Jak to możliwe, że podane w wycenie przychody Presspubliki wynoszą 235 tysięcy PLN od początku tego roku, skoro sprzedaż gazety wynosi około 57 000 egzemplarzy dziennie. Prosty rachunek 57000 x 3,2 (po wszelkich rabatach i abonamentach) = 182000 PLN dziennie. Pomnóżcie to przez ilość dni, tygodni, miesięcy - czy ja ślepy jestem? Pomocy!
To biznes w stylu Hajdarowicza: splity, łączenie spółek, kombinacje z udziałami, nierzetelne wyliczenia, nielimitowany dodruk akcji. A gdzie działalność operacyjna i zyski z niej a nie z kombinacji ?
Bo to nie Presspublica jest wydawcą gazet tylko jej spółka zależna Gremi Business Communication. Do wyceny wzięli dane z jednostkowego sprawozdania Presspubliki, a nie dane ze skonsolidowanego sprawozdania. Skonsolidowane przychody grupy kapitałowej Presspubliki w pierwszym kwartale tego roku to 27,9 mln zł.
Dnia 2015-06-05 o godz. 16:46 ~GMM napisał(a): > Bo to nie Presspublica jest wydawcą gazet tylko jej spółka zależna Gremi Business Communication. Do wyceny wzięli dane z jednostkowego sprawozdania Presspubliki, a nie dane ze skonsolidowanego sprawozdania. Skonsolidowane przychody grupy kapitałowej Presspubliki w pierwszym kwartale tego roku to 27,9 mln zł.
Podaj mi proszę źródło tych danych. Ja czytam wycenę przygotowaną na WZA. Na stronie 9 z 36 jest napisane: Przychody ze sprzedaży - spółka po połączeniu - 234981,63 PLN - rozumiem że "po połączeniu" znaczy "skonsolidowane". Gdzie się mylę?
Źródłem jest raport kwartalny Jupiter S.A.. Presspublica nie została połączona ze spółką Gremi Business Communication tylko ze spółką Gremi Communication. Dane po połączeniu są dane jednostkowe połączonej spółki Presspublica bo spółka Gremi Communication przestała istnieć.
Ja pier.., ale mętlik , tylko GH potrafi ta namotać i omotać ludzi od ładnych paru lat..ten gosciu to tylko mysli jak by tu innych upier... za ich money ,kreacja doskonała.. to jest kreatura do potęgi n-tej...to jest jednak niewiarygodny człowiek
Dziękuję! Teraz znalazłem. Na tym przykładzie można też zrozumieć, jak wygląda transparentność polityki informacyjnej. Przypuszczam, że to dlatego, że za akcjonariuszy mniejszościowych jest odpowiedzialna spółka "Gremi Business Dezinformacja Beta sp. z nieograniczoną nieodpowiedzialnością"
odpowiedź na twoje pytanie jest takie, że ta wycena jest niechlujna i przygotowana pod z góry ustaloną kwotę. Stąd takie błędy jak mylenie liczb x 1000