• nowy magazyn Autor: ~ross [37.152.18.*]
    Jako tutejszy etatowy idiota-optymista podaję za raportem: w związku z nowym magazynem w 2016 r. wolumen obrotu zwiększy się z 800 tysięcy do 2,5 mln. sztuk.
    I tradycyjne tutaj pytanie: czy dożyję chwili, gdy przełoży się to na kurs?
    Nie pozdrawiam cierpliwych, bo z tego grona, to chyba tylko ja jeszcze żyję:-)
  • Re: nowy magazyn Autor: ~Zawisza [46.187.174.*]
    Sam nie jesteś kolego ale aż płakać się chce. Splity resplity i inne zwalanie kursu. Już nawet nie liczę ile straciłem a kurs mimo pozytywnych info stoi w miejscu a wręcz spada.
    Przykra sprawa.

• Re: nowy magazyn Autor: ~gienek [95.49.122.*]
    Ja również jestem na pokładzie naszego ukochanego gniota i łączę się w bólu.
    Jak Bóg da i zdrowie pozwoli, to jeszcze przed emeryturą powinienem z tego dobrego chleba się najeść, tym bardziej, że parlamentarzyści dbają, by nie było to zbyt szybko___znaczy się ta emerytura__hehe

A tak na poważnie, to całkiem dobry newsik__300% wzrost wolumen szmatek = 300% wzrost przychodów, a za tym może nawet zysku troszkę :-)

Ja jednak pozdrowię twardy, żeby nie powiedzieć wręcz zakalcowaty akcjonariat.
  • Re: nowy magazyn Autor: ~gienek [95.49.122.*]
    Sory__200%__zagalopowałem się, ale szybko zreflektowałem__hehe
  • Re: nowy magazyn Autor: ~ross [37.248.254.*]
    A więc magazyn ma być gotowy już w październiku. Co z tego wynika dla Hurtka to się domyślam, a dla mnie...:-)
  • Re: nowy magazyn Autor: ~hurtownik [71.235.137.*]
    Też się dołączę do grona starych akcjonariuszy :-) Jestem tutaj od splitu i pomimo całego cyrku wokoło tej spółki, to cały czas skupuję. Chociaż średnia cena zakupu o wiele powyżej obecnego kursu, to i tak nie zmienię taktyki. Najważniejsze to być konsekwentnym, a co będzie w przyszłości to zobaczymy. Jak kiedyś będzie dwucyfrówka na kursie to będę się uśmiechał. Pozdrawiam wytrwałych.
  • Re: nowy magazyn Autor: ~janetcaleta [212.106.28.*]
    masz na mysli 1 zł czy 10 zł?
  • Re: nowy magazyn Autor: ~gienek [79.185.135.*]
    Bardzo dobra taktyka___skupuj gniota, kiedy jest gniotem____pod warunkiem, że ów gniot ma mimo wszystko potencjał i perspektywy oraz gdy sami jesteśmy przekonani o trafności tej inwestycji, a szczęście, które na giełdzie nie jest obojętne, gdyż wszystko jest możliwe, być może wynagrodzi nam kiedyś naszą determinację.

Może nazbyt filozoficznie, ale ja również ufam, że ten gniot prędzej czy później się przebudzi :-)
  • Re: nowy magazyn Autor: ~hurtownik [71.235.137.*]
    Miałem na myśli 10 zł i wyżej, chociaż na dzień dzisiejszy to brzmi absurdalnie, ale..... Ostatni rok na HRT to rok zmian i niespodzianek. Kanz tutaj nie przyszedł dla jakiegoś chorego hobby uzdrawiania polskich "szmacianych" spółek. Tutaj, według mnie, kroi się coś większego, jakiś przełom, a HRT został mianowany wehikułem do tych manewrów. Co zamierza Kanz, to zagadka sezonu, ale od czasów gdy na HRT wieszano chu...je i prorokowano koniec działalności, to wejście tak dużego inwestora oznacza jakieś większe zmiany. Teraz ten magazyn, który nie bagatela kosztuje ponad milion pln i ponoć ma konkretnie zwiększyć moce obrotowe. Chyba zacznę skupować bardziej dynamicznie, bo głupio by było się tłumaczyć z niewykorzystanych szans. Pozdrawiam cierpliwych.
  • Re: nowy magazyn Autor: ~gienek [79.185.135.*]
    Dobrze prawisz hurtownik, szkoda by było nie wykorzystać takiej szansy, która bądź co bądź, może się okazać wręcz inwestycją życia____przy tak zakładanym rozwoju organicznym spółki.
    Też uważam, że kroi się coś grubszego, a KANZ wiąże z Hurtkiem poważniejsze plany, co w końcu przyniesie nam wymierne zyski z tej inwestycji.
  • Re: nowy magazyn Autor: ~creative [79.191.148.*]
    Hurtimex w chwili obecnej powinien kosztować minimum 1 pln,cały czas ktoś pilnuje żeby papier stał w miejscu.Czekamy już długo na ruch do góry i jestem przekonany ,że się doczekamy.
  • Re: nowy magazyn Autor: ~ross [5.172.233.*]
    Lejecie mi miód na moje skołatane serce i nawet się generalnie z wami zgadzam, tylko, że póki co mamy tutaj co mamy, a ja wiecznie żyć nie będę:-)
    Więc kiedy waszym zdaniem coś tutaj się ruszy?
  • Re: nowy magazyn Autor: ~Ktos [79.175.202.*]
    Jedno zlecenie kupna.po prostu szał i moc.te bzdurne gadanie o wzrostach i o wysokich cenach ma to tylko swera marzeń.tak na prawde to jest dno dna i dobrego nic sie juz nie wydarzy.taka prawda.z miesiąca na miesiąc jest coraz gorzej pomimo całkiem dobrych informacji wypływających z komunikatów.spolka ta jest wzrpstoodpprna niestety...
[x]
HURTIMEX -2,46% 0,24 2025-11-07 15:27:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.