• Nowa dzialalnosc! WALNE 16.06.15r Autor: ~NWZA [83.20.39.*]
    http://www.gpwinfostrefa.pl/GPWIS2/pl/index/news/info/702993,formula8-sa-ogloszenie-o-zwolaniu-nadzwyczajnego-walnego-zgromadzenia-na-dzien-16-06-2015-roku

bedzie powtorka z Cloud? tam tez przybylo pare mln akcji a mimo to uroslo z 1,2zl na az 100zl !
  • Re: Nowa dzialalnosc! WALNE 16.06.15r Autor: ~irson [185.26.182.*]
    Info na ktore wielu czekalo, czas na wyzsze poziomy mysle, ze od jutra powyzej 1 pln
  • Re: Nowa dzialalnosc! WALNE 16.06.15r Autor: ~piękny [5.60.5.*]
    dodruk prawie potroją  liczbę akcji przy nominale 10 groszy
  • Re: Nowa dzialalnosc! WALNE 16.06.15r Autor: ~Geo [89.69.106.*]
    Emisje jest w celu oddłużenia spółki i wejścia nowego inwestora. Moim zdaniem bez tego spółka poszła by do piachu, a tak ma szansę na nowa działalność, zresztą zgodnie z deklaracjami MC.
  • Re: Nowa dzialalnosc! WALNE 16.06.15r Autor: ~cn [79.188.193.*]
    info warte 8,80 , szkoda...
  • Re: Nowa dzialalnosc! WALNE 16.06.15r Autor: ~taktak [31.183.73.*]
    Przestańcie naganiać. Rozwadniają akcje o 60% (!!!!) za 200 tys zł. To daje obraz faktycznej wartości spółki, a przy wycenie akcji 90 gr kapitalizacja wynosi ok 3mln zł.... dajcie spokój.
  • Re: Nowa dzialalnosc! WALNE 16.06.15r Autor: ~taktak [31.183.73.*]
    Przepraszam, tutaj jest póki co 1,3mln akcji, a nie 3,3mln jak myślałem, czyli jest jeszcze gorzej.
  • Re: Nowa dzialalnosc! WALNE 16.06.15r Autor: ~heh [79.184.52.*]
    co za glaby z was emisja bedize po ok 1 - 2zl a nie po 10gr ale dobrze sprzedajcie w dolku jak zwykle bo nie bedzie mial kto kupowac po 5zl i wyzej pozniej.
  • Re: Nowa dzialalnosc! WALNE 16.06.15r Autor: ~Mike [81.18.207.*]
    co za ludzie... grubi brali po 2,40 -3 zł nie po to by zrobic emisje po 1 zł... tutaj cena bedzie duzo wyzsza

• Re: Nowa dzialalnosc! WALNE 16.06.15r Autor: ~Inwestor [79.184.52.*]
    nawet jak po 1zl zrobia to myslisz ze nie wzrosnie do chocby 5zl? to sie mylisz spojrz na cloud zrobili emisje w dolku po 1.20zl tam jest 4mln akcji na Formule bedzie 3,3mln akcji po emisji czyli mniej a cloud urosl na 100zl nie mowie ze formula tyle wzrosnie bo by musiala tez zarabiac tyle co cloud rocznie chociaz nie powiedziane ze nie bedzie kto wie ile ich fabryczki wyciagna zysku przez rok tu bedzie jazda jak nie wiem co podobnie i na finarch. Kurs stoi do czasu a w kazdej chwili moze ruszyc na polnoc, ja mam i sobie dobieram wciaz akcje juz od roku pod 5%zbieram widzisz akcji jak na lekarsto jest stad male obroty bo wszystko w rekach wiekszych i kilku osob co ma <5% ale sie nie ujawnia bo i poco, nie zalezy im na slawie, podobnie jak i mnie.
  • Re: Nowa dzialalnosc! WALNE 16.06.15r Autor: ~mboy [78.10.130.*]
    tu będzie petarda
  • Re: Nowa dzialalnosc! WALNE 16.06.15r Autor: ~def [77.252.225.*]
    jak jeł opie zbierasz akcje od roku jak od 2 miesięcy spółka jest odwieszona i o jakiej cenie mówisz gł ąbie, jak nominał jest i ma być 10 gr?
    na cloud tez nominal 10gr i na 100zl poszlo i co powiesz nie wypowiadaj sie jak nie masz pojecia o gieldzie, a zbieram co miesiac po trochu nie liczac 8miesiecy zawieszenia
    tak tak trzeba działać
    emisja i nowa działąlność
  • Re: Nowa dzialalnosc! WALNE 16.06.15r Autor: ~def [79.188.193.*]
    ile już nazbierałeś rekinie? 100? 150? do szkoły podstaw się uczyć krepino.
    prawie 50k akcji mam zreszta co Cie to obchodzi :) wiecej sie nie wypowiadam tu tym glupim forum za niski poziom dla mnie tu jest by sie znizac do waszego poziomu. Masz problem to wywal ze strata i juz, chetnie inni sobie kupia tanio i zarobia dzieki Tobie. Zegnam
    Inwestor daj spokój nie denerwuj sie
    szkoda zdrowia
    ja uważam dokładnie tak jak ty

z ciekawosci popatrz sobie na spolke MFOOD naprawde warto
  • Re: Nowa dzialalnosc! WALNE 16.06.15r Autor: ~Yanosik [78.31.215.*]
    Ciekaw jestem komentarza grahama co on na to czyli nowa dzialalnosc /dodruk akcji /aktualna cena .Poprsze o komentarz.
  • Re: Nowa dzialalnosc! WALNE 16.06.15r Autor: ~xxxxxxx [89.72.10.*]
    Człowieku Twój "Graham" pisze pod nickiem INWESTOR . Sposób jego wypowiedzi jest wyjątkowy.
  • Re: Nowa dzialalnosc! WALNE 16.06.15r Autor: ~Graham [79.184.52.*]
    Wszystko zgodnie z planem cena ok 10-20zl nadal obowiazuje tylko to razej jeszcze potrwa kilka lub kilkanascie miesiecy nic nie dzieje sie tak szybko. Dobre porownanie macie chocby ze spolka Cloud lub inaczej - Prime, Pilab podobna ilosc akcji a tam dalej tylko plany i straty a mimo to po 50zl lataja a maja niecale 2mln akcji mega balony tamte spolki, zeby Formula byla balonem tez powinna kosztowac te kilkadziesiat zl i taka cena jest mozliwa, ale czy bedzie tyle czas pokaze. Jesli beda tu z czasem kilku milionowe zyski rocznie z nowej dzialalnosci to jak najbardziej taka cena jest mozliwa wystarczy przeliczyc sobie chocby na wskaznik c/z by wiedziec ze taki wzrost fundamentalny jest mozliwy.
    Formula i Finarch - te dwie spolki urosna mocno w najblizszych latah a moze juz miesiacach, ile czasu zajmie by daly mocno zarobic to ciezko oszacowac, ale jestem pewien ze bedzie sie dzialo na tych spolkach Cagary jeszcze bardzo wiele i wszyscy beda w szoku jak dawniej na innych wydmuszkach ktorych tez nikt nie chcial tknac(znow nawiazanie chocby do Cloud) a po zmianie dzialalnosci i emisji akcji w doklu po 1,20zl mimo nominalu 10gr to wzroslo nawet na 100zl. 
    Znikam, bo zaraz znow debilne wpisy sie pojawia(czytaj. chcacy kupic tanio jak zwykle) Siedze sobie cicho i czekam na swoje 10zl(jeszcze pewnie rok posiedze w spolce, chyba ze ta cena pojawi sie znacznie predzej to i szybciej oddam swoj pakiecik komu innemu)

PS. Mnie najbardziej cieszy ze Formula po dokapitalizowaniuzostanie calkowicie wyczyszczona z dlugu to pozwoli zwiekszyc zyski firmie, bo odejda comiesieczne koszty kredytu. Ciekaw jestem ile bedzie wykazywac zysku Formula jak te fabryczki juz wprowadza, powinno sie to przelozyc b. pozytywnie na kurs. Nie zdziwi mnie tez jak kurs nagle ruszy z dnia na dzien bez zadnego infa, jak bylo ostatnio w przypadku kilku spolek z NC, gdzie obroty tez byly sladowe na dolku a w krotkim czasie daly zarobic kilkaset % wiec radze trzymac mocno akcje i nie dawac sie kroic grubszym, to tez ladnie zarobimy i tutaj za jakis czas.

Pozdrawiam wszystkich Formulowiczow ;)
  • Re: Nowa dzialalnosc! WALNE 16.06.15r Autor: ~Graham [79.184.52.*]
    to prawda czasem skrobne cos pod nickiem - "Inwestor" (zeby byc bardziej anonimowy) bo jak wiecie czesto pojawialy sie debilne posty na mym blogu wiec chcialem sobie oszczedzic znow czytania tych "smieciowych" komentarzy w przypadku niektorych osob..
    Jakie sa fakty na Formule kazdy widzi po ostatnich infach, teraz juz bedzie tylko lepiej, Cagara jak mowil tak robi dalej swoje w Formule, miala byc nowa dzialalnosc i jest(teraz to tylko formalnosc dopiecia szczegolow w nastepnych infach) wazne ze sie udalo, co przelozy sie bardzo na kurs w przyszlosci. Milego wieczoru ;)
  • Re: Nowa dzialalnosc! WALNE 16.06.15r Autor: ~Geo [89.69.106.*]
    Super ze sie odezwałes Graham, a hejterami sie nie przejmuj.

Pozdrawiam

PS
    Bedzie tutaj 10 zl, czy tego chcecie czy nie :)
  • Re: Nowa dzialalnosc! WALNE 16.06.15r Autor: ~xxxxxxx [89.72.10.*]
    Czy wszyscy którzy mają inną ocenę sytuacji niż Ty są dla Ciebie debilami?
    Mnie tylko zastanawia czemu po takim czasie "bezkrolewia" w koncu jest komunikat a kurs zero reakcji ????
  • Re: Nowa dzialalnosc! WALNE 16.06.15r Autor: ~graham [193.34.223.*]
    kiedy te 50 gr?
  • Re: Nowa dzialalnosc! WALNE 16.06.15r Autor: ~asd [83.6.189.*]
    o!!! i to jest właściwe pytanie, a nie zaklinanie 10 zł na podstawie wróżenia z fusów albo pocieraniu kryształowej kuli
    Radze wiecej obserwacji zachowan innych spolek po podobnych infach to bedzie wiedziec czemu(nie zawsze rosnie na drugi dzien, czasem nawet i po miesiacu dopiero, roznie z tym bywa)
    Znow porownanie chocby do spolki - Cloud - tam tez tak bylo w dzien po walnym co mieli rowniez w planach zrobic nowa emisje akcji kurs spadl -20% przy smiesznym obrocie, a juz kolejnego dnia rosl mocno przy obrocie az 330tys zl i rosl dalej w kolejnych dniach pozniej miesiac w bok i znow na wyzsze poziomy cenowe..
    Nie zdziwie sie jak u nas od jutra zacznie sie ostre branie, bo grubasy juz dobrze wiedza ze nie kupia taniej(conajwyzej moze jakies ochlapy rzedu kilka tys akcji czyli tyle co nic) chca wiecej kupic to musza juz brac z prawej niestety, przynajmniej ode mnie, bo ja zbieram zawsze tym wiecej im nizej jest kurs nigdy nie odwrotnie, a o kurs sie nie martwie w przyszlosci nie w tym to w przyszlym roku i tak wyjde z Formuly z ladnym zyskiem - akurat tego jestem "juz" pewien :)
  • Re: Nowa dzialalnosc! WALNE 16.06.15r Autor: ~def [77.252.225.*]
    jeżeli porównujesz spółki do siebie, szukasz analogii i jeszcze liczysz, że pójdzie schematem to jesteś wyjątkowym Ynwestorem
  • Re: Nowa dzialalnosc! WALNE 16.06.15r Autor: ~Mike [81.18.207.*]
    Ja graham mam jeszcze pare akcje z lutego 2014 tak na pamiątkę ;) czytalem Twojego bloga często. Komentarzami nie ma co sie przejmowac bo Cagara zrobil cos niemożliwego... i chwała mu za to.
    Zobacz jak bys komus powiedzial 2 miesiace temu jak letus byl po 18 gr i nikt tego nie tykal, ze bedzie winda na 70 gr to by Cie wysmiali...
    Dla mnie perełką będzie rowniez Tableo, nowy inwestor władował ostatnio w Tableo 1 800 000 zl a obecna kapitalizacja to 1 026 000 zł ! do tego nominał 1 zł... spolka w styczniu kosztowała 3 zł potem byla kwestia sprzedazy przedsiębiorstwa i kurs spadl, teraz Tableo kupił Amida Capital i jest rowniez pewne, ze za jakis czas kurs bedzie znowu 3 zl albo wyżej... na takich spolkach sie robi fortune... kupuje systematycznie po 40 gr i sprzedaje po 4 zł...
    pozdro
    No to jak beda dzis WIDŁY ???
  • Re: Nowa dzialalnosc! WALNE 16.06.15r Autor: ~john [86.111.105.*]
    Dnia 2015-05-19 o godz. 18:27 ~NWZA napisał(a):
    > http://www.gpwinfostrefa.pl/GPWIS2/pl/index/news/info/702993,formula8-sa-ogloszenie-o-zwolaniu-nadzwyczajnego-walnego-zgromadzenia-na-dzien-16-06-2015-roku
    >
    > bedzie powtorka z Cloud? tam tez przybylo pare mln akcji a mimo to uroslo z 1,2zl na az 100zl !

Po co nawrzucali tyle rożnych rozbieżnych zakresów działalności??? Tak jakby chcieli stworzyć z Formuły podmiot nadrzędny dla wielu podmiotów: surowce, biżuteria, przemysł ciężki....

Jakie macie pomysły w tym temacie?
    > http://www.gpwinfostrefa.pl/GPWIS2/pl/index/news/info/702993,formula8-sa-ogloszenie-o-zwolaniu-nadzwyczajnego-walnego-zgromadzenia-na-dzien-16-06-2015-roku
    >
    > bedzie powtorka z Cloud? tam tez przybylo pare mln akcji a mimo to uroslo z 1,2zl na az 100zl !

Dobra wiadomość to fakt, że akcje będą miały formę dokumentu! Nie będą zdematerializowane i wprowadzone do obrotu. Jeżeli każdy da po bańce (emisja po 1 zł) to zczyszczą bilans, ale kasy to im zostanie mało...stąd 2-3 zł to absolutne minimum.

Inna myśl to zrobią faktycznie emisję po 1 zł tylko po to, żeby wyczyścić spółkę...dopiero w drugiej kolejności odwrotne przejęcie.

Poza tym nie wiem czy się cieszyć czy płakać, ale nie dogadali się z Matyjasem??? Oba podmioty uczestniczące w emisji tj.: Greenlast i Lex-Nobilis są Cagarowe...Żeby przegłosować emisję bez prawa poboru trzeba mieć 80% głosów...będą tyle mieli? Dlatego tutaj uważam, że są dogadani z Matyjasem...emisja jest do wyczyszczenia i dopiero potem "czystą" podarują ją Matyjasowi.
  • Re: Nowa dzialalnosc! WALNE 16.06.15r Autor: ~john [88.156.95.*]
    zobacz sobie gdzie jeszcze jest greenlast
    https://www.bankier.pl/wiadomosc/BUDOPOL-Doprecyzowanie-i-zmiana-zlozonych-propozycji-ukladowych-informacja-poufna-7245656.html
    i przestancie pieprzyc juz o matyjasie!!!!!!

Budopol i CFI które ma ponad 1,5 mld w nieruchomościach !!!!!!
    Myślicie ze to są leszcze !!!!
    Popatrzcie tylko na finarch tutaj tez zaraz zacznie sie ruch ale tylko na pólnoc
  • Re: Nowa dzialalnosc! WALNE 16.06.15r Autor: ~john [88.156.95.*]
    a tak z ciekawosci to popatrzcie sobie na MFOOD
    bardzo ciekawa społka proponuje lekture raportów
  • Re: Nowa dzialalnosc! WALNE 16.06.15r Autor: ~J23 [94.249.207.*]
    zamiast tyle dywagować obserwujcie lepiej Gremii Media. To obecnie najbardziej atrakcyjna cenowo spółka i bardzo mocna fundamentalnie. P/BW 0,20!!! WK akcji około 10 PLN cena akcji poniżej 2 PLN

Tu będzie jazda!!!!
    Dnia 2015-05-22 o godz. 07:35 ~john napisał(a):

> i przestancie pieprzyc juz o matyjasie!!!!!!

A jak niby mają przegłosować bez Matyjasa? Jak jest przeciw i bedzie na NWZ to nie klepną. Jeżeli bedzie i klepna tzn ze sa dogadani. Emisja bez pp to realna utrata wladzy na rzecz tego kto obejmuje, stad jezeli Matyjas bedzie glosowal za tzn. ze coś z tego będzie mial w przyszlosci. Proste. Mysle, ze chca z Formuly zrobic czape do wielu podmiotow....

• Re: Nowa dzialalnosc! WALNE 16.06.15r Autor: ~Tom [83.10.160.*]
    wszyscy czekają z zakupami do infa a jak będzie info poza sesją to się otworzy na 2 zł i juz nikt nie kupi w tej cenie... zawsze tak bylo na NC wiec dlatego ja zbieram juz od dawna i całkiem niezlą średnią mam

• Re: Nowa dzialalnosc! WALNE 16.06.15r Autor: ~bach [5.172.236.*]
    z tego co pamiętam to matyjasa nie było na walnym odwieszajacym spolke
  • Re: Nowa dzialalnosc! WALNE 16.06.15r Autor: ~john [158.75.208.*]
    >

No i co? Słabo co? Już dzielili się zyskami już widzieli 5 zł...rynek ma zawsze racje a większość nie...
  • Re: Nowa dzialalnosc! WALNE 16.06.15r Autor: ~Guru [77.65.80.*]
    5zl to tu bedzie malo kwestia tylko czasu nie wiem o co Ci chodzi, ze przelozyli o miesiac nowa dizalalnosc? i co z tego bedzie nowe walne i nowa dzialalnosc ale jak znam zycie oddacie znow ze strata i dobrze ze sa tacy jak wy bo znow taniej sie dokupi wiecej papiera od was :D odkupicie kiedys na gorce jak zwykle znow tracac bo wtedy przyjdzie korekta co jest nieuniknione :P
  • Re: Nowa dzialalnosc! WALNE 16.06.15r Autor: ~john [217.173.181.*]
    Dnia 2015-06-16 o godz. 18:02 ~Guru napisał(a):
    > 5zl to tu bedzie malo kwestia tylko czasu nie wiem o co Ci chodzi, ze przelozyli o miesiac nowa dizalalnosc? i co z tego bedzie nowe walne i nowa dzialalnosc ale jak znam zycie oddacie znow ze strata i dobrze ze sa tacy jak wy bo znow taniej sie dokupi wiecej papiera od was :D odkupicie kiedys na gorce jak zwykle znow tracac bo wtedy przyjdzie korekta co jest nieuniknione :P

Gdzie jest napisane, że przełożyli o miesiąc?
  • Re: Nowa dzialalnosc! WALNE 16.06.15r Autor: ~Guru [77.65.80.*]
    nigdzie ale idzie sie domyslic latwo ze jak zwolaja kolejne walne to znow miesiac czekania az sie odbedzie i wtedy moga wpisac do KRS nowa dzialalnosc(wczesniej tego nie zrobia) pozostaje dalej czekac i tyle.
  • Re: Nowa dzialalnosc! WALNE 16.06.15r Autor: ~graham [193.34.223.*]
    to kiedy te 50 gr,? bo chyba bliżej do nich jak do 5 zł
  • Re: Nowa dzialalnosc! WALNE 16.06.15r Autor: ~heh [77.65.80.*]
    moze kupisz po te swoje upragnione 50gr a mozi nie kupisz w kazdym razie tu bedzie kiedys conajmniej ok 5-10zl obserwuj kursik w najblizszych miesiacach i tyle tylko powiem, dosc tego pisania znudzilo mi sie trzeba czekac do skutku ludzie tak dtrudno to zrozumiec? cierpliwi w koncu zarobia, moze juz wkrotce nigdy nie znasz dnia ani godziny :P :)
  • Re: Nowa dzialalnosc! WALNE 16.06.15r Autor: ~xyz [78.10.132.*]
    tylko FINARCH!!!!
  • Re: Nowa dzialalnosc! WALNE 16.06.15r Autor: ~dsa [79.191.146.*]
    oho, widzę, że nauka nie poszła w las zaczynacie czytać ze zrozumieniem, a grahamek pod innym nickiem myśli, że jego zaklinanie rzeczywistości porwie tłumy, a tu zonk
    jeżeli nie znajdzie się animator, który poprowadzi kurs tak, że spółka stanie się interesująca, walne można zwoływać nawet i 5 razy w roku z tym samym skutkiem, a nie sądzę, że do klepnięcia emisji i zmiany profilu działalności znowu zadziałało pospolite ruszenie...
  • Re: Nowa dzialalnosc! WALNE 16.06.15r Autor: ~baca [178.43.169.*]
    I tak w najbliższym czasie będzie g....o z tego. Trza się ewakuować i tyle. Spółka niby uratowana i dalej na giełdzie ale ... no właśnie co dalej. !!!!
  • Re: Nowa dzialalnosc! WALNE 16.06.15r Autor: ~john [217.173.181.*]
    >

A najśmieszniejsze jest to, że nikt z Was nie był na Walnym :) trzeba Was kopnąć w tylek, żebyście się skrzyknęli i ratowali spółkę od wyrzucenia z giełdy...ale jak już jest wyratowane to znowu letarg mózgu...
  • Re: Nowa dzialalnosc! WALNE 16.06.15r Autor: ~xyz [78.10.107.*]
    Cagara mówił że będzi e dobrze ale jeszcze nie teraz
    I fajtycznie skupił sie na Finarchu czyli POLSKA GRUPA PRZEMYSŁOWA
    na f8 spokojnie coś bedzie ale na pewno nie teraz
[x]
8FORMULA 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.