Dnia 2015-04-21 o godz. 09:52 ~lilka napisał(a): > Pablo, coś dla Ciebie :) > http://m.pb.pl/4049936,83095,sygnal-hossy-na-szerokim-rynku?dimension=734
dzieki lilka dlatego tez gram i na kontraktach:)))na wzrost
Jeśli dostalibyśmy takiej dynamiki jak np. paprykarze, to nasze szczyty z 2007 r staną się teraz historią. Myślę, że jednak braknie nam aż takiego powera, ale kto wie, kto wie.... Byłoby pięknie.
Dnia 2015-04-21 o godz. 10:23 ~lilka napisał(a): > Paprykarze już od początku roku mają jazdę w górę bez trzymanki na BUXie, ciekawe czy i nam się tak udzieli :D
mysle ze tak czas na wig2o po 3 letniej konsolidacji ale to co ja widze do szczytow z 2007r czyli ok 2950-3tys,mysle ze teraz eemy czyli rynki wschodzace patrz chiny-honk kong wegry itd,a rynki rozwijajace (procz DAX) beda w konsolidacja teraz
jesli chodzi o paprykarzy a nasz wig20,otorz od 3 grudnia 2012r GPW zaczela publikacje WIG20TR,w przeciwienstwie do indeksu WIG20,ktory jest indeksem typu cenowego,WIG20TR jest indeksem typowo dochodowym,co oznacza ze w procesie jego wyliczania bierze sie pod uwage zarowno ceny zawartych transakkcji jak i dochody z tytulu wyplaty dywidendy i emisji nowych akcji z prawem poboru(www.gpw.pl).Dlatego jesli chcemy porownywac polski indeks do innych zagranicznych rynkow powinnismy korzystac wlasnie z tego indeksu,ktory nawiasem mowiac nie wypada tak slabo przy np wegierskim BUX pozdr lilka to tyle:))))
Mi nie chodzi o porównanie jakościowe indeksów rynków wschodzących tylko o dynamikę ich wzrostów. Jeśli i nas czeka taka sama dynamika (odpowiednio do czasu) no to będzie super.
Dnia 2015-04-21 o godz. 10:49 ~lilka napisał(a): > Mi nie chodzi o porównanie jakościowe indeksów rynków wschodzących tylko o dynamikę ich wzrostów. > Jeśli i nas czeka taka sama dynamika (odpowiednio do czasu) no to będzie super.
okey no czas pokaze ja licze ze 2950-3tys bedzie u nas pozdr
A no niestety zieloniutki, skończyło się zimowe pompowanko. Teraz wszyscy czekają, aż zakiełkuje pierwsze wiosenne info. Ciekawe czy dadzą jeszcze w kwietniu, czy jednak poczekamy na maj. Co się odwlecze to nie uciecze. Ostatnio pompowali Milkpola, teraz Tableo wisi. Trzeba odczekać kolejkę :)
A no faktycznie. Po 37 gr też poszły gigantyczne pakiety :D Hahahah! Robero, Kris i Lilka są z was dumni. Drobny handel detaliczny to bardzo ważny element naszej giełdowej tradycji, nie wolno dać temu zginąć :D
Roberto Ty sie nie przyznawaj że masz tyle kasy, bo tu skarbówka siedzi :D Pablo, Tomek, Karol... wiesz, że oni w tych urzędach cienko przędą... Tylko szukają takich grubasów do wytopienia tłuszczyku.
Dnia 2015-04-21 o godz. 12:34 ~lilka napisał(a): > Roberto Ty sie nie przyznawaj że masz tyle kasy, bo tu skarbówka siedzi :D > Pablo, Tomek, Karol... wiesz, że oni w tych urzędach cienko przędą... > Tylko szukają takich grubasów do wytopienia tłuszczyku.
co z niego za inwestor jak on sie ciebie pyta czy kupic po 10gr. A co ma lilka skarbowka zaplaci podatek od zysku albo straty odliczy:)))))
Dnia 2015-04-21 o godz. 12:49 ~lilka napisał(a): > Pablo, ty to musisz być jednak strasznie ponurym człowiekiem... > Za grosz poczucia humoru. > > Albo po prostu nie jarzysz kontekstu naszej dyskusji. Ale aż tak?.... > no niewiem lilko czy tak ci humor dopisuje skoro juz daja 11 gr nizej od szczytu 37 no na pakieciku masz juz sporo w plecy a ja sprdzedalem 36,37 swoj maly i odkupuje taniej o 11 gr dla mnie to 30tys akcji wiecej po trochu,pisalas ze nie odkupie takiej ilosci ile juz dali po 26 :))))
Ty zupelnie nie rozumiesz tekstu pisanego. Ja nigdy nie pisalam, że ty nie odkupisz swoich mikro-pakiecików, tylko pisalam że JA nie odkupię aż tyle akcji co mam po 15-16gr. Napisz do Krisa albo do Roberto, że kupiłeś mega pakiet 50k akcji i zobacz ich reakcję :D
Oczywiście po 37 gr poszedl caluteńki twój pakiecik, nikt inny nie sprzedał ani jednej swojej akcji. Wszystkie były twoje. MEGA ! :D Widzę, że handlarzy towarem drobnym nigdy nie zabraknie. Choćby na NC :D
Dnia 2015-04-21 o godz. 14:18 ~lilka napisał(a): > Ty zupelnie nie rozumiesz tekstu pisanego. > Ja nigdy nie pisalam, że ty nie odkupisz swoich mikro-pakiecików, tylko pisalam że JA nie odkupię aż tyle akcji co mam po 15-16gr. > Napisz do Krisa albo do Roberto, że kupiłeś mega pakiet 50k akcji i zobacz ich reakcję :D > > Oczywiście po 37 gr poszedl caluteńki twój pakiecik, nikt inny nie sprzedał ani jednej swojej akcji. Wszystkie były twoje. > MEGA ! :D > Widzę, że handlarzy towarem drobnym nigdy nie zabraknie. Choćby na NC :D
ty nierozumiesz chyba co to jest analiza techniczna a ja sprzedalem 36-37 70tys i nie tylko ja pisalem ci z 2 tyg temu ze kurs musi wtrocic 25-24 i tak jest
A ty nie rozumiesz, co znaczy zapakować potęzny pakiet pieniężny w zdrową spółkę na samym prawie minimum, zapomnieć a tych akcjach na pół roku-rok i oddać po tym czasie z zyskiem kilkunastokrotnym. Albo i jeszcze wyżej. Nie kumasz idei zapakowania grubej kasy i pozwolenia jej, by sama sobie urosła, a ja nie czuję idei skakania mikro-pakietami po kilka groszy i tracenia przy tym połowy kapitału na prowizje (mówię oczywiście ściśle o Biomaxie a nie ogólnie). I przy tym zostańmy.
Jeśli zrobisz mi obrót na korekcie rzędu 700 tys zł tak, jak to mialo miejsce przy niedawnych zakupach, to może zastanowię się nad twoją teorią. Na razie te twoje obroty jakoś mnie nie podniecają. Wybacz. Może nie mam dziś nastoju na "te sprawy" ;P
fakt obroty siadly,ja gram dt 70tys juz teraz 100tys a ten pakiet po 15 ktory kupilem trzymam zakopany na dluzej,a te 70tys co s 36,37 mam po 26 taniej i 30tys gratis kumasz teraz,teraz napisze ci zeby nie mowila ze powrot na 32 i tam postoimy troche:))))
No i wlasnie kolejnym swoim wpisem udowadniasz, że ni w ząb nie kumasz idei dużego zysku na koniec inwestycji. Ja rozumiem, że ty lubisz skakać po 100 akcji grosz w gore - grosz w dół i dzielić sie przy tym swoim kapitałem z maklerem w postaci niezliczonych prowizji maklerskich, ale troche dziwne dla mnie jest to, że ty nie potrafisz zrozumieć, że ludzie tutaj mają naprawde pakiety po 500k - 600k akcji. Naprawde jnuż nie wiem, jak ci to prościej wytłumaczyć.... MAm nadzieje, że może kiedyś uda ci sie to ogarnąć bo ja już nie mam pomysłu.
Twoja analiza techniczna bedzie działać tylko do momentu, póki nie ma info. Jesli w miedzyczasie pójdzie konkretne info to te twoje mikro-pakieciki na 32 gr zostaną wessane w sekundę. Także analizuj póki nie ma infa. Póki jest czas :D
Czekam na korektę na obrocie równym niedawnej akumulacji, czyli 700 tys zł. Wtedy możemy pogadać o grze na tym papierze. Poważnej grze czymś więcej niż twoim pakiecikiem.
Dnia 2015-04-21 o godz. 14:55 ~lilka napisał(a): > No i wlasnie kolejnym swoim wpisem udowadniasz, że ni w ząb nie kumasz idei dużego zysku na koniec inwestycji. > Ja rozumiem, że ty lubisz skakać po 100 akcji grosz w gore - grosz w dół i dzielić sie przy tym swoim kapitałem z maklerem w postaci niezliczonych prowizji maklerskich, ale troche dziwne dla mnie jest to, że ty nie potrafisz zrozumieć, że ludzie tutaj mają naprawde pakiety po 500k - 600k akcji. > Naprawde jnuż nie wiem, jak ci to prościej wytłumaczyć.... MAm nadzieje, że może kiedyś uda ci sie to ogarnąć bo ja już nie mam pomysłu. > > Twoja analiza techniczna bedzie działać tylko do momentu, póki nie ma info. Jesli w miedzyczasie pójdzie konkretne info to te twoje mikro-pakieciki na 32 gr zostaną wessane w sekundę. > Także analizuj póki nie ma infa. Póki jest czas :D > > Czekam na korektę na obrocie równym niedawnej akumulacji, czyli 700 tys zł. Wtedy możemy pogadać o grze na tym papierze. Poważnej grze czymś więcej niż twoim pakiec niech maja po 500-600k a ty ciagle pitolisz mi o 100szt -1tys szt ze gram,jakie prowizje kurs max 37 odkupujesz 7tys zl taniej po 26 rozumiem ze ty milionerka :))))
Pablo - zadanie domowe dla ciebie, 2 rzeczy: 1. zrozumieć, że na Biomaxie ludzie naprawdę mają pakiety rzędu 200k-300k oraz 500k-600k akcji i naprawdę nie mogą sobie pozwolić na grę przy tak marnym obrocie na korektach (dasz wiarę?!) 2. zrobić choć jeden raz (jeden jedyny dzień, to tak wiele?) obrót 700 tys zł na korekcie i stać się mistrzem suspensu :D
Ja nie rozumiem tylko jednej rzeczy. Nie można przecież wybierać który pakiet zostawić a który sprzedać. Wszystkie transakcje odbywają się na zasadzie FIFO.
Ale u Pabla w biurze maklerskim liczą inaczej. Tam liczą wg zasady LIFO-FIFO-FIGO-FAGO. On nawet jak kupi po 15 gr a sprzeda po 37gr, to mu liczą kupno po 10gr a sprzedaż po 50gr :D
To nie kwestia głupich zartów tylko kwestia tego, że ty za grosz poczucia humoru nie masz i nie potrafisz nawet wyczuć sarkazmu/ironii w dyskusji (dałeś temu dowód już dzisiaj kilka postów wyżej). Ciężko się z tobą konwesuje. Non stop na sztywniaka trzeba jechać, żebyś zrozumiał intencję. To nie moje klimaty, wybacz.