Zgłosić można zawsze wszystko. Zgodnie z Polskim prawem jak złosi się podejżenie przestępstwa a tego przestępstwa nie ma to płaci się z własnej kieszeni za procedurę prawną. Ponadto sa też paragrafy za bezzasadne zastraszanie.
Jest też coś takiego jak konstytucja - która gwarantuje mi wolność słowa. Nie jestem osoba publiczna więc mogę pisać tu że wierzę w ufo i zielone ludziki i że obce cywilizacje mają wpływ na kurs akcji. Jest to moja prywatna opinia.
Jestem z duonem od jego debiutu na giełdzie (od pierwszego dnia jeszcze jako cpeneria). Zdąrzyłem na nim stracić kupę kasy i odrobić z zyskiem. Po wynikach przeważnie duon się korekci (proszę zobaczyć co się działo po świetnych wynikach rocznych). Ponadto wszyscy liczyli na podniesienie prognozy wyników na ten rok, a prognoza została podtrzymana, czyli następne kwartały mogą być słabsze. Co do samego wykresu duona - zaczyna przypominac hiperbole co wg. mnie zawsze świadczy o przegrzaniu papiera.
Wg. mojej prywatnej opinii jazda pod wyniki się skończyła. Moja prywatna opinia jest tylko moja i nie powinna być brana pod uwagę przy podejmowaniu decyzji inwestorskich.
ps. a tak swoją drogą - jak ktoś nagania na wzrosty to jest OK, a jak ktoś pisze o spadku to jest zastraszany. Zastanawiam się czy tego nie zgłosić do odpowiednich służb ( nie mam tu na mysli Ciebie kolego, ale ogólnie)
Pozdrawiam