Myślę że ta spółka ma spore szanse na szybki wzrost. Oczywiście zależy na ile ta technologia będzie efektywna. W nowej perspektywie jest mnóstwo środków na gospodarkę odpadami.
"Wdrożenie nowoczesnej gospodarki odpadami przyniesie efekty gospodarcze w postaci ich ponownego wykorzystania i odzysku energii. Polepszy się też jakość życia mieszkańców dzięki likwidacji problemów związanych ze składowaniem odpadów. Środki unijne będą dostępne zarówno w Programie Infrastruktura i Środowisko (PO IiŚ) 2014-2020 w ramach II osi priorytetowej Ochrona środowiska, w tym adaptacja do zmian klimatu, jak i w programach regionalnych (RPO), zarządzanych przez Urzędy Marszałkowskie poszczególnych województw. Wspierany będzie przede wszystkim rozwój systemu gospodarki odpadami komunalnymi mający na celu zastąpienie dominującego dziś składowania bardziej zrównoważonymi metodami. Priorytetem ma być zapobieganie powstawaniu odpadów, przygotowanie do ponownego ich użycia i recykling. Dofinansowanie uzyskają projekty w zakresie rozwoju infrastruktury pozwalającej na wykorzystywanie właściwości materiałowych odpadów oraz te, w ramach których spożytkowany zostanie energetyczny potencjał odpadów poprzez ich termiczne przekształcanie z odzyskiem energii. Ile pieniędzy na gospodarkę odpadami? Budżet PO IiŚ 2014-2020 przewidziany na projekty z zakresu gospodarki odpadami to ok. 932 mln euro."
Też tak uważam. Zresztą pisałam o tym w wątku " czas aktywności dla EZO". Fajnie, że Spółka ma taką technologię i może korzystać z dotacji na ten cel. Aktywa pięknie rosną i mam nadzieję, że się przełożą na zyski już w 2015.
Po raportach widac że zbliżamy sie do finiszu nie tylko dokończanie budowania zakładów ale również negocjacje umów na dostawy odpadów oraz odbiór energii . Widac że zarząd jak dawno mówiłem prowadzi ten biznes z głową chociaż troche czasu to trwało.
Wszyscy cierpliwie czekamy. Trzeba się bardzo natrudzić przy zakupie nawet kilkuset akcji na tych niskich poziomach. Pewnie niedługo, po uruchomieniu Pionek ostro ruszymy.
heh, jak to punkt widzenia zależy od punktu siedzenia :) ja z kolei muszę się natrudzić żeby to sprzedać :)
Słuchaj ~olka, może zatem żebyś ty się nie trudziła żeby kupić na dla ciebie niskich poziomach, a ja żebym nie trudził się ze sprzedażą chcesz ode mnie kupić pakiecik? Skoro dla Cibie to są odpowiednie poziomy do kupowania to wychodzę na przeciw - nie trudź się więcej. Proponuję 10500akcji. Może oczekujesz większej ilości, ale chyba jak na taki słaby ruch w akcjach to powinno Cię zadowolić? Umawiamy się? Akurat teraz potrzebuję kaski na inne inwestycje to byśmy się zgrali :) bo tak będę męczył się kolejne tygodnie jak ze wcześniejszymi porcjami, a inne inwestycje przejdą koło nosa :/
Propozycja fajna ale radzę Ci jednak nie sprzedawaj tak fajnego pakietu ponieważ będziesz potem żałował, iż pozbyłeś się tych akcji. Osobiście kupowałam je od 3,50 i mam ich więcej niż Ty a jednak nie zdecydowałam się na sprzedaż. Nie ukrywam, że dokupuję jeszcze z rynku jednak nie umawiam się na taką formę zakupu jaką mi proponujesz. Ustaw się na sprzedaży na tych poziomach i na niższych a chętni się znajdą. Zobaczysz.
Acha, czyli jednak jesteś mitomanką albo jak to niektórzy nazywają forumowym trollem lobbującym za jakimś kierunkiem :-) (sorry jeśli obraziłem). No ale jak inaczej to nazwać skoro - najpierw piszesz (potraktowałem to poważnie), że się trudzisz z kupowaniem, a jak Ci proponuję to się wykręcasz. Powinnaś być cała szczęśliwa, że ktoś chce ci ulżyć trudów. Forma zakupów zupełnie normalna, w trakcie sesji nic dziwnego tylko ułatwienie dla ciebie i dla mnie, że nie męczysz się ze sprzedawaniem/kupowaniem. Układ idealny. Ty chcesz kupić, a ja sprzedać. Już nie raz się tak z osobami umawiałem. Piszesz, że obecne poziomy cenowe ci odpowiadają, a ja je akceptuję żeby sprzedać. Z reguły to wyglądało to tak, że na konkretną godzinę się umawialiśmy i na konkretną liczbę akcji i trach.Deal. Więc jeśli nawet dla Ciebie całość to za dużo to powinnaś być zainteresowana nawet mniejszą porcją żeby się dalej nie trudzić.
Dwa razy jak sprzedawałem wcześniejsze porcje wystawiłem zlecenie sprzedaży na raz 8000 to reakcja była tylko jedna od razu strach i kurs w dół, jak zrobiłem to na ukryciaku to było podobnie tylko później się ludzie zorientowali. Dlatego proponuje na forum sprzedaż chociaż większymi seriami (i ty wyszłaś mi kłamliwie na przeciw), niż takie utykanie po setki sztuk i strata czasu. Gdybyś pisała prawdę to byś wiedziała o co chodzi bo podobnie jest jak się chce kupić więcej na zbliżonych poziomach to tez się traci czas, no ale jak już powyżej udowodnione - jesteś jednak niepoważną osobą, bo gdybyś się trudziła to byś z uśmiechem przyjęła propozycję. Szkoda.
Zostawiać akcji nie chcę --- a) tak jak pisałem potrzebuje na inne inwestycje, b) po wcześniejszych bardziej wnikliwych obserwacjach i analizach tego "interesu", zbyt dużą ilością niewyjaśnionych przewalań kasy np. unijnej pomiędzy słupami, brakiem informacji ze spółki w kwestiach obligatoriuszy itd. itp. zdecydowałem się jakiś czas temu sprzedawać wszystko do spodu.
Słowem - blef z Twojej strony i typowe trollowanie. Na przyszłość nie wypisuj bzdur/nieprawdziwych informacji bo marnujesz czas innych. Chyba, że jest zupełnie odmiennie i też próbujesz sprzedać to co masz (a nie rzekomo dokupujesz) i pisząc takie głupoty myślisz, że nakręcisz rynek kupców. Naiwne podejście. Może na 200-300szt. :) Bez odbioru.
Pisz co Ci ślina na język przyniesie Twoja sprawa. Myślisz, że wszystkie rozumy zjadłeś. Współczuję teorii. Mimo, że piszesz bez odbioru pozwoliłam sobie odpowiedzieć. Miłego wieczoru.
Gooler,ależ ją elegancko zlustrowałeś :)) od dawna już tak utyka i nagarnia narybek na akcje. Sama ani od Ciebie ani od kogoś innego by nawet garstki akcji nie kupiła. Zrobiła tylko z siebie pośmiewisko i całkowicie już zdewaluowała. A hasło: "trzeba się natrudzić żeby kupić" , a potem się jak piskorz wykręca od Twojej propozycji -> Mistrzostwo strzelania w kolano :D:D:D:D:D:D:D:D Ciekawe czy sama z siebie czy opłacana...
Obligacji nie puszczają na zewnątrz aby nikt obcy do biznesu nie wszedł a tym bardziej konkurencja oni produkują energię z śmieci a nie z węgla więc zobaczycie za pare mięsięcy potencjał firmy zreszta szkoda pisac zobaczycie sami a jak ktos jest ciekawy to niech przejedzie się obejrzeć zakład.
Czy ktoś zna powód ostatnich spadków? Bo nagle obroty wzrosły (jak na tę spółkę) ale niestety nie do góry tylko w dół. Fabryki na ukończeniu, ruszamy z działaniem pełną parą i powinno być coraz lepiej a tu proszę spada :| Gooler, to Ty jeszcze wychodzisz i to Twoja sprawka? Aż tak ci ta kasa potrzebna?
podbijam pytanie kolegi... skąd te spadki? tez mnie to zastanawia. przecież jesteżmy tuż przed metą w oddawaniu fabryk... i teraz dopiero biznes zaczyna sie kręcić
Ciężko jednoznacznie odpowiedzieć na pytanie. Moje typy są takie: 1. Albo po prostu ktoś kto kiedyś kupił i chce zrealizować zyski, albo nawet jeśli nie jakieś zyski to po prostu potrzebuje funduszy -np. taki właśnie "gooler" powyżej 2. Albo jakiś zdesperowany pracownik co to dostał kiedyś akcje pracownicze i teraz pod koniec wakacji chce podreperować budżet domowy :)
Niemniej ktokolwiek by to nie był to już go lubię. Nie spodziewałem się, że uda mi się jeszcze coś konkretniejszego kupić poniżej 7,50 :) dziekuje temu komuć.
PS. Świetne info dziś. Pan Michał Kiciński widać że ma nosa do biznesów, najpierw CDPROJEKT, teraz mocna inwestycja w EZO. Raz już kupił spory pakiet i teraz dalsze zakupy. Mega mocny inwestor na pokładzie EZO - oł yeaaaaa :). No ale ma fundusze spore to sobie może pozwolić na setki tysięcy akcji.
Mam wrażenie, że to próba uwalenia kursu przed rozpoczęciem produkcji. Podobnych przykładów na NC bez liku. Przy tak wątłych zleceniach, to bardzo łatwe. Nie płaczę, wczoraj kupiłem po 6,85, dzisiaj 6,65 i czekam co się zadzieje.
No wszystkich ostatnich zasług kursowych nie będę sobie przypisywał, ale co nieco mogę ;-) Trochę pytaliście ostatnio. Informuję, że ja już więcej sprzedawać nie będę. Po bardzo dłuuuuugim i uciążliwym procesie sprzedażowym skróciłem zdecydowanie portfel na spółce, więcej nie muszę już sprzedawać bo zgromadziłem innym sposobem potrzebne pieniądze na pozostałe ciekawe inwestycje. Trochę akcji spółki mi zostało jeszcze, ale mogę obiecać, że niżej niż 17-20zł nie sprzedam :) pozdrawiam