Panowie, nuda na wątku to może listę obecości zrobimy? :) Zły, piąte zamówienie od początku roku, przy takiej średniej jednego zamówienia to może na koniec roku coś z tego będzie.
wreszcie ktoś napisał prawdę - kurs nikomu nie jest potrzebny do szczęścia, zarząd i główni specjaliści spokojnie sobie żyją - panowie dostają sowite comiesięczne wynagrodzenie, od czasu do czasu firma podpisze nowy kontrakt i szafa gra. Generalnie mają dobry przepis na trwanie i niespieszny rozwój tyle że od lat jakoś nie widzę w tym przepisu na gwałtowny skok do przodu. Od 5-6 lat czytam o szumnych zapowiedziach ekspansji, perspektywicznej, innowacyjnej spółce a realia niestety są takie że przez te 5-6 lat spółka NAWET RAZ nie przekroczyła kursu pow 1 PLN a wykres wygląda jak karykatura trendu bocznego mówiącego o spółce tylko jedno - stagnacja i mizeria. Naprawdę liczycie na 3-4 złote? Szukajcie zatem innej spółki chyba że chcecie latami tracić nerwy oglądając kurs w przedziale 0,3-0,7 z symbolicznymi obrotami.
Potwierdzam w całej rozciągłości. Właściciele nie mogą się dogadać i tak to wygląda. Dobry inwestor zrobiłby może w końcu porządek z firmą i kurs odzwierciedlilby Gorzowa wartość produktu spółki. Od samego poczatku ta firma to muł newconnect.
Kiedy Suntech zacznie osiągać zyski z DSS, która jak wynika z raportów jest na ukończeniu? Czy spółka zacznie informować o swoich poczynaniach, czy nadal będą to lakoniczne ogólne informacje o kontraktach? Na stronie suntech.pl ostatnia wiadomość z prasy jest z grudnia 2014 roku. Cytując "SunVizion Network Inventory ułatwi zarządzanie należącą do miasta siecią MAN Wrocław, usprawniając najważniejsze procesy biznesowe realizowane w sieci". Nie ma tu dokonania, a coś co ma nastąpić czyli "ułatwi zarządzanie usługami". Kiedy spółka pokaże, że ułatwiła, a nie nadal ułatwi od kilku lat?
Dzień Dobry, dziękuję za zadane pytania. Ze względu na długi okres realizacji umowy dotyczącej dostarczenia systemu do paszportyzacji dla Dolnośląskiej Sieci Szerokopasmowej przychód wygenerowany dzięki temu kontraktowi jest rozłożony w czasie i od zeszłego roku jest systematycznie wliczany do wyników firmy. Jeśli chodzi o informacje prasowe na temat dokonań Spółki proszę mieć na uwadze, że specyfika tego typu tekstów narzuca ich merytoryczną treść. Wiadomość prasowa może dotyczyć jakiegoś konkretnego wydarzenia, tak zwanego newsa, na przykład faktu podpisania umowy, albo zakończenia wdrożenia. Wydarzeniem takim nie jest na pewno fakt, że u jakiegoś klienta wdrożony przez nas system działa poprawnie i zgodnie z przeznaczeniem. Opisom działania wdrożonych już rozwiązań służą teksty typu case studies i takie teksty jak najbardziej publikujemy w prasie, są one także dostępne na naszej stronie internetowej: www.suntech.pl Z poważaniem, Magdalena Jabłońska, Manager ds. Marketingu i PR, Suntech S.A.
Widziałem że ktos 19 wysłał zapytanie odnośnie kursu , jak tak dalej pójdzie to w 2015 dostana wyróżnienie za RI :). Trzymasz pirad pakiet czy sie skracałes trochę? Nie ma co, trochę śmieciuch leży na glebie. Pzro
Kurde, założyłem ten wątek bo miałem nadzieje że ktoś tu ze starych siedzi i się wpiszę, a okazuje się że narazie tylko Ty i ja. nie no jeszcze zły siedzi.
Jeszcze kilka osób też obserwuje spolkę.Może kiedyś jakies konkretne info wystrzeli kursem i wtedy komentarze zmienią się diametralnie.Teraz zostaje tylko czekać-niektórzy niestety dluzej .
mervix, uważam jednak, że nie warto sugerować się tu kursem. Z taką płynnością to możnaby zwalić kurs mając 40-50k akcji. Nawet jak analizowałem wykres SUN, to przy dużym wzroście, wolumen akcji był zaledwie 120-250k, a wtedy ładnie rosło ;)
Chyba, poczuli się zawstydzeni i zaczęli podawać komunikaty. Nie wiem jak Wy ale ja bookuje bilet hahah. Co za spółka... niegodna naszych pieniędzy. Takiego cuda jeszcze nie widziałem.
Hmm jak czytam o tych ich targach, to mam wrażenie, że potrzebne im są wyłącznie po to żeby coś wpisać w swoje CV hehe. Bo pozyskiwanie klientów wygląda u nich jak szukanie pracy ;)
He he dobre.Ja trzymam dalej bo firma jsk firma ale produkt mają z najwyższej półki jesli tyle poważnych firm na świecie z nich korzysta.I tu widzę światło w tunelu