Giełda to umiejętność stwarzania pozorów. Widzimy niemalże Histeryczny wzrost do góry gdy nagle zabrakło zupełnie lewej strony na poziome ok 30 zł. Ostatnia szansa aby upozorować zainteresowanie spółką przed powrotem do nijakości. Zysk na Sprzedaży brutto nagle +6,2 mln z niczego. Do powtórzenia tylko na jednorazowych operacjach. Tak to widzę.
Ciekawe czy realizacja zysków czy dalsza podbitka po finalnym raporcie. A może mega ucieczka?
Nie za bardzo rozumiem o czym Pan piszesz ? Spółka chce powrócić do dzielenia się zyskiem z akcjonariuszami . Spółka względem swojej wartości księgowej jest tania . W niedawnym wywiadzie prezes stwierdził , że pierwszy kwartał był bardzo obiecujący a więc ? Może Pan nie pisze o konsorcjum stali tylko innej spółce ? Pozdrawiam .
Wyniki bajka i to w najsłabszym kwartale . Ja te akcje trzymam i nie puszczam . Najwyżej się przejadę , ale chciwość jest podobno dobra :) . Pozdrawiam .
Spójrz na obroty . Teraz kurs odpoczywa . Sądzę , że przed kolejnym raportem finansowym rynek się ponownie zainteresuje . Oczywiście to tylko moje zdanie . Pozdrawiam .
Pewnie Quercus się wysypuje, dali komunikat o zejściu poniżej 5%, teraz mogą puszczać w rynek , brali tanio ok. 20zł.. Mają jeszcze sporo, więc pewnie jeszcze spadnie
QUERCUS dalej jest . Najpierw sprzedali kilka tysięcy , żeby zrobić panikę co im się udało a potem znowu się pojawili . Nic dziwnego w końcu wyniki za pierwszy kwartał Konsorcjum Stali podało świetne . Jeśli ten trend zyskowności będzie utrzymany to kurs może być ho ho albo jeszcze wyżej . Powyższy tekst to jest tylko moje zdanie . Pozdrawiam .
Kurs urósł dość dużo , ale biorąc pod uwagę dynamikę zysku pierwszego kwartału 2015 roku porównując z analogicznym okresem zeszłego roku to jednak nie dość dużo . Myślę , że kurs się wybroni . Wpis ten nie stanowi rekomendacji do zakupu akcji i jest tylko subiektywną oceną autora . Pozdro !
Nikogo nie ubrałem . Ja zawsze piszę , że to co piszę to moje zdanie . Spójrz "lisie" na wyniki spółki tfone to jest jakaś katastrofa przy wysokim kursie dolara za duże ryzyko . Sądziłem , że sobie poradzą i wyniki będą lepsze ale cóż sam wyszedłem ze stratą bo jeszcze nie wiadomo po co dokupowałem drożej niż wcześniej miałem . Tyle , że ja wcześnie zrozumiałem co się tam szykuje i straty niewielkie . Zarząd tfone przestał być dla mnie wiarygodny i tyle . Dobra to jest wątek konsorcjum i o tej spółce tu piszemy . Pozdrawiam !