• czytaliście to ? nie wiem co myśleć... Autor: ~planeta [31.61.129.*]
    http://notowania.pb.pl/pytania/PLPLNTS00016

2015-04-15 Dlaczego spółka nie informuje o pozwie złożonym do Sądu przez Instytut Biznesu Sp. z o.o. w związku z niewywiązaniem się przez Planet Soft z umowy inwestycyjnej związanej z inwestycją w Rearden Technology? Środki wpłacone przez Instytut Biznesu Sp. z o.o. zostały przeznaczone zamiast na rozwój projektu na pensje dla Prezesa oraz wyprowadzone do spółki Conspole Holdings, której rzeczywistym beneficjentem jest Prezes Wochyński? Obecne roszczenia z tytułu nie wywiązania się przez PSF z umowy to około 500.000 zł.
  • Re: czytaliście to ? nie wiem co myśleć... Autor: ~gnom [5.172.252.*]
    ...to raczej koniec psf...

Maja sprawe w sadzie
    nic nie robia bo nie potrafia
    oszukali inwestorow..gdzie podzialy je akcje emisji c?
    W radzie n jest tylko 2 czlonkow rodziny...knf przywali kare albo zawiesi notowania
    Raport za q4 pelen bledow..powinien byc poprawiony minimum

No na tyle..dobrych informacji nie ma moim zdaniem...ale niech ktos napisze moze sa?
  • Re: czytaliście to ? nie wiem co myśleć... Autor: ~ud [31.61.138.*]
    To co mnie totalnie denerwuje to fakt, że regulator rynku nie reaguje. Przecież, w interesie NC jest to aby takie spółki szybko wylatywały z NC. Lepiej jak NC się sam oczyści niż gdyby miała zrobić to "niewidzialna ręka rynku". Zarówno w KNF i NC brakuje jak tak samo jak Panu Prezesowi Hubertowi Wochyńskiemu. Powinien poprastu powiedzieć szanowni Państwo nie udało się. Zamykamy. Koniec.
  • Re: czytaliście to ? nie wiem co myśleć... Autor: ~roch [31.61.129.*]
    Ktoś tu wrzucił pytanie na które była już odpowiedź, taka mała próba wzbudzenia paniki?

Dziękujemy za pytanie. Odpowiadając na meritum pytania - Spółka nie informowała o tym fakcie ze względu na brak wymogów formalnych. Pozew nie ma formy pozwy o zapłatę 
    i nie rości zobowiązania w kwocie zobowiązania 500.000 zł wobec spółki. 

Spółka nie może udzielić szczegółowych informacji gdyż są to sprawy poufne, a przed sądem toczy się postępowanie, które Spółka zamierza wygrać. Natomiast Spółka Rearden Technology oraz wszyscy jej akcjonariusze w tym również Planet Soft, mają bezpośrednie roszczenie pieniężne w stosunku do Instytutu Biznesu. W tym zakresie są przygotowywane odpowiednie kroki prawne.
[x]
PLANETINN 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.