, kredytach etc. ...przeszłaś metamorfozę? czegoś nie rozumiem
  • Re: ORPHEE Autor: pandora [83.31.212.*]
    Dnia 2015-06-12 o godz. 20:02 ~JB napisał(a):
    > Pandora,
    > nie tak dawno pisałaś w innym tonie o TT i Ł. oraz WZA, kredytach etc. ...przeszłaś metamorfozę? czegoś nie rozumiem

nadal nie lubię Totala i uważam ze Płocica to nieudacznik, ale potrafię realnie ocenić sytuację

po za tym zamierzam natychmiast po walnym sprzedać swoje akcje, stąd ta euforia
[x]
ORPHEE -3,55% 0,50 2020-06-04 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.