Ja osobiście nie traktuję CCS jako spółki do gry giełdowej, lecz zdecydowanie jako spółkę dywidendową. Za rok 2014 spodziewałem się dywidendy rzędu 0,05 zł, więc zadeklarowane 9 groszy to dla mnie miła niespodzianka. Przy średniej cenie zakupu 1 zł w moim przypadku daje to niezły wynik inwestycyjny. Raport za I kwartał również uważam za zadowalający. Lepiej, gdy wyniki rosną powoli i systematycznie niż skokowo.
Jeżeli w przypadku ccs inwestujesz głównie pod dywidendę to słabą spółkę wybrałeś, Danks z newconnect jest najlepszy hit, tam przy dzisiejszym kursie jest do wyciągnięcia około 24%, połowę wypłacają w formie dywidendy a drugą w formie skupu. Jak dla mnie jeszcze lepiej wygląda atlanta poland, w piątek podali rekordowe wyniki i tam dywidenda może przekroczyć 15%, poczytajcie na spokojnie raporty
Na pewno masz rację, ale CCS to dla mnie pewniak dywidendowy a myślę, że najgorsze spółka ma już za sobą i przyszłe dywidendy będą tylko wyższe od tegorocznej. Nie wykluczam nawet pobicia 35 gr w najbliższych latach, co przy obecnym kursie wygląda nader zachęcająco. W moim portfelu dywidendowym oprócz takich pewniaków jak PZU, Energa, ABC Data czy Eurotel jest miejsce tylko dla jednej spółki z NC i został nią właśnie CCS. Póki co jestem zadowolony z tego wyboru i przy każdym spadku kursu poniżej 1 zł dobieram nieco akcji na długi termin.
Oceniając spółkę na płaszczyźnie ostatnich kwartałów spokojnie można po ostatnim raporcie stwierdzić, że powoli wyniki spółki zaczynają się poprawiać co jest to dobrym sygnałem sugerującym, że spółka ma ogromną szansę na osiąganie coraz to lepszych wyników kwartalnych z kwartału na kwartał. Tak samo jak greg wolę powolne wzrosty ponież nagłe skoki w górę najczęściej skutkują szybkimi spadkami z tego względu, że mało kto jest w stanie utrzymać oczekiwania towarzyszące przy nagłych skokach.
Przy nagłych skokach zawsze istnieje ryzyko czy udźwigną taki progres czy nie. Spółki mające powolny progres ale regularny w górę często są stabilniejsze na giełdzie niż te co z dnia na dzień osiągają szczyty. Jestem ciekaw jak wypadnie im drugi kwartał
Widzę sporo liczbę udzielających się osób na temat raportu.. Powoli przyzwyczajam się, że rozwinięte dyskusje są tylko kiedy spółka pokazuje złe wyniki..
Wracając do raportu, sprawa prezentuje się dobrze, powolny progres zachodzi w spółce i proponuję przy takiej opinii pozostać