Niech kazdy przegrany wpisze swoja srednia oraz strate. Wiem ze nie jest to powod do dumy ale kazdy psycholog wam powie ze w grupie razniej znosi sie porazke niz w singlu. U mnie srednia 0,65 strata na dzisiaj 160 tys. pln
,.,.zobaczcie raptem tu jest pięć osób razem za mną 6 i podjeżdżamy prawie pod 1 milion złotych wyrzuconych w błoto,,., moja strata to ponad 400 tys,obecnie posiadam ponad 240 tys akcji,z średnią zszedłem aż do 0,78,,jak dołącza inni to wyjdzie kilka baniek o ile to prawda co ludziska piszą,.,czyli nie mamy małych pakietów,,jeżeli by doszło do walnego proponuje zrzucić się dla dwóch osób i zrobić im upoważnienia do akcji ,,koszt chyba koło 30 złotych takie upoważnienie--reprezentacja na walnym,ja twierdzę,że jak wtopiliśmy taka kasę to 100 zotych dla kogoś kto będzie nas reprezentował nie stanowi różnicy,,nie wiem ile bilety lotnicze kosztują,,poczekamy na rozwój wydarzeń a może już o walnym możemy zapomnieć,,pewno zdziwko by mieli jakby na walnym nagle ukazali się akcjonariusze z polski z upoważnieniem do kilku milionów akcji westy,,:)
Wojtek, niestety jest większy problem niż Ci się wydaje. Wałkowaliśmy ten temat już kiedyś. Koszt zgłoszenia akcj na walne spółki.zarejestrowanej za granicą, to z tego co pamiętam - 1000zł (zaporowa cena dla większości drobnych). Jest to do sprawdzenia, ale chyba to minimalna kwota, a może być nawet wyższa w zależności od BM.
Kiedy jest data podania raportu i po jakim czasie ew. zawieszą handel ?.
Rozważając różne scenariusze, weźcie pod uwagę, że może warto zrealizować stratę na papierze Westy. Nawet jak ktoś już pogodził się ze stratą całości włożonych pieniędzy, to może warto sprzedać akcje i spróbować odkupić je w tej samej cenie. W ten sposób wykażecie stratę na rachunku, którą być może uda się rozliczyć w kolejnych 5 latach. Jak te akcje pójdą do jakiegoś depozytu w Luksemburgu, to być może już nigdy nie będą notowane na GPW.
Równie nietypową sytuację mieli akcjonariusze CEDC. Wyzerowali im papier na rachunkach i nie da się odliczyć już tej straty. Odbijają się od KNF jak od ściany i nic z tego nie wynika. Wg polskiego prawa nie ma czegoś takiego jak "wyparowanie" akcji z rachunku, a wg amerykańskiego jest i zastosowali to do papierów notowanych na GPW. Jak będzie z prawem Luksemburskim, pewnie dopiero wyjdzie w praniu.
,.,jasne,,coś mi się przypomina ,natomiast stratę wykazać ,.,.nie ma i nie było ostatnio obrotów na weście żeby stratę wykazać ,był mały obrót po marcowych komunikatach, tam pewno część osób wykazała stratę ale niewielkie pakiety chodziły,z drugiej strony jak ludzie piszą ,ze wtopili taką kasę to czy ta strata się przyda?jeżeli wszystkie pieniądze albo większość tak jak ja wpakowali w westę to wykazanie straty nie jest już potrzebne nikomu,,trzeba mieć pieniądze na kolejne inwestycje,.a po drugie jakby nawet sprzedali wykazując stratę to kto tym ludziom zagwarantuje ,że kupią podobną ilość akcji.,.znam temat cedc-tam ludzi zrobli na szaro zupełnie,,zobacz nawet taki gant, którego ściągają niedługo z giełdy ma jakieś ruchy a papierami westy nikt od dłuższego czasu się nie nteresuje zupełnie,,,czyli czekać tylko na zawieszenie i na kolejne komunikaty z westy,.,.pozdr
Jeżeli po wpadce na Weście, ktoś kończy definitywnie karierę z bananem, to temat wykazania straty, oczywiście niczego nie wnosi. Jeżeli jednak nie, to gra może już być warta świeczki. Wystrarczy mieć dwa "zaprzyjaźnione" rachunki i ustawić się odpowiednio w kolejce zleceń. Prowizja od 1000zł to nie majątek, a wykazana strata przy tej kwocie, w przypadku niektórych może robić wrażenie. Za chwilę może nie być możliwości zrobienia takiej operacji. 5 lat to jednak jest trochę czasu i kto wie, co się w tym czasie zdarzy. Każdy może zmienić zdanie, a trzeba mieć nadzieję, że nic nie trwa wiecznie i karta może się odwrocić na innej spółce.
,,tak patrzę dzisiaj na cudo zwane letusem--niedawno było po 0,10 grochów dzisiaj ponad 0,80 i ponad milion obrotu,,nowa strategia i poszli ,,czego my tak nie możemy trafić z westą?jednak na bananówce to wszystko jest możliwe,.,.
Zgodnie z § 30.1. (2) Regulaminu Giełdy, Zarząd Giełdy postanawia zawiesić obrót akcjami WESTA ISIC SA (kodowane jako "LU0627170920") do końca dnia sesyjnego następującego po dniu przekazania raportu rocznego w 2014 roku do publicznej wiadomości. § 2 Uchwała wchodzi w życie z dniem 05 maja 2015. kom zdz /
obstawiam ,że czekamy do walnego czyli w połowie czerwca i tam pewno się dowiemy ,że rada jednogłośnie opowie się za rozwiązaniem ciągłości działalności,,,.chyba ,że zdarzy się cud albo teraz z kimś się dogadują,,walne moim zdaniem będzie decydujące dla nas,,,pozdr