skoro długi to źle dla firmy wg Ciebie tak?? jako że życzysz jhm jak najgorzej to po co sktobiecie listy żeby jhm nie dostawał kredytów jeżeli to dla niego długi hehhe pozdrawiam serdecznie!
Na stronie dotyczącej informacji o zawarciu umowy na generalne wykonawstwo Rumi: https://www.bankier.pl/wiadomosc/JHM-DEVELOPMENT-S-A-Podpisanie-znaczacej-umowy-na-generalne-wykonawstwo-7259963.html
napisano:
Strony ustaliły, że za wykonanie wszystkich prac objętych Umową Generalny Wykonawca otrzyma ryczałtowe wynagrodzenie w kwocie netto 33.680.00,- zł, które zostanie powiększone o podatek VAT zgodnie z obowiązującymi przepisami.
nie wiadomo czy to 33.680 zł czy brakuje jednego zera ? Nawet jeżeli brak zera, to kredyt 30 mln to za mało - z vatem to 33,68 x 1,08 = 36,37 - skąd wezmą dla wykonawcy dodatkowe 6,37 mln zl. A swoją drogą mogliby poprawić raport , żeby był wiarygodny.
Tu będzie jak na interbudzie! Teraz się każdy boi brać, bo za tanio. Jak podpompują 100% w górę, wtedy wejdą wieszcze i będą piać peany pochwalne i wizję wzrostu do 7 zł. Ludzie to jednak .......(wstaw co chcesz)! Nie wiem czy ten numer będzie w czerwcu, ale że będzie to jestem spokojny! Ci co zostali z akcjami, są tak zmęczeni, że oddają z dużą stratą i cieszą się, że sprzedali, a chyba zostało ich nie wielu! Ogólnie myślę, że czas poniżej 2,5 dla waloru się kończy!
Wiec niestety widac jak szanuja akcjonariuszy, hossa na GPW (w zasadzie przez ostatnie 5,5 mca gro spolek urosla od 40-60%) a tutaj ciagle w dol, tutaj pewni to juz byli typu 1973, lego, lorg i wielu wielu innych, a tu kiszka od 3 lat... po to drobni inwestuja te pare groszy, by pare % uciulac, a tu ciagle upierdzielanie, sterowanie/blokowanie kursu. Chcialoby sie podzielac optymizm Panow, ale slabo to widze... mimo wszystko powodzenia
Kiszonka to jest tu od niespełna 2 lat. Było wybicie z dwudziestu paru na chyba sześćdziesiąt trzy grosze, potem emisja i scalenie, a teraz czyszczenie akcjonariatu. Czy mam rację co do ewentualnych wzrostów, to nie wiem, bo na giełdzie nie ma nic pewnego. Wydaje mi się jednak, że czas już nadszedł. Bez obciążeń, które zdjęto emisją akcji przejętą głównie przez mirbud spółka powinna pokazać w tym roku około 20 gr na akcje zysku, do tego rating aaa i akcje powinny być w granicach 3 zeta, ale to nastąpi dopiero wtedy, gdy hamulcowemu przestanie się opłacać trzymanie blokady. Na razie zainteresowanie akcjami równe 0. Dokładnie tak jak Interbudzie. Oczywiście wszystko się może zdarzyć, Mirbud może stracić płynność i będzie zmuszony sprzedać akcje JHM po każdej cenie, to wtedy może być tu totalne dno, ale ten scenariusz jest mało prawdopodobny. Główny prezio to niezły cwaniak i wątpię, że się nie zabezpieczył z każdej strony, przed ewentualną stratą! Ja jestem na tak, ale większość zauważy spółkę po dużym wzroście :).