Nie będzie raportu za pierwszy kwartał. Ma być dopiero za pierwsze półrocze pod koniec sierpnia. Może to i dobrze, niech rośnie powoli do tej pory tak jak przez ostatni miesiac.
Sprawdźcie sobie terminy publikacji raportów w 2015 roku. Nie ma tam mowy o raporcie za 1-szy kwartał. Chyba, że ja coś przeoczyłem. Jednak przypuszczam, że wątpię:-)
Myślę że: Wynik zysku netto za 1 kwartał 2015 może być zbliżony do wyniku za cały 2014r Co na to sie złoży: Nie ciążący w kosztach zakład w Bydgoszczy taniejący cukier rozkręcający się sektor napojów Przychody oceniam na około 250 a co będzie okaże się 15,5,15 swoją drogą dużo piątek w dacie a 15 to też piątek czy przybijemy piątkę prezesowi????:-) na pewno po 15 pojawią się dobre info ze spółki
olewa bo wie lepiej jakie jest dobro spółki - ja tak to widzę w końcu jest większościowym akcjonariuszem ale zapowiedzi dywidendy po 6 latach czyni z tego 1 jaskółkę poprawy sentymentu do spółki przez pozostałych
Tak jak myslałem polecam przeczytanie postu wyżej 15 rządzą :) przychody ciut mniejsze niż myślałem ale i w eksporcie jest jeszcze sporo do zarobienia wszystkie segmenty pięknie dają zaroić i nic im nie przeszkadza w końcu spółka pokazała potencjał który nie wszyscy widzieli przez różne zabiegi
dziś mamy C/Z na poziomie 20 przy takiej dynamice 60 milionów w 2015 to optymalny zysk nawet przy 200 milionach akcji przy 4 zł C/Z wyniesie ok 13 potencjał ceny akcji jest elegancki przy 5zł C/Z 15 a dziś mamy C/Z ponad 20 wszystko zależy ile kto uważa że Colian osiągnie za 2015 i jaka premia będzie możliwa + ta dywidenda na która czekałem i czekam