Jakies argumenty czy zglaszamy do KNF? Ja nie widzę żadnych podstaw, żeby tak uważać. Kurs powinien być dzisiaj pod wpływem wczorajszych wyników, tak jak zwykl sie zachowywac do tej pory po ogloszeniach.
Zgłosić można zawsze wszystko. Zgodnie z Polskim prawem jak złosi się podejżenie przestępstwa a tego przestępstwa nie ma to płaci się z własnej kieszeni za procedurę prawną. Ponadto sa też paragrafy za bezzasadne zastraszanie. Jest też coś takiego jak konstytucja - która gwarantuje mi wolność słowa. Nie jestem osoba publiczna więc mogę pisać tu że wierzę w ufo i zielone ludziki i że obce cywilizacje mają wpływ na kurs akcji. Jest to moja prywatna opinia. Jestem z duonem od jego debiutu na giełdzie (od pierwszego dnia jeszcze jako cpeneria). Zdąrzyłem na nim stracić kupę kasy i odrobić z zyskiem. Po wynikach przeważnie duon się korekci (proszę zobaczyć co się działo po świetnych wynikach rocznych). Ponadto wszyscy liczyli na podniesienie prognozy wyników na ten rok, a prognoza została podtrzymana, czyli następne kwartały mogą być słabsze. Co do samego wykresu duona - zaczyna przypominac hiperbole co wg. mnie zawsze świadczy o przegrzaniu papiera. Wg. mojej prywatnej opinii jazda pod wyniki się skończyła. Moja prywatna opinia jest tylko moja i nie powinna być brana pod uwagę przy podejmowaniu decyzji inwestorskich. ps. a tak swoją drogą - jak ktoś nagania na wzrosty to jest OK, a jak ktoś pisze o spadku to jest zastraszany. Zastanawiam się czy tego nie zgłosić do odpowiednich służb ( nie mam tu na mysli Ciebie kolego, ale ogólnie) Pozdrawiam
Uczestniczymy w emocjonującej grze, jednak to nie powód, żeby mówić do siebie w ten sposób, dlatego nie odpowiem na wiadomość kolegi powyżej. Odnosząc się jednak do wiadomości kolegi pod pseudonimem "górka", uważam, że oczywiście możemy wyrażać w wolnym kraju swoje zdanie, jednak forum powinno być też miejscem wyrażania opinii z argumentacją. Nie jest to oczywiście przymusowe, ale życzyłbym sobie i nam tego. Może zdanie ze zgłoszeniem do knf było przesadne, dlatego wybacz to niefortunne stwierdzenie. Zgadzam się także, że zarówno poglądy "prowzrostowe" jak i "prospadkowe" powinny mieć równe prawa. Niemniej jednak dziękuję, że uzasadniłeś swoje zdanie i moją intencją nie był atak Twojej osoby.