Dnia 2015-04-21 o godz. 16:32 pandora napisał(a): > zibivip myślisz że to cały czas TT sprzedaje, a Total zbiera? > > ja liczę na jakiś większy skok po którymś info > > 15 maja wyniki, wtedy będzie można zobaczyć co słychać w spółce
Pandora ale żniwo jest podczas tego zbierania nie powiem jak do tej pory 1 transakcja z obrotem 270pln po 2,5 h handlu toż to wieksze miałabyś obroty jakbyś dziś na targu staneła z pyrami ;)
a ja dalej twierdzę że ta spółka wyczerpała zaufanie inwestorów.... ale jakieś konkretne info (np świadćzące o końcu wojny) albo konkretna cena np 0,9 pln może zachęcić inwestorów do ryzyka.....
bez dobrego info moga trzymac na tym poziomie dluzszy czas. ale rzeczywiscie ktos to zbiera z rynku, a jak sie gawiedz za bardzo podnieci to jak dzisiaj na koniec pkcem uwala kurs i od jutra znow beda podkupywac.
Dnia 2015-04-21 o godz. 17:08 ~znawcaNC napisał(a): > bez dobrego info moga trzymac na tym poziomie dluzszy czas. ale rzeczywiscie ktos to zbiera z rynku, a jak sie gawiedz za bardzo podnieci to jak dzisiaj na koniec pkcem uwala kurs i od jutra znow beda podkupywac.
jak gawiedź sprzedaje lub kupuje to obrót jest żaden, kilka małych transakcji dziennie, jak wczoraj
takie obroty jak dziś nie robi gawiedź, kto z drobnych chciałby dziś sprzedawać? najtaniej kupowałam po 1,22, dziś nie sprzedaje bo po co? nawet na pelargonie nie starczy
Kto sprzedaje ? a kto kupuje? Hm...na tym poziomie to kto by chciał sprzedawać to bez sensu.Jedyne co mi przychodzi do głowy to teoria że ktoś zjechał z kursem do minimów 1.2 po to aby zbierać taniej A teraz ten ktoś bardzo umiejętnie zbiera papier jak najtaniej.A żeby zbierać jak najtaniej ustawia zlecenia na kupnie ale także na sprzedaży, licząc że mniejsi gracze zmęczeni marazmem niewierzący w odbicie też powoli wyrzucają akcje. No i tak się dzieje.A teraz komu zależy aby zwiększyć posiadanie ? Moim skromnym zdaniem jednak stawiałbym na TT. A wywiad z nim i mówienie o ewentualnym pozbyciu się akcji Orphee to taka zasłona dymna aby Total nie podciągnął akcji wyżej.Tylko pytanie po co chce mieć więcej akcji? i co by mu to dało.Ale to jest cwany lis i może coś knuje.
Po prostu sobie pomyślałem, że może TT nie pasuje przejście na rynek główny bo wtedy mogliby zrobić wezwanie. Jak wynika z artykułu co podesłałeś to na NC nie wypali...
Dnia 2015-04-21 o godz. 20:10 ~Vn napisał(a): > Po prostu sobie pomyślałem, że może TT nie pasuje przejście na rynek główny bo wtedy mogliby zrobić wezwanie. Jak wynika z artykułu co podesłałeś to na NC nie wypali...
Dnia 2015-04-21 o godz. 20:10 ~Vn napisał(a): > Po prostu sobie pomyślałem, że może TT nie pasuje przejście na rynek główny bo wtedy mogliby zrobić wezwanie. Jak wynika z artykułu co podesłałeś to na NC nie wypali...
Nie wiem co wymyśli Łapiński z Płocią. To oni są głównymi posiadaczami akcji, łącznie posiadają 54,2% bezwzględna większość i to oni będą rozdawać karty. TT może się przyglądać co będę wyczyniać ze spółką i aktywami. Do czasu kiedy Tuorowie są w Radzie Dyrektorów płyną z dnia na dzień....co dalej ? i tu zadajemy sobie pytania... prawdopodobnie organy ścigania zbierają dowody na zarzuty jakie strony złożyły i wzajemnie się oskarżają.