nie chce nikogo oskarżać ale podobnie było na stalprodukcie - nic pojawiły sie żadne informacje a pare tygodni przed wynikami kurs szedł do góry, po wynikach zrozumiałem dlaczego tak się działo https://www.bankier.pl/inwestowanie/profile/quote.html?symbol=STALPROD
Dziś bez wątpienia króliki mogą sprzedawać na pewno pare procencików wpadnie Żółwie wiedzą jaka wartość drzemie w spółce o ile główny zechce to pokazać ale myślę, że przywracanie spółki do pionu następuje TFI już zwieksza zaangażowanie a z nimi a nimi nie można pogrywać jak ze mną leszcykiem :-0
Johan masz rację, spółka ciekawa ale chcąc zwiększyć zaangażowanie o jakieś 10% akcji zrobiłem ten ruch. Zbieram Coliana już 1,5 roku. Każdy musi mieć jakąś strategię.
no ja mam akcje "trochę" dłużej średniej nie podam bo i tak mi nikt nie uwierzy :-) można przeglądnąć od kiedy pisze na profilu col :-) przeżyłem już 4.4 ale i tak nie sprzedałem czekam aż Col stanie się Holdingiem nie tylko z nazwy do tego jest jeszcze potrzebny stabilny akcjonariat i nei tylko w osobie większościowego właściciela, ktory zawsze działa na rzecz dobra spółki ale i fundusze no i oczywiście dywidenda i wtedy dyskonto do innych producentów słodyczy zniknie a i nawet przebije z uwagi na zdywersyfikowaną strukturę przychodów napoje kulinaria developerka i magazyny
Dopiero dzisiejszy ruch może być początkiem zmiany trendu na wąsatej spółce. A jesli tak to w najblizszych miesiącach powinniśmy urosnąć jeszcze o jakieś 20-30 procent. Gdyby sie jednak okazało że to ruch spekulacyjny to dzisiaj był faktycznie dobry moment na wyjście. Zakładam pierwszy scenariusz. Jednak ten wzrost jest poparty fundamentami (wreszcie dobry raport), obrotami (dawno takich tutaj nie widziałem) i konsolidacją która go poprzedzała. Nie widać też hamulcowego. Wygląda mi to zupełnie inaczej niż ostatni gwałtowny wzrost kursu jesienią ubiegłego roku. Poza tym zwykle hossa w kwietniu i maju oznacza cały dobry rok na spółce, która jest mocno niedowartościowana. Najbliższe dni pokażą co nas czeka w średnim horyzoncie.
nie ten dział, żeby o otmuchowie dyskutowac ale uważam, że tam jeszcze sporo układania spore zaangażowanie ofe ruszy ale moim zdaniem albo pod przejecie albo pod ściągniecie z giełdy póki co tasowanie będzie w najlepsze