Widać że nie czytałeś raportu rocznego. Wiedziałbyś skąd wziął się taki raport kwartalny i dlaczego śmierdzi to przekrętem. Spółka nie jest w stanie spłacać zadłużenia pozbywa się majątku i ma strasznie małą płynność. Jeśli ktoś nakupił dużo akcji na ostatniej fali to będzie najprawdopodobniej kisił te długi czas.
Nie twierdze że spółka ma super kondycje... ale miałą wycene totalnego bankruta...coś tam sprzedała.... ale przychody ..przyzwoite... jak na bankruta...
Dodam jeszcze że Sfinks i Monnari też były kiedyś w beznadziejnej sytuacji finansowej....obydwie spółki miałem niestety już nie mam.... ale tak to jest jak się za wcześnie sprzeda.....
Spokojnie spokojnie, nie ma co się użerać z troalami. Spółka wychodzi na prostą i powinno być tylko lepiej! Wycwna dalej jest żałośnie niska. w gorszej kondycji jest awbud a wycwna dużo wyższa już nie mówiąc o altasest (prawie 80mln straty w przeciągu peciu lat!!) a wycenianan jest na ....60 mln. Tu powiino być tylko lepiej a dokładnie dlaczego pisałem w innych postach pod nickiem cc. Spokojna rozczochrana to normalne że po 3 dniach wzrostów przychodzi korekta ale coś mi się wydaje że nie będzie ona trwać za długo i a potem leciutko do 3zł albo i więcej. Trzeba tylko zachować spokój. W drugim i trzecim kwartale też będą oddawać mieszkania to i wyniki też powinny być spoko.
No i wszyscy pisali że się mylę Było po 2,12 jest po 1,70 (50 groszy niżej) Pozostają złudzenia i nadzieja a większej ilości nawet nie ma komu sprzedać. Rozumiem że ci co pisali że się mylę zostają inwestorami długoterminowymi i 50groszy w tą czy w tamtą im lata (a to 25% w 2 dni) :)
Ja nie wiem gdzie to pójdzie w górę czy w dół. Napisałem tylko żeby uważać bo w końcu zacznie się przerzucanie gorącego kartofla.
czyli jednak bliżej tej spółce do 1,20 pln niż do 5zł ... no cóż, w tym momencie spółka jest tak wyceniana przez rynek i raczej przez najbliższe 2 miesiące nic się nie zmieni... i dobrze, bo im stabilniejszy walor tym większy inwestor i większy obrót ;-)